• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Ogroman ping na momente(Telekom internet)

Jorimir

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.09.2016.
Poruka
34
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 3600 & be quiet! Dark Rock 4
Motherboard:
ASUS TUF B450M-PLUS gaming
RAM:
16GB DDR4
VGA & cooler:
ASUS TUF Gaming Radeon RX 5700
Display:
Philips 278E9QJAB
HDD:
Seagate 1TB
Case:
Fractal Design Define Mini C
PSU:
Raidmax RX-735AP-R 735W
Internet:
20mb/4mb
OS & Browser:
Windows 10 and Google
Other:
ADATA XPG SX8200 256GB
Pozdrav.
Pre nekoliko dana sam ovde otvorio temu ,,Battlefield 1 mi ubija konfiguraciju". Naime, nisam mogao igru da pokrenem ni na najnizim postavkama a da imam konstantnih 60fpsa, ali nekoliko clanova mi je pomoglo i otkrili smo da zapravo imam majnera koji koristi moj procesor 55%. Zbog toga reinstalirao sam kompletan sistem i sve formatirao, bukvalno nista nisam ostavio i sve sam ponovo instalirao. Ali tada se pojavio novi problem. Od kada sam to uradio ping u svim igrama( BF1, BF4, LOL pa cak i na Skypu i Discordu) mi na svakih 10-20 minuta skoci do 1000 ili tako nesto enormno veliko i nemogu nikako da ga smanjim dok se sam posle nekih 1-2min ne vrati. I tako stalno, jedan dan je to trajalo samo po nekoliko sekundi ali sada je isto ponovo, pa ako neko zna uzrok ili resenje bio bih mu veoma zahvalan da mi pomogne. Inace otvorio sam portove u firewallu kao sto me je jos na toj temi savetovao jedan clan, ali nije pomoglo. E sad sajt telekoma je vrlo zbunjujuc i tamo nigde ne vidim opciju da otvorim portove pa ako mislite da je upravo to problem, kazite pa cu da ih nazovem da mi oni kazu kako.

M4RK0

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.09.2017.
Poruka
42
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD A8 7600
OS & Browser:
WINDOWS 7,GOOGLE CHROME
Najbolje je da proveriš hardverski prvo da li su svi kablovi ok,znači iskljucis i ukljucis UTP(internet) kabl i proveris da li na samom kablu ima oštećenja.Što se tiče portova tu ti ne mogu pomoći jer sam ja SBB a ne telekom .

Sloba87

PCAXE Member
Učlanjen(a)
19.11.2014.
Poruka
936
Rezultat reagovanja
750
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 5800X3D / EKWB Classic Kit S360 D-RGB
Motherboard:
Asus Rog Strix B550-E Gaming
RAM:
2x8Gb G.Skill Trident Z Neo 3600MHz Red Cl16
VGA & cooler:
Asus Radeon RX 6800 XT TUF Gaming
Display:
Gigabyte Aorus AD27QD 27" / Dell E2422H
HDD:
Toshiba P300 2Tb / Samsung 970 EVO Plus 250Gb / WD 1TB Blue SN570
Sound:
SMSL M300 mkII & SMSL SP200 / HIFIMAN Edition XS / Rode M2 & Focusrite Scarlett Solo
Case:
Lian Li PC-011 Dynamic
PSU:
Seasonic SSR-750PX
Optical drives:
Asus ZenDrive U9M Black
Mice & keyboard:
Keyboard - HyperX Alloy FPS (Brown Switch) / Mouse - Glorious Model D
Internet:
AVcom optika 400 / 200 Mbps
OS & Browser:
Win10 / Mozilla, Vivaldi, Chrome