vladoloznica
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 11.08.2023.
- Poruka
- 270
- Rezultat reagovanja
- 94
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 11600k + deepCool ak400
Motherboard:
Gigabyte z590 gaming x
RAM:
KINGSTON DIMM DDR4 8GB 3200MHz KF432C16BBA/8 Fury Beast RGB × 4 kom = 32gb
VGA & cooler:
ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X OC
Display:
Gigabyte g27q 27" qhd 144hz + Acer h277hu 27" qhd 60hz
HDD:
Kingston 2TB M.2 NVMe SKC3000S + Kingston 1TB M.2 NVMe SKC3000S + Kingston A400 SATA SSD 1TB
Sound:
Logitech PRO X Wireless
Case:
MS Industrial ARMOR V715 GAMING
PSU:
800W FSP Hydro PRO
Mice & keyboard:
Logitech PRO X Superlight & Logitech G915 TKL
Internet:
mts 70/8
OS & Browser:
win11 + opera
Pozdrav drustvo, evo opet mene sa temom
Imao sam problema da kliknem shut down , monitor tastatura i mis se iskljuce a sve u kucistu ostane da radi, ali na klik tastature ili misa ne mozes da ga podignes, ne reaguje.
Ostaje samo resenje da ga iskljucis iz struje ili par sekundi power taster i tako da ga iskljucis... Nekad se iskljuci nekad ne, ali uglavnom posle gejma se ne iskljuci..
Svasta sam gledao na netu i pokusavao i nije dalo rezultate.
Onda sam naleteo na ovaj link
ispratio ove korake
u cmd
1. DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
2. sfc /scannow
3. DISM /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
4. Device Manager -> Universal Serial Bus Controllers
Go down the list and any of them that has a "Power Management" tab, uncheck "Allow the computer to turn off this device to save power".
za mene je ovo dalo rezultate, e sad do kad videcemo...
Sledeci problem je rgb fusion rgb od ram memorije
ukljucim komp ram memorija sija recimo plavo(nije rezim koji sam ja podesio u rgb fusion-u, nego je on to random ukljucio)
otvorim rgb fusion
vidite sliku, nije prepoznao ram...
onda odavde izadjem, i ponovo pokrenem rgb fusion, nekad da rezultate iz prvog puta, nekad iz petog a
nekad jednostavno nece da ga prepozna uopste do sledeceg ukljucivanja racunara..
Konkretno sada dok ovo pisem, fusion nije prepoznao rgb od rama, i pokrenuo sam program ponovo 20 puta i nisam uspeo..
Bios je apdejtovan na zadnju verziju
Sa gigabyte sajta sam skinuo zadnju verziju rgb fusiona a imao sam nekoliko prethodnih verzija i uvek je isti problem bio, od same kupovine i sklapanja racunara..
Sva 4 slota rama rade, vidi ih komp, ali rgb nece pa nece
Ploca je Gigabyte z590 gaming x
Ram je KINGSTON DIMM DDR4 8GB 3200MHz KF432C16BBA/8 Fury Beast RGB × 4 kom = 32gb
Imao sam problema da kliknem shut down , monitor tastatura i mis se iskljuce a sve u kucistu ostane da radi, ali na klik tastature ili misa ne mozes da ga podignes, ne reaguje.
Ostaje samo resenje da ga iskljucis iz struje ili par sekundi power taster i tako da ga iskljucis... Nekad se iskljuci nekad ne, ali uglavnom posle gejma se ne iskljuci..
Svasta sam gledao na netu i pokusavao i nije dalo rezultate.
Onda sam naleteo na ovaj link

How to resolve Win 11 won't completely shut down and won't restart? - Microsoft Q&A
After applying the most recent cumulative update to my Win 11 PC, it will no longer completely shut down and will not restart. It closes all apps and video but the lights and fan continue to run and it won't power off. I have to shut down using the…
answers.microsoft.com
ispratio ove korake
u cmd
1. DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
2. sfc /scannow
3. DISM /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
4. Device Manager -> Universal Serial Bus Controllers
Go down the list and any of them that has a "Power Management" tab, uncheck "Allow the computer to turn off this device to save power".
za mene je ovo dalo rezultate, e sad do kad videcemo...
Sledeci problem je rgb fusion rgb od ram memorije
ukljucim komp ram memorija sija recimo plavo(nije rezim koji sam ja podesio u rgb fusion-u, nego je on to random ukljucio)
otvorim rgb fusion
vidite sliku, nije prepoznao ram...
onda odavde izadjem, i ponovo pokrenem rgb fusion, nekad da rezultate iz prvog puta, nekad iz petog a
nekad jednostavno nece da ga prepozna uopste do sledeceg ukljucivanja racunara..
Konkretno sada dok ovo pisem, fusion nije prepoznao rgb od rama, i pokrenuo sam program ponovo 20 puta i nisam uspeo..
Bios je apdejtovan na zadnju verziju
Sa gigabyte sajta sam skinuo zadnju verziju rgb fusiona a imao sam nekoliko prethodnih verzija i uvek je isti problem bio, od same kupovine i sklapanja racunara..
Sva 4 slota rama rade, vidi ih komp, ali rgb nece pa nece
Ploca je Gigabyte z590 gaming x
Ram je KINGSTON DIMM DDR4 8GB 3200MHz KF432C16BBA/8 Fury Beast RGB × 4 kom = 32gb