DR4C0Ni4N
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 20.02.2011.
- Poruka
- 3.005
- Rezultat reagovanja
- 772
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i9-10900F | Noctua NH-L9i
Motherboard:
ASRock Z590M-ITX/ax
RAM:
32GB 3600MHz Patriot Viper
VGA & cooler:
Zotac GTX 1070
Display:
Dell U2722DE (27" QHD IPS)
HDD:
1TB Samsung 970 EVO Plus
Sound:
Focusrite Scarlett 2i2 | Presonus Eris 3.5 | AKG K550 | SMSL iDEA
Case:
Lian-Li A4-H2O X4
PSU:
Corsair SF750
Mice & keyboard:
MX Master 2S & HyperX Alloy Origins
Other:
ThinkPad T580 (i5-8250U, 24GB DDR4, 256GB M.2, Intel UHD 620)
Već duže vreme razmišljam o kupovini UPS uređaja i konačno sam odlučio da je vreme za takvu investiciju obzirom da je EPS u poslednje vreme postao nepodnošljiv sa njihovim ispadima (češći nestanci struje nego 90-ih, večito nešto popravljaju). Elem, obzirom da sam potpuni noob što se tiče UPS uređaja, treba mi predlog onih koji su upućeniji u tematiku.
Primarna namena tog UPS uređaja će biti zaštita dragocenog hardvera. Dakle nešto sa zaštitama od visokog napona, niskog napona, oscilacija napona i drugih gremlina. Autonomija baterije je u drugom planu jer mi je u slučaju nestanka struje dovoljno 5 min. da snimim ono što radim i ugasim računar.
Planirao sam UPS sa minimalno dva izlaza, na jedan bih direktno uključio računar, a na drugi produžni kabal na kome će biti monitor i neki sitni potrošači poput adaptera za AP i ruter. Ne bi bilo loše da ima prostora i za neki sitniji upgrade, tipa računar + 2 monitora ili računar + monitor + laptop.
Budžet za sada nisam ograničio na neku cifru jer stvarno nemam pojma koliko se kreću kvalitetni UPS uređaji koji bi meni odgovarali. Ne bih da uzmem nešto bezveze, a istovremeno ne bih ni da dam više novca nego što je potrebno.
Unapred hvala na predlozima.![Vb Wave :wave: :wave:](/forum/smilies/vb_wave.gif)
Primarna namena tog UPS uređaja će biti zaštita dragocenog hardvera. Dakle nešto sa zaštitama od visokog napona, niskog napona, oscilacija napona i drugih gremlina. Autonomija baterije je u drugom planu jer mi je u slučaju nestanka struje dovoljno 5 min. da snimim ono što radim i ugasim računar.
Planirao sam UPS sa minimalno dva izlaza, na jedan bih direktno uključio računar, a na drugi produžni kabal na kome će biti monitor i neki sitni potrošači poput adaptera za AP i ruter. Ne bi bilo loše da ima prostora i za neki sitniji upgrade, tipa računar + 2 monitora ili računar + monitor + laptop.
Budžet za sada nisam ograničio na neku cifru jer stvarno nemam pojma koliko se kreću kvalitetni UPS uređaji koji bi meni odgovarali. Ne bih da uzmem nešto bezveze, a istovremeno ne bih ni da dam više novca nego što je potrebno.
Unapred hvala na predlozima.
![Vb Wave :wave: :wave:](/forum/smilies/vb_wave.gif)