vladoloznica
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 11.08.2023.
- Poruka
- 249
- Rezultat reagovanja
- 90
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 11600k + deepCool ak400
Motherboard:
Gigabyte z590 gaming x
RAM:
KINGSTON DIMM DDR4 8GB 3200MHz KF432C16BBA/8 Fury Beast RGB × 4 kom = 32gb
VGA & cooler:
ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X OC
Display:
Gigabyte g27q 27" qhd 144hz + Acer h277hu 27" qhd 60hz
HDD:
Kingston 2TB M.2 NVMe SKC3000S + Kingston 1TB M.2 NVMe SKC3000S + Kingston A400 SATA SSD 1TB
Sound:
Logitech PRO X Wireless
Case:
MS Industrial ARMOR V715 GAMING
PSU:
800W FSP Hydro PRO
Mice & keyboard:
Logitech PRO X Superlight & Logitech G915 TKL
Internet:
mts 70/8
OS & Browser:
win11 + opera
Pozdrav drustvo, evo opet mene sa temom
Imao sam problema da kliknem shut down , monitor tastatura i mis se iskljuce a sve u kucistu ostane da radi, ali na klik tastature ili misa ne mozes da ga podignes, ne reaguje.
Ostaje samo resenje da ga iskljucis iz struje ili par sekundi power taster i tako da ga iskljucis... Nekad se iskljuci nekad ne, ali uglavnom posle gejma se ne iskljuci..
Svasta sam gledao na netu i pokusavao i nije dalo rezultate.
Onda sam naleteo na ovaj link
ispratio ove korake
u cmd
1. DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
2. sfc /scannow
3. DISM /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
4. Device Manager -> Universal Serial Bus Controllers
Go down the list and any of them that has a "Power Management" tab, uncheck "Allow the computer to turn off this device to save power".
za mene je ovo dalo rezultate, e sad do kad videcemo...
Sledeci problem je rgb fusion rgb od ram memorije
ukljucim komp ram memorija sija recimo plavo(nije rezim koji sam ja podesio u rgb fusion-u, nego je on to random ukljucio)
otvorim rgb fusion
vidite sliku, nije prepoznao ram...
onda odavde izadjem, i ponovo pokrenem rgb fusion, nekad da rezultate iz prvog puta, nekad iz petog a
nekad jednostavno nece da ga prepozna uopste do sledeceg ukljucivanja racunara..
Konkretno sada dok ovo pisem, fusion nije prepoznao rgb od rama, i pokrenuo sam program ponovo 20 puta i nisam uspeo..
Bios je apdejtovan na zadnju verziju
Sa gigabyte sajta sam skinuo zadnju verziju rgb fusiona a imao sam nekoliko prethodnih verzija i uvek je isti problem bio, od same kupovine i sklapanja racunara..
Sva 4 slota rama rade, vidi ih komp, ali rgb nece pa nece
Ploca je Gigabyte z590 gaming x
Ram je KINGSTON DIMM DDR4 8GB 3200MHz KF432C16BBA/8 Fury Beast RGB × 4 kom = 32gb
Imao sam problema da kliknem shut down , monitor tastatura i mis se iskljuce a sve u kucistu ostane da radi, ali na klik tastature ili misa ne mozes da ga podignes, ne reaguje.
Ostaje samo resenje da ga iskljucis iz struje ili par sekundi power taster i tako da ga iskljucis... Nekad se iskljuci nekad ne, ali uglavnom posle gejma se ne iskljuci..
Svasta sam gledao na netu i pokusavao i nije dalo rezultate.
Onda sam naleteo na ovaj link
Redirecting
answers.microsoft.com
ispratio ove korake
u cmd
1. DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
2. sfc /scannow
3. DISM /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
4. Device Manager -> Universal Serial Bus Controllers
Go down the list and any of them that has a "Power Management" tab, uncheck "Allow the computer to turn off this device to save power".
za mene je ovo dalo rezultate, e sad do kad videcemo...
Sledeci problem je rgb fusion rgb od ram memorije
ukljucim komp ram memorija sija recimo plavo(nije rezim koji sam ja podesio u rgb fusion-u, nego je on to random ukljucio)
otvorim rgb fusion
vidite sliku, nije prepoznao ram...
onda odavde izadjem, i ponovo pokrenem rgb fusion, nekad da rezultate iz prvog puta, nekad iz petog a
nekad jednostavno nece da ga prepozna uopste do sledeceg ukljucivanja racunara..
Konkretno sada dok ovo pisem, fusion nije prepoznao rgb od rama, i pokrenuo sam program ponovo 20 puta i nisam uspeo..
Bios je apdejtovan na zadnju verziju
Sa gigabyte sajta sam skinuo zadnju verziju rgb fusiona a imao sam nekoliko prethodnih verzija i uvek je isti problem bio, od same kupovine i sklapanja racunara..
Sva 4 slota rama rade, vidi ih komp, ali rgb nece pa nece
Ploca je Gigabyte z590 gaming x
Ram je KINGSTON DIMM DDR4 8GB 3200MHz KF432C16BBA/8 Fury Beast RGB × 4 kom = 32gb