Boki99
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 11.01.2020.
- Poruka
- 129
- Rezultat reagovanja
- 24
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 5600G
Motherboard:
Gigabyte B550m Aorus Elite
RAM:
16GB DDR4 3600MHz CL17
VGA & cooler:
RX 570 4GB SAPPHIRE NITRO+
Display:
PHILIPS 23.8" IPS 24M1N3200ZA/00
HDD:
1TB Kingston KC3000, 256GB GEIL Zenith SATA III SSD, Seageta Barracuda 1TB HDD
Case:
MS TITAN II PRO (V710)
PSU:
Cooler Master MWE 550 V2
Internet:
200MB/S Optical
OS & Browser:
Windows 11 PRO
Pozdrav svima, pre nego što iznesem ono zbog čega sam ovde, nadam se da ste svi dobro u ovoj vanrednoj situaciji!
Da krenem, sklapam novi računar, napokon...
Budzet je ograničen, nemam neku tačnu sumu.
Mislio sam da napravim neku APU konfiguraciju kojoj cu posle kad skupim jos para dodati i graficku a kad dodam graficku posle toga cu menjati i procesor sa nekin ryzen 5 1600/2600 ali to nece biti uskoro uopste pa zato APU build..
Mislim da je to dobra osnova za kasnije...
Ono što sam mislio:
Matična:Gigabyte B450 DS3H
CPU:Ryzen 3 3200g
Ram:2x8GB 3000Mhz
HDD:imam nov Seagata Baracuda od 1tb 7200rpm, mozda uzmem i neki SSD za sistem samo
Kuciste:MS aquarius pro ili neko drugo da ima dobar airflow (ono sto hocu od kucista jeste da ima kaljeno staklo sa strane i da ima onu fioku za napajanje, da se napajanje ne vidi)
PSU:e za to pojma nemam, ali planiram da uzmem neko kvalitetno da ne bih imao problema kroz godinu, dve dana, takodje treba da bude i dovoljno jako jer cu kasnije dodati graficku kartu, verovatno neku RX580, RX590, mozda i RX5500 ili 5600 sve zavisi sta bude izaslo/cena..
Treba mi vase misljenje o ovome sto sam ja zamislio, takodje nemoj da mi pisete bolji ti je ryzen 5 2400g, jeste bolji ali je i skuplji a kad sam gledao na yt malte ne iste performanse...
Sta mislite o maticnoj dal ima nesto bolje od ove za do 70/80e?
Predlozi za neka kucista sa dobrim airflow a da nije neka vrtoglava cena?
Koje napajanje i gde uzeti?
UNAPRED ZAHVALAN!!!
Da krenem, sklapam novi računar, napokon...
Budzet je ograničen, nemam neku tačnu sumu.
Mislio sam da napravim neku APU konfiguraciju kojoj cu posle kad skupim jos para dodati i graficku a kad dodam graficku posle toga cu menjati i procesor sa nekin ryzen 5 1600/2600 ali to nece biti uskoro uopste pa zato APU build..
Mislim da je to dobra osnova za kasnije...
Ono što sam mislio:
Matična:Gigabyte B450 DS3H
CPU:Ryzen 3 3200g
Ram:2x8GB 3000Mhz
HDD:imam nov Seagata Baracuda od 1tb 7200rpm, mozda uzmem i neki SSD za sistem samo
Kuciste:MS aquarius pro ili neko drugo da ima dobar airflow (ono sto hocu od kucista jeste da ima kaljeno staklo sa strane i da ima onu fioku za napajanje, da se napajanje ne vidi)
PSU:e za to pojma nemam, ali planiram da uzmem neko kvalitetno da ne bih imao problema kroz godinu, dve dana, takodje treba da bude i dovoljno jako jer cu kasnije dodati graficku kartu, verovatno neku RX580, RX590, mozda i RX5500 ili 5600 sve zavisi sta bude izaslo/cena..
Treba mi vase misljenje o ovome sto sam ja zamislio, takodje nemoj da mi pisete bolji ti je ryzen 5 2400g, jeste bolji ali je i skuplji a kad sam gledao na yt malte ne iste performanse...
Sta mislite o maticnoj dal ima nesto bolje od ove za do 70/80e?
Predlozi za neka kucista sa dobrim airflow a da nije neka vrtoglava cena?
Koje napajanje i gde uzeti?
UNAPRED ZAHVALAN!!!