Naravno, pogotovo sto i nemaju konkuranciju u tom segmentu trenutno, kao sto vec rekoh.Ne znam šta se očekuje da specijalno iskomentarišemo. Skupe stvari se uvek najlakše i najbrže prodaju.
Ruku na srce, iako je kartica odlicna, za te pare radije polovni (odlicni) GTX 980/ti kojima su sada zestoko pale cene tako da nema puno smisla ici na tu varijantu. Dok je 1080 jednostavno izvanredna kartica i tu nema dileme.edit: Meni je samo čudno da 1070 nije na vrhu tog spiska najbolje prodavanih, ili je oni ne računaju u high end? Ona mi nekako više liči na bolju kupovinu.
Drug, ako uzmemo u obzir kako smo prosli sa 1070 i 1080 cijenama, budi srecan ako nadjes 1060 za 350 eura.... a i cijena izgleda nece biti ludacka...http://wccftech.com/nvidia-gtx-1060-specifications-benchmarks-leaked/
Prema onom što nV kaže, 1060 će imati 55% performansi 1080. Ne žele da ugroze prodaju 1080 ali i da 3GB ne igra nikakvu ulogu u sli rješenjima, bar ne danas...Pa iskreno, 99,9% ljudi koji kupi ovu kartu nece ici na SLI varijantu, ali ne znam koja ih je muka natjerala da to ukinu.
Slabija verzija (od 3gb) nece podrzavati SLI, sreca pa hoce jaca...a natjerala ih je ocito snaga dvije jeftinije 1060-tke, ocito bi zaprijetile dobro 1080-tci...Pa iskreno, 99,9% ljudi koji kupi ovu kartu nece ici na SLI varijantu, ali ne znam koja ih je muka natjerala da to ukinu.
Ja primarno gledam performanse ali ne samo fps, već i temperaturu što povlači i potrošnju i buku. Na stranu subjektivno-objektivni elementi koje nV ima a AMD nema...Kakve igre, ako se iznerviram, pokrenucu treceg prozvodjaca grafickih karti medjedGPU!
I nemoj sad da ste fini prema nVidiji, u 2016god. ukinuti SLI!!!
Uz to daju manje vRama, ako cena bude visoka, bice veci promasaj od gtx 960!
Da li si video da je pcb dugacak 10cm i da 6-pin adapter stoji na kuleru? Zar vise ni srednji sloj kupaca ne zasluzuje krsteni proizvod? Moze da bude i jaca od rx480, al ovo je sprdnja sa ljudima(kupcima) das manje vRama, manju magistralu, ugasis sli?? Ono ispade da nVidija ima cip koji sa trecinu snage bije AMD i to hoce svima da do znanja i usput, da sto vise profitira u svim segmentima.Ja primarno gledam performanse ali ne samo fps, već i temperaturu što povlači i potrošnju i buku. Na stranu subjektivno-objektivni elementi koje nV ima a AMD nema...
Iz lične perspektive, 6GB je dovoljno za FHD. Prešao sam i preko 192-bit magistrale od koje mi se diže kosa na glavi. Čip je već manje više dokazan da nije veliki potrošač pa se treba očekivati dobar odnos buke i temperatura na nereferentnim karticama. Performanse takođe očekujem da budu na nivou 970/980 što očekujem da će i ispuniti zbog RX 480 a što trenutno i tražim (2x jače od 270X). Multi GPU rješenje sam probao, nisam impresioniran, tako što se mene tiče mogu u potpunosti da ga ukinu! Međutim, ako pretjeraju sa cijenom, ko im je*e mater! U moju kuću neće ući!