• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Pomoc oko kupovine TV-a

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
596
Rezultat reagovanja
592
Moja konfiguracija
Posto vec 2 meseca gledam i premisaljam se oko kupovine novog TV-a, a i vec sam ulazio u razgovor sa par clana u drugim temama, evo i ovde zvanicno da otvorim temu za pomoc.
Ako neko ima iskustva sa OLED-om ili je presao sa mini-LED na OLED ili bio u slicnoj dilemi kao ja neka baci utiske.

Budzet je 1k, isao bih na 65" dijagonalu posto trenuno imam 55" a i nemam mesta za veci od 65" (that's what she said)
Preferenca je mini-LED, pre svega jer dobijam vecu dijagonalu, manja sansa za burn-in... Ali jos uvek sam u dilemi i nisam nacisto prelomio...
TV bi se gledao u mahom zatamnjenoj prostoriji uvece za fimove/serije (4k externo i streaming), PS5 i nesto manje za gledanje preko dana (eventualno vikendom ako naleti neka utakmica)
Jos nisam odlucio za poziciju, ali bi prozori bili sa leve strane ka TV-u, odnosno mozda cak i iza mene (direktno ka TV-u)
Takodje OS za TV mi ne igra ulogu, pomirio sam se sa cinjenicom da cu morati da dodam android box (xiaomi gen 3 tv box ili amazon fire cube 4k+sideload) za reprodukciju video materijala, mada je Google OS svakako plus kod TCL-a.

Ono sto sam sveo na "uzi izbor" su i sto cu uzeti u narednih mesec-mesec i po :
TCL C7k 65" (c7 najjeftinij izbor u prici 750-800e, c8k bi isao i preko budzeta)
Hisense 65u8q (knap upada za 1060e) - po kvalitetu je negde izmedju c7 i c8k, cak vrlo upitno da li vredi doplate od 200e u odnosu na c7k

Eventualno mogu i da ubacim 2 OLED modela koja su mi zapala za oko.:
LG 55" C5 (slicna cena kao i Hisense gore)
Philips 55" 810/820 koji je i nesto jeftiniji od LG-a (nisam video uzivo, trebao bi da je isti panel kao LG gore)

Ono sto mi je zapalo za oko je da u nekim momentima u osvetljenoj prostoriji (izlozeni modeli u MM), deluje da LG C5 (55" varijanta) kao da ima tamniju odnosno sliku sa manje "pop-up boja" u odnosu na TCL C7/C8 tj vs Hisense U8q.
Cini mi se da TCL bas fura (kao Samsung) taj fazon sa izrazenim bojama dok je Hisense nesto konzervativniji... Cak sta vise i u8q ne deluje toliko impresivno koliko sam se nadao da hoce/bi trebalo kao njihov premium model.
Kapiram da je mozda i do "cinema" tjuninga a i do panela - nize nita na OLEDu odnosno, dok mini-LED mogu da guraju i do 2x vise u SDR pa cak i HDR rezimu (mada ne vidim potrebu za sve preko 1-1.5k odnosno "true HDR")

Ono sto je svakako impresivno jesu crne, odnosno kontrast kod OLEDa i sama fluidnost slike - standardna prica za crne kao i za halo efekte koji su nepostojeci dok kod C7/C8 i u8q serije ipak postoji malo (ali daleko manje nego recimo 3g starije u7hq/q 55" hisense koji imam doma)
Takodje cini mi se da Hisense najbolje reprodukuje odnosno skalira 720p sadrzaj dok su TCL i LG na drugom odnosno trecem mestu.
Sto se gaminga tice, cini mi se da OLED ima fluidniju sliku tj bolji response time (nije bilo guzve u radnji pa smo na kratko nakacili izlozeni PS5 i Grand Turismo, odnosno EA Fifu)

Svakako bih uzeo (doplatio) za 3g dodatno osiguranja (mozda iskoci sada nesto na akciji tokom SP kroz ponude gratis i jer ce cistiti zalihe za nove modele na jesen/leto) ali svakako sumnjam da cu imati problema sa bilo kojim TV-om u tih nekih 5g rada...
Inace preporuka prodavca u radnji (mladji lik) je bila "ma uzmi jeftiniju mini-LED varijantu (C7k ili u7q/u8q), u sustini 90% iskustva je tu, kvalitet svakako nije kao pre... Veca dijagonala ce ti vise znaciti nego OLED sa svojim kontrastom. Taman kada ti taj crkne, a svakako hoce za 6-7 godina da se pojavi neki defekt, uzmi neki od novijih RGB modela koji sada izlaze jer ce biti povoljniji... Ako hoces apsolutni kvalitet i budzet nije problem idi na Braviu 9."
Inace Samsung mi nije preporucio, rece da su ugasili ovu povoljniju S90d/f OLED seriju, jer u sustini im nije nesto isla prodaja... Pa ako nesto rikne tesko da bih dobio novi zamenski...

Sorry na poduzem poduzem postu unapred.

Poslednja izmena:

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.451
Rezultat reagovanja
1.991
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
2 TB nvme Kingston + 2 TB HDD Toshiba
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Ako ti je baš do HDR gejminga na Windowsu i u HGIG-u mislim da je G4 bolji izbor nego C5. Ima bolje tehnologije za osvetljenje, a to je baš ono što fali bar na ovom C4 za precizan HDR gejming bez DTM -a, tj bez veštačkog osvetljenja koje nekad zna previše da blješti i promeni pravi prikaz. Ako je mračna prostorija to i nije neki problem, ali uz neku svetlost HGIG na C4 meni izgleda dosta tamnije bez obzira na brightnes podešavanja.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
596
Rezultat reagovanja
592
Moja konfiguracija
Razvukla se kupovina TV, imao sam i neku frku sa matorcima oko kuce a i taman je izasao novi lineup...
Elem, gledajuci novu postavku TCL-a i Hisense, nesto nisam odusevljen sta nude a i OLED 2026 modeli mi nisu nesto ali su ih cenovno nabudzili...
Ne zelim da cekam pad cena za '26 lineup tako da jurim proslogodisnje modele, sada dok ciste lagere...

Sticajem okolnosti i ponude koja mi je "uletela" izbor mi se sveo na 2 modela:

Philips 65oled820
LG OLED55 G5 (cenovno nekih 100e vise od Philipsa sa trenutnom ponudm)

Philips - 5g garancije, ambilight, Google OS + ambilight, isti panel kao i C5 (mozda nesto losija opcija za gaming i generalno procesing/upscaling), Dolby vision i HDR10 (nema LG)
U sustini prepakovan C5 sa meni boljim OS-om i ambilight + 65" (sto mi takodje znaci, trenutno sam na 55"), tako da i 100e vise od C5 i opravdava cenu. (tv ne uzimam kod nas, nisam u Srbiji)
Gledajuci situaciju, ne znam koliko je Philips kao brend ok (od kada su ga uzeli kinezi i koriste ime), jer barem kada je Oled u pitanju LG (odnosno Sony i Panasonic) pa onda Samsung i svi ostali mogu da se poredjaju...
Takodje je upitno (meni licno) koliko im customer service ok, posto su manji brend i kako stvari stoje na klimavim nogama - vrisne li nesto, upitno je da li cu da dobijem novi zamenski model ili uopste povracaj para... Tj hoce li uopste postojati sa svojom TV/Oled divizijom...

LG G5 - (naj)bolji panel, bolji procesing/upscaling i chipset na duze staze, veca max svetlina, verovatno bolja garancija za taj premium segment (pokriva burn-in za razliku od C serije??), pretpostavljam i zbog same tehnologije panela nesto dugotrajnija opcija... Bolji za gaming i samih prikljucaka (4x2.1 vs 2x2.1+ 2x2.0 kod Philipsa) + 4 veca (web)os apgrejda (filips mi je nepoznanica po tom pitanju)
Web OS mi je licno nepoznanica - kapiram da mi i ovde ne gine neki TV box ako zelim reprodukciju externog materijala...

U sustini vrlo malo negativnih za G5 ali "veci minus" je sto bih ostao na 55" a verujem da bi 65" imalo veci wow efekat... Tako da je "vecita dilema" - screen estate ili kvalitet slike...

Generalno kao sto rekoh - PS5, Amazon prime streaming, externi ssd+lokalni sadrzaj preko WIFI-a za filmove/serije...
Kacenje na PC nije u planu, mada se mozda prebacim na kontroler+desk+PC i kauc igranje...

Ima li neko predloga jos za jos koju alternativu ili je "to to"?

U sustini sam podigao budzet na 1500 (1300 je Philips, oko 1400e LG) i vise zaista ne planiram da dizem jer sam ga duplirao od pokretanja teme i otisao preduboko u zeciju rupu...
U narednih par dana je kupovina i zaista nemam zivaca oko cimanja sa recenzijama...

Za svaki savet/predlog sam unapred zahvalan.:thumb:

Recoba20

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.11.2024.
Poruka
39
Rezultat reagovanja
40
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Huawei D15
CPU & cooler:
Intel® Core™ i5-11500 & ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Red
Motherboard:
Asus TUF GAMING H570-PRO WIFI
RAM:
Kingston HyperX Fury Black 4x8GB
VGA & cooler:
Sapphire Pulse RX 6700 XT
Display:
Dell U2312HM
HDD:
Kingston KC3000 1TB; Seagate Baracuda 4TB, WD Red Plus 4TB
Sound:
Topping E30, Eris PreSonus E3.5
Case:
PHANTEKS Eclipse P600S
PSU:
EVGA SuperNOVA 650 G6
Mice & keyboard:
Microsoft Wireless Comfort Desktop 5050
Internet:
WiFi 300/300Mbps
OS & Browser:
Win11 & FF
Što se tiče ažuriranja i softverske podrške, Philips (TPV) je prilično ažuran.

Naravno da TitanOS nije najsrećniji izbor kod Philipsa, ali Android/Google TV radi sasvim ok i redovno izbacuju ažuriranja.

Imam Philips The One iz 2020. i do sada sam dobijao ažuriranja jednom, dvaput godišnje. Poslednje je bilo u decembru. Za TV 5 godina star i više nego dovoljno.

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
14.352
Rezultat reagovanja
9.785
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
AMD Radeon™ RX 7800 XT Phantom Gaming 16GB OC
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS] / LG C4 OLED 55"
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Chakram / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Supernova optical fiber Download 1000MB/s / Upload 500MB/s
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV LG C4 OLED 55" 4K
Razvukla se kupovina TV, imao sam i neku frku sa matorcima oko kuce a i taman je izasao novi lineup...
Elem, gledajuci novu postavku TCL-a i Hisense, nesto nisam odusevljen sta nude a i OLED 2026 modeli mi nisu nesto ali su ih cenovno nabudzili...
Ne zelim da cekam pad cena za '26 lineup tako da jurim proslogodisnje modele, sada dok ciste lagere...

Sticajem okolnosti i ponude koja mi je "uletela" izbor mi se sveo na 2 modela:

Philips 65oled820
LG OLED55 G5 (cenovno nekih 100e vise od Philipsa sa trenutnom ponudm)

Philips - 5g garancije, ambilight, Google OS + ambilight, isti panel kao i C5 (mozda nesto losija opcija za gaming i generalno procesing/upscaling), Dolby vision i HDR10 (nema LG)
U sustini prepakovan C5 sa meni boljim OS-om i ambilight + 65" (sto mi takodje znaci, trenutno sam na 55"), tako da i 100e vise od C5 i opravdava cenu. (tv ne uzimam kod nas, nisam u Srbiji)
Gledajuci situaciju, ne znam koliko je Philips kao brend ok (od kada su ga uzeli kinezi i koriste ime), jer barem kada je Oled u pitanju LG (odnosno Sony i Panasonic) pa onda Samsung i svi ostali mogu da se poredjaju...
Takodje je upitno (meni licno) koliko im customer service ok, posto su manji brend i kako stvari stoje na klimavim nogama - vrisne li nesto, upitno je da li cu da dobijem novi zamenski model ili uopste povracaj para... Tj hoce li uopste postojati sa svojom TV/Oled divizijom...

LG G5 - (naj)bolji panel, bolji procesing/upscaling i chipset na duze staze, veca max svetlina, verovatno bolja garancija za taj premium segment (pokriva burn-in za razliku od C serije??), pretpostavljam i zbog same tehnologije panela nesto dugotrajnija opcija... Bolji za gaming i samih prikljucaka (4x2.1 vs 2x2.1+ 2x2.0 kod Philipsa) + 4 veca (web)os apgrejda (filips mi je nepoznanica po tom pitanju)
Web OS mi je licno nepoznanica - kapiram da mi i ovde ne gine neki TV box ako zelim reprodukciju externog materijala...

U sustini vrlo malo negativnih za G5 ali "veci minus" je sto bih ostao na 55" a verujem da bi 65" imalo veci wow efekat... Tako da je "vecita dilema" - screen estate ili kvalitet slike...

Generalno kao sto rekoh - PS5, Amazon prime streaming, externi ssd+lokalni sadrzaj preko WIFI-a za filmove/serije...
Kacenje na PC nije u planu, mada se mozda prebacim na kontroler+desk+PC i kauc igranje...

Ima li neko predloga jos za jos koju alternativu ili je "to to"?

U sustini sam podigao budzet na 1500 (1300 je Philips, oko 1400e LG) i vise zaista ne planiram da dizem jer sam ga duplirao od pokretanja teme i otisao preduboko u zeciju rupu...
U narednih par dana je kupovina i zaista nemam zivaca oko cimanja sa recenzijama...

Za svaki savet/predlog sam unapred zahvalan.:thumb:
Sa koje distance gledas TV?

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
596
Rezultat reagovanja
592
Moja konfiguracija
@Dom1nat0R

3.5- 3.7m max, trenutno sada gde je od garniture i moje pozicije sedenja do TV...
Mada u planu da ga prebacim/montiram drugi zid gde je distanca veca ali onda dolazi fotelja izmedju tako ce distanca biti i manja... Odnosno veca zbog kauca. Na toj poziciji prozori su mi sa leve strane (sada su iza mene) ali je opet nebitno zbog roletni, tako da mi je ta dnevna soba uvek zatamnjena.
Ali fizicki tu na tom zidu ne mogu da smestim veci TV od 65" zbog TV komode sa elementima koji su vec montirani pre koji mesece...

Sada gde je trenutni Hisense 55" e knap, u smislu "zavrsava posao" ta velicina ali osecam da bi lagano mogao 65" za filmove/serije.

Opet prelazeci preko recenzija, naginjem vise ka 55" g5-ici odnosno LG-u.... A znam da cu da se kajem, jer s*se i TV nikad ne mogu da budu prevelike..

Enigma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
11.118
Rezultat reagovanja
7.034
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 3770K(4.4ghz),-BeQuiet pure rock slim
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
hyperx fury 12 GB DDR3 1600 mhz cl10
VGA & cooler:
Sapphire Nitro + RX 580 4gb
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
hdd(wd blue 500gb),ssd(adata su650 240gb)
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
HyperX pulsefire fps pro,Cooler master Masterkeys Pro M,Podloga - Zowie G-SR
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
65'. prrporuka.
Bićeš zadovoljniji

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
14.352
Rezultat reagovanja
9.785
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Other:
@Dom1nat0R

3.5- 3.7m max, trenutno sada gde je od garniture i moje pozicije sedenja do TV...
Mada u planu da ga prebacim/montiram drugi zid gde je distanca veca ali onda dolazi fotelja izmedju tako ce distanca biti i manja... Odnosno veca zbog kauca. Na toj poziciji prozori su mi sa leve strane (sada su iza mene) ali je opet nebitno zbog roletni, tako da mi je ta dnevna soba uvek zatamnjena.
Ali fizicki tu na tom zidu ne mogu da smestim veci TV od 65" zbog TV komode sa elementima koji su vec montirani pre koji mesece...

Sada gde je trenutni Hisense 55" e knap, u smislu "zavrsava posao" ta velicina ali osecam da bi lagano mogao 65" za filmove/serije.

Opet prelazeci preko recenzija, naginjem vise ka 55" g5-ici odnosno LG-u.... A znam da cu da se kajem, jer s*se i TV nikad ne mogu da budu prevelike..
Veca, manja ali kauc izmedju onda je manja distanca ali fotelja na plafon ipak je veca distanca. :first:
I koja je na kraju distanca? Ja moj 55" gledam sa 1.80 metra i idealno je. Ivice su taman tu da ocima mogu da vidim sve bez da pomeram glavu.
Do 2-2.2 metra bilo bi ti ok 55" preko toga ako hoces ok uzitak ipak bih isao na 65"
Zato se smisli koja je distanca na kraju pa na osnovu toga odluci.
Individualno je iskreno. I moj savet je da gledas LG. Nema potrebe da gledas Panasonic, Hisense itd.
G5 ima tandem OLED i da postoji opasno unapredjenje u odnosu na C5 ili neki slabiji/stariji model.
@Dom1nat0R
Dijagonalu iskljucivo na osnovu daljine. Ja kad bih u mojoj sobi sa sadasnjom postavkom stavio 65" morao bih da verglam glavu levo desno i to je tako zamorno da nemam reci. Tako da ta prica veliki TV nikad nije prevelik i fazoni sa onog naseg kanala sto recenzira televizore za***i to.
Kad stavis TV ispred sebe ocima odnosno u vidokrugu dok gledas TV u sredinu krajem oka treba da vidis levu i desnu ivicu panela, i to je idealna dimenzija. Ako postoji potreba da pomeras glavu da bi vido desnu ili levu stranu panela to je prevelik TV za tu daljinu.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
596
Rezultat reagovanja
592
Moja konfiguracija
lol... sada vidim sta sam napisao, ni sebi nisam jasan...

kada sam zadnji put merio

Distanca gledanja na kojoj sam sada je nekih 2.7m ( od samog tv-a tacno do mesta sedenja), TV je pozicioniran na komodi u visini glave
Nova pozicija na zidu i distanca na koju ce se monitrati (u nekom trenutku) je skoro 4m.
Sticajem okolnosti max velicina je 65" koju mogu da uglavim.

Ali u planu mi je da koristim i fotelju (postavljenu izmedju kauca i TV na zidu) ukoliko mi deluje da je predaleko, tako da mogu da prepolovim rastojanje po potrebi. (i da ne moram da "verglam" glavu ulevo)
Prostorija ce svakako biti zatamnjena tako da to nije bitan faktor.

@Dom1nat0R

G5 u 65" izvedbi 1900-2200e u MM (ne bih preko amazona jer bi imao samo 2g garancije a i rizik je za transport od kada su krenuli svakakve kurirske sluzbe da koriste)
Svestan sam da je tandem oled klasa iznad ali iskreno ne zelim preko 1500e da izdvojim za tv

Mini-led (i TCL/HS) prica je otpala...
U tom cenovnom rangu upadaju 65" c5 i philips oled820. LG po svemu sudeci bolju konekciju (4x2.1hdmi) i upscale nudi, a i prirodniji post-processing tj motion handling.

Ili da pojurim c6 seriju za koju nisam bas nesto vican da jos cekam na pad cena, a i ne verujem da je neki drastican upgrade...
Mada videh da se busaju na web stranici na poboljsanu sekciju napajanja i zastitne premaze od vlage - koje im je navodno bila slaba tacka sudeci po iskustvima korisnika i crkvanju panela/ploca tik posle garantnog roka

Hvala za savete.

Poslednja izmena:

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.451
Rezultat reagovanja
1.991
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
2 TB nvme Kingston + 2 TB HDD Toshiba
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x

Enigma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
11.118
Rezultat reagovanja
7.034
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 3770K(4.4ghz),-BeQuiet pure rock slim
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
hyperx fury 12 GB DDR3 1600 mhz cl10
VGA & cooler:
Sapphire Nitro + RX 580 4gb
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
hdd(wd blue 500gb),ssd(adata su650 240gb)
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
HyperX pulsefire fps pro,Cooler master Masterkeys Pro M,Podloga - Zowie G-SR
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
Mi ionako ne vidimo ceo panel kad gledamo nešto,vec samo jedan deo,centralni,ili gde se radnja odvija.To je do ljudskog oka,ja gledam takodje 2,7-3,0 metra 58',taman bi mi legao 65".Vidim da moze lagano veći.

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
14.352
Rezultat reagovanja
9.785
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Other:
@Enigma
Za tu daljinu i jeste 65" 2.7 do 3 metra

@Mr.Dzon nisam mislio da kupis G5 u 65" varijanti.
Ali problem nastaje ako ces paralelno jedan TV da koriatis i na 4 metra i na 2.
Da uprostimo pricu, ako ces TV gledati sa 4 metra uzmi C5 65" ako ces gledati sa duplo manje znaci nekih 2 metra uzmi G5 55"
Napomena: Ako ti je soba u kojoj ce biti TV dosta cesto osvetljena dnevnim svetlom moj savet bi ipak bio MiniLED.
OLED panel ima nizu osvetljenost a uz to prava moc OLED-a se najvise vidi u mraku.

Kad je u sobi dosta svetla cak i malo probijanje pozadinskog osvetljenja na MiniLED nece napraviti crnu sivom kao u mraku.
Zato generalno u prodavnicama izlozeni televizori gotovo uvek imaju dobru crnu jer u prodavnici enormno velika kolicina svetlosti.
Zato uvek napomenem. Za osveljenu sobu (a pod ovim mislim dnevno svetlo) mora mnogo dizati brightness da bi to licilo na nesto a tada se vec ulazi u danger zonu za birn in.
Sa MiniLED nema tog straha, brightness mozes dizati na max, bice vidljivije na dnevnom svetlu nego na OLED-u a opet nece biti prevelik downgrade u odnosu na OLED.
Ako ce biti kombinacija dnevno svetlo/mrkli mrak e jbg onda, mislim da jedino G5 tu moze da se snadje kako treba.

Poslednja izmena:

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
596
Rezultat reagovanja
592
Moja konfiguracija
Philips 65oled820 je otisao, kao G5 55" iako sam zamolio papke da rezervisu za 24h ako nije problem... ko me **be kada se femkam...

Cekam samo odgovor za sutra ujutru za LG 65" C5 (1150e) da konktiraju magacin, ako imaju na lageru uzimam... rekli su da bi trebalo da vazi i 2+3g garancije
Cene za 65" g5 i novu C6 seriju mi vec ne odgovaraju.
MiniLEd odnosno trenutna Mini-led RGB postavka od Hisensa i TCL-a mi se ne svidja, previse negativnih iskustva ljudi imaju tako da sam skeptican.

Btw posto LG C5/g5 serija nema podrsku za reprodukciju HDR10+ i DTS audio (kontam preko ugradjenog OS-a plejera) - da li reprodukcija sadrzaja sa eksternim TV boxom resava problem?

@Dom1nat0R
Svetlo nije problem, roletne resavaju, TV ionako gledam u zamracenoj (mracnoj prostoriji) sa spustenim roletnama...
Ne verujem da ce osvetljenje/peak brightness biti problem, mislim da Hisense u7q koji imam ide negde na max 700nita - sto mi je bilo vise nego dovoljno.
A za ove OLEDE verujem da je true HDR odnosno barem 1000nita (1300nita pise na tarabi)

Vrh