peja81
Moderator
- Učlanjen(a)
- 08.05.2009.
- Poruka
- 9.826
- Rezultat reagovanja
- 2.338
Moja konfiguracija
Uvjek ćeš imati koristi od AMD kad je konkurentan nVidia , al ako bankrotira kako neki fannoobovi žele onda se nadaj visokim cjenama za mainstream GPUhttp://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-1060-unleashed-249-usd/
Cijena je OK za zapad...al sta je sa nama ? Bice oko 300e u najboljem slucaju...za par mjeseci mozda i spadne malo ispod
Uglavnom valja napomenuti da je AMD doprinjeo ovakvoj cijeni...da nije bilo rx480-tke siguran sam da bi cijena otisla samo tako na 299dolara....Neka bar neke koristi od amd-a :p
Zasto nisi zainteresovan za 1060-tku? Mene bas ona privlaci vise nego ista...doduse zbog visokih cijena i polovna GTX970-tka se cini kao dobra kupovina, bio sam zagrijan za rx480-tku al tad sam se nadao slicnim pa cak i jacim perfomansama od gtx 980-tke. Gtx1060-tka je po svemu sudeci najbrza karta od navedenih (sto meni i treba ), daleko najmanja potrosnja sto mi takodje odgovara zbog napojne... Uglavnom za mene je rx480-tka prva otpala, jednostavno 1060-tka je u svemu osim cijene bolja kupovina, a i razlika od nekih 20dolara nije strasnaSuper, kupicu 480 ili 970, osakacene proizvode ne kupujem, mada je 970 delimicno to.
A ko ti je to reko da 1060 nece moci u sli? To sto se pominjalo da 1060 nema sli mod je bila vest za 1060 verziju sa 3 gb.Sad izgleda kao bolja kupovina, ali kad je nVidia vremenom ubije drajverima i postane slaba, 480 ce uvek moci u cf, a poznato je da amd ima jeftinije polovnjake, o osecam da ce ova kartica jako malo da vredi kao polovnjak posto je polu proizvod koliko god ona bila jaca od konkurencije, a kontam da je u Srbiji dobar deo love u prethodnoj kartici koja se prodaje dok nesto vredi i uz doplatu kupuje nova.
Nije nigdje rekao da GTX 1060 nemožu u SLI nego da drugu RX480 nešto kasnije za CF uzme polovnu jer AMD polovna je puno jeftinija nego nVidia polovna a RX480 će itad biti sigurno bolji komad hardvera nego sad zbog podrške koju AMD unapredju preko drivera.A ko ti je to reko da 1060 nece moci u sli? To sto se pominjalo da 1060 nema sli mod je bila vest za 1060 verziju sa 3 gb.
Pogledaj gore link od gigabyte modela, cinimi se da gore nema sli konektorA ko ti je to reko da 1060 nece moci u sli? To sto se pominjalo da 1060 nema sli mod je bila vest za 1060 verziju sa 3 gb.
I meni se čini da ima ako je slika uredu onda se vidi čak i 2 SLINemojte me drzati za rijec, ali kad se bas dobro zumira ta sliika, nazire se nesto kao prikljucak za sli.
Ugao je bas los da se to potvrdi.
Ne kontam za koju kartu kazes da je poluproizvod i zasto?Sad izgleda kao bolja kupovina, ali kad je nVidia vremenom ubije drajverima i postane slaba, 480 ce uvek moci u cf, a poznato je da amd ima jeftinije polovnjake, o osecam da ce ova kartica jako malo da vredi kao polovnjak posto je polu proizvod koliko god ona bila jaca od konkurencije, a kontam da je u Srbiji dobar deo love u prethodnoj kartici koja se prodaje dok nesto vredi i uz doplatu kupuje nova.
Da jeste steta ako ne bude bilo SLI-a, al opet cisto sumnjam da bi ikad otisao na SLI zbog ionako smjesne podrske...Ko zna mozda izbace "ti" verziju sa SLI-em a mozda ce moci i bez SLI mosta...Uglavnom treba ih zbog toga hejtati radi buducnosti, nek vide da su pogresili.Mislim na 1060 ako ne bude imala sli. Ali posto se u zadnje vreme dele polu informacije, sacekacu jos malo sa ocenom.
Da boje se...al opet bolje je da nema SLI most, nego da ima i kosta preko 300 dolarahttps://www.techpowerup.com/223960/nvidia-announces-the-geforce-gtx-1060
Evo sada potvrdjeno da ni kartice sa 6 gb nece imati podrsku za sli a rekli su da ce imati. Pih koji kerovi koliko se boje da ne ugroze prodaju 1070 i 1080.
Ja sam ti to davno rekao. Sa finansijske strane nijesu smjeli da stave SLI ako je vec 1060 6GB toliko jaka koliko pricaju.https://www.techpowerup.com/223960/nvidia-announces-the-geforce-gtx-1060
Evo sada potvrdjeno da ni kartice sa 6 gb nece imati podrsku za sli a rekli su da ce imati. Pih koji kerovi koliko se boje da ne ugroze prodaju 1070 i 1080.
Jadno izgleda a i onda dva memchipa su mogli da stave na PCB .Evo detaljno PCB 1060-tke http://videocardz.com/61942/nvidia-pascal-gp106-and-gtx-1060-pcb-pictured-up-close