Moso
PCAXE OC team
- Učlanjen(a)
- 03.05.2009.
- Poruka
- 290
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Za vikend sam ugrabio malo slobodnog vremena pa sam krenuo u akciju sa mojim 550 ali ovog puta bez icije pomoci jer je meaculpa imao zdravstvenih problema pa sam sve odradio sam. Sesiju sam morao da radim sa mojim Enermaxom 535W starim preko 5 godina koji "cvrci" vec zadnjih par meseci i koji samo sto nije ispustio svoju "plemenitu dusu" Salu na stranu, napajanje je skroz otislo ali nisam imao drugo na raspolaganju pa sam morao da radim sa njim. Posledica toga je da se masina gasila sa sva 4 ukljucena jezgra vec na taktovima od preko 5.2Ghz i naponu vecem od 1.65v tako da sam morao da testove radim samo sa 2 jezgra a i tu nisam uspeo da izvucem maksimum jer bi se isti problem javljao na taktovima od preko 6 Ghz i voltazi od 1.87v uz NB voltazu od 1.6v. Inace, procesor se pokazao kao izvanredan a NB clock je bez problema dobacivao 4Ghz a za vise nisam imao dovoljno vremena za igru pa cemo pravu granicu NB clocka, kao i njegove prave domete videti na sledecoj sesiji. Ove rezultate shvatite kao zagrevanje i ocekujte popravni vec na sledecoj sesiji
Najpre, moj prvi let iznad 6Ghz tj. max clock od 6127 Mhz:
SuperPI 1M odradjen na clocku od 5850 Mhz i NB clocku od 3940 Mhz uz rezultat od 11.813 mhz uz napomenu da sam odradio i na 5920 uz jos bolji skor ali nisam uspeo da snimim shot iz gore navedenih razloga :
Pifast je odradjen na taktu od 5783 Mhz sto je donelo vreme od 19.94 sec. i cetvrto mesto na svetu za ovaj procesor. Siguran sam da moze i bolje...
Poslednji CPU test koji sam odradio na ovoj sesiji je wprime 32M i tu sam postigao vreme od 7.52 sec. sto je treci rezultat na svetu uz napomenu da je ovaj test radjen sa sva 4 jezgra i na clocku od samo 5015 mhz jer bi se napajanje gasilo na vecem taktu, tako da ce popravni uslediti uz novo napajanje i nadam se laganom obaranju svetskog rekorda u ovom testu:
Pored ovog, odradio sam par 3DMark testova sa 4730 kartom sto je donelo jos par poena PCAxe oc timu a sto nas je sve ukupno pomerilo sa 96-tog na 92-go mesto. Napredujemo polako ali sigurno i ovom prilikom pozivam sve clanove PCAXe sajta da se prikljuce oc timu i shodno svojim mogucnostima postignu overclock rezultate kako bi tim jos vise napredovao na hwbot listi.
Pozdrav svim clanovima i naravno
Najpre, moj prvi let iznad 6Ghz tj. max clock od 6127 Mhz:
SuperPI 1M odradjen na clocku od 5850 Mhz i NB clocku od 3940 Mhz uz rezultat od 11.813 mhz uz napomenu da sam odradio i na 5920 uz jos bolji skor ali nisam uspeo da snimim shot iz gore navedenih razloga :
Pifast je odradjen na taktu od 5783 Mhz sto je donelo vreme od 19.94 sec. i cetvrto mesto na svetu za ovaj procesor. Siguran sam da moze i bolje...
Poslednji CPU test koji sam odradio na ovoj sesiji je wprime 32M i tu sam postigao vreme od 7.52 sec. sto je treci rezultat na svetu uz napomenu da je ovaj test radjen sa sva 4 jezgra i na clocku od samo 5015 mhz jer bi se napajanje gasilo na vecem taktu, tako da ce popravni uslediti uz novo napajanje i nadam se laganom obaranju svetskog rekorda u ovom testu:
Pored ovog, odradio sam par 3DMark testova sa 4730 kartom sto je donelo jos par poena PCAxe oc timu a sto nas je sve ukupno pomerilo sa 96-tog na 92-go mesto. Napredujemo polako ali sigurno i ovom prilikom pozivam sve clanove PCAXe sajta da se prikljuce oc timu i shodno svojim mogucnostima postignu overclock rezultate kako bi tim jos vise napredovao na hwbot listi.
Pozdrav svim clanovima i naravno