• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Novi zakon o bezbednosti u saobraćaju.

misticx

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
957
Rezultat reagovanja
20
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook 12" 2017
CPU & cooler:
AMD TR2 2920X @4.3GHz @ EK-FB ASUS X399 Monoblock & 2 x EK-CoolStream SE 360 @ Corsair LL120 RGB
Motherboard:
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM:
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition
Display:
27" ASUS VG278Q 144Hz + 27" ACER V276HL + 27" LG 4K UK650-W
HDD:
Samsung 950PRO 512GB M.2 NVMe + 2x Samsung 860 EVO 1TB + 2x Samsung 850 EVO 250GB & QNAP 12TB
Sound:
Logitech Z-5500 Digital & Razer Mano' War 7.1 Wireless
Case:
NZXT H9 Flow
PSU:
EVGA SuperNOVA 850 G2 850W
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
Razer Lancehead TE @ Razer Gigantus & Corsair Vengence K90
Internet:
SBB 100/10Mb
OS & Browser:
Windows 10 x64 Pro

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Ja se najiskrenije nadam da je ono sto je napisao bila sala :(
Pa, recimo da bih i ja to voleo da pomislim... mada sumnjam.
Kod mene je veliki problem sa parkiranjem, jednostavno nema mesta za sve (kao i u vecem delu grada), pa imamo pametnjakovice koji se parkiraju u traci (dvosmerna ulica), praveci tako od nje jednosmernu, i dva automobila ne mogu da se mimoidju kad naidju jedan na drugi, pa mora da se manevrise i prolazi na crveno kako bi se obisli... a sve se ovo dogadja ispod semafora na kojem je, pre par meseci, okacen (naknadno) znak za zabranjeno zaustavljanje i parkriranje.
Pa onda ide parkiranje po trotoaru, po zelenim povrsinama, pentranje uz visoke ivicnjake (koji su, ocito, sa razlogom takvi)... i, moje omiljeno, "guzenje" izmedju dva automobila, na mestu gde posadjeno neko drvce, pa se ide sve do njega, cak i naslanja na isto, lomeci ga... a pritom se tako namesti, kako vec rekoh, izmedju dva vec (regularno) parkirana automobila, i to tako da jedva mozes da otvoris vrata i udjes u auto.

E, nakon sto sam zbog takvih situacija dva puta jaknom prebrisao svoj auto, koji nije pran od jeseni - puk'o mi je film, pa sam jednom takvom iscupao ogledalo, a drugom sam tako krvnicki isutirao desno krilo, da se iskreno nadam da ce se, kada bude isao kod limara, setiti kada je parkirao u Juznom bulevaru kao poslednji indijanac.

M

Misko78

Guest
Ulica koja ima širinu < 6m kod nas opušteno dvosmerna iako van svih standarda i propisa. E onda dođe degenerik od urbaniste ili saobraćajnog inžinjera i umesto da je proglase jednosmernom i omoguće parkiranje pod 45° ili paralelno ne oni nalože postavljenje stubića i visokih ivičnjaka. Da se razumemo na Menhetnu su sem 2-3 avenije sve ulice jednosmerne sa paralelnim parkiranjem. Tako se ne projektuje ulica. Tako su napravili sranje u Subotičkoj ulici na Vračarskom Polju i nema više gde da se parkira, pošto ta ulica koja ima promet od 100 ljudi dnevno mora da ima 2 komotna trotoara. :mad:

@CAR
Nemoj da se ljutiš ali malo si me razočarao sa tim šutiranjem i kidanjem ogledala. Što tako ne išutiraš baštu čobanskog kafića koja je zauzela 5 parking mesta ili zamisli da tebi neko išutira auto zato što ti se prisralo ili ti je pozlilo pa nisi mogao da više trpiš pa si parkirao možda jedan jedini put tako loše. Moj ćale se žestoko otrovao posle neke sahrane tamo negde krajem '90tih i uhvatila ga je nesvestica i preko 40°C baš neposedno pred kućom, ostavio je auto kao ****** na 3 parking mesta i maltene ispao iz kola. Tek posle par sati kad se malo povratio me je poslao da preparkiram auto. Sram ga bilo indijanac matori.

Imam još primera, ispred moje zgrade na Lionu ima jedno mesto za invalida rezervisano za nekog čiču bez nogu. Matori to uredno vozi ali mu povremeno neko parkira na to mesto. On malo svira, u stvari malo više a ima užasu sirenu, dok njemu dođe pauk prođe 2 sata pa on mučenik parkira gde nađe mesto ali pošto mu treba da širom otvori vrata on se malo više pribije uz nekoga i taj neko što ti kažeš briše jaknom kola. ***iga njega je isto muka naterala da se tako parkira.

Nemoj pogrešno da me shvatiš ali uzmi sve parametre u obzir pre nego što počneš da lomiš. Ja sam se tako nekad svađao u saobraćaju i jurio da bijem ili budem biven. Pizdeo sam kad mi se neko uvaljuje i pretiče gde ne treba. Jednom prilikom sam se vozio tako sa mojim drugarom Rašom Ristićem i ja počnem da pizdim, a on kad popizdi još gori od mene, kad on meni kaže "iskuliraj malo možda se čoveku žena porađe ili vozi bolesno dete na pregled ili mu umire ker pa juri kod veterinara" Smirio me je za vek vekova. A kako sam iskusio da mi se žena porađa i da je vozim sa puknutim vodenjakom misliš da sam baš gledao da ne pretičem ili šta god. Takođe kad mi je umirao mačak, on se davi na sedištu zbog vode u plućima i u samrtnom ropcu se bori za bar jedan udisaj a ja kao da vozim 30-40 do veterinara i da strogo poštujem propise, važi ali ne.

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
@CAR
Nemoj da se ljutiš ali malo si me razočarao sa tim šutiranjem i kidanjem ogledala. Što tako ne išutiraš baštu čobanskog kafića koja je zauzela 5 parking mesta ili zamisli da tebi neko išutira auto zato što ti se prisralo ili ti je pozlilo pa nisi mogao da više trpiš pa si parkirao možda jedan jedini put tako loše. Moj ćale se žestoko otrovao posle neke sahrane tamo negde krajem '90tih i uhvatila ga je nesvestica i preko 40°C baš neposedno pred kućom, ostavio je auto kao ****** na 3 parking mesta i maltene ispao iz kola. Tek posle par sati kad se malo povratio me je poslao da preparkiram auto. Sram ga bilo indijanac matori.
Znam, druze moj, ali meni je vise pukao film... svaki, ali svaki dan gledam takve situacije sa prozora, ti prizori bahatosti i opsteg nepostovanja se ponavljaju iz dana u dan. Dodje mi da se svadjam i bijem i za nekog drugog, ne za sebe, uopste mi nije pravo kad vidim to sto vidim... ali ce neko sa strane da pomisli "koji je sad pa ovaj ludak, sta se on uopste javlja, nisu njegova kola/problem".
Ovako, mene je licno pogodilo, sedam u kola opran, obrijan i namirisan, (cist u globalu :)), i onda dolazim u situaciju da neko - ko nije nasao za shodno da okrene krug, pa da pokusa da nadje mesto negde drugde, ili pak sa gornje strane, gde postoji drugi parking - parkira k'o poslednji klosar (pazi, i on se sigurno jedva izvukao iz tih kola, s obzirom kako se pribio uz moj auto!), i da se ja na konto njega prljam i pizdim zbog toga - e, ne moze vise. Pozdravi limara u moje ime.

I razumem ja i muku, i trovanje, i kad nekoga pritera no. 2 - ali to se lepo daju sva cetiri, bar mali tracak vozacke kulture, da znas ili bar naslutis sta i kako... a ne ovako, stoji auto parkiran 3 dana na ovom "mestu", ne pomera se.
Ili juce... kod mene ispred zgrade su parking mesta "iscrtana" za parkiranje pod uglom od 45 stepeni... i neki magarac je lepo stao pod 90, lepo on ispravio auto - zauzeo dva mesta, svoje i *invalidsko* pored tog. Bole njega patka... s oprostenjem.

Milos88_vkbgd

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.12.2009.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel CoreDuo E6500, 2.93GHz
Motherboard:
Gigabyte GA-P41T-D3
RAM:
Kingston HyperX Genesis 2x2GB DDR3 KIT, PC1600
VGA & cooler:
ATI Radeon HD 5670, 1GB GDDR5
Display:
SAMSUNG 940 B
HDD:
WD 200GB SATA I & WD 500GB SATA II
Sound:
Integrisana
Case:
Chieftec Bravo BX
PSU:
Chieftec 500 W
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech UltraX
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate x64
Other:
Cooler Master Clear look x 2 & Arctic Cooling F8 PRO, Mugen 2 CPU Cooler
Necu da citam zakon, ne zanima me, jer se isti ni ne primenjuje. Bilo na televiziji, kod hoce neka veruje, ko nece ne mora, necu dalje da diskutujem o tome. I naravno da parkiram i ja kola na ulici koja je dvosmerna i pravim od nje jednosmernu i NIKAD mi niko nista nije rekao niti ce, dok ne prosire parking mesta. Sigurno necu ici 1 km dalje i parkirati auto, jer tada auto kao prevozno sredstvo gubi svaki smisao. Pozz. O bojleru iznad kada sto si rekao da moze da se otkaci i padne u kadu, ti je isto kao i verovatnoca da ce sutra da te pogodi kometa. A vi koji ste toliko pametni, pa mislite da ce bojler da se otkaci, onda lepo stavi i uticnicu za struju u kadu pa se lepo tusiraji i feniraj kosu. Mojne smarate sa glupim komentarima.

Ulica koja ima širinu < 6m kod nas opušteno dvosmerna iako van svih standarda i propisa. E onda dođe degenerik od urbaniste ili saobraćajnog inžinjera i umesto da je proglase jednosmernom i omoguće parkiranje pod 45° ili paralelno ne oni nalože postavljenje stubića i visokih ivičnjaka. Da se razumemo na Menhetnu su sem 2-3 avenije sve ulice jednosmerne sa paralelnim parkiranjem. Tako se ne projektuje ulica. Tako su napravili sranje u Subotičkoj ulici na Vračarskom Polju i nema više gde da se parkira, pošto ta ulica koja ima promet od 100 ljudi dnevno mora da ima 2 komotna trotoara. :mad:

@ Takođe kad mi je umirao mačak, on se davi na sedištu zbog vode u plućima i u samrtnom ropcu se bori za bar jedan udisaj a ja kao da vozim 30-40 do veterinara i da strogo poštujem propise, važi ali ne.
Opa sada si jos i urbanista i arhitekta i inzenjer. I razumes se i u propise i ulica, i svega sto ide i u komjutere, pa ti si savrsen, takvi ljudi nam trebaju.
Izvini ali ti bi zbog macka ubio neduzne ljude jer si kao blesav jurio po gradu i sumanuto vozio???? Nemam reci.

I razumem ja i muku, i trovanje, i kad nekoga pritera no. 2 - ali to se lepo daju sva cetiri, bar mali tracak vozacke kulture
A jel si mozda pomislio da neko od njih nema sva 4, stari modeli auta, serija automobila sa greskom, Corsa iz 1996?

Poslednja izmena od urednika:

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Opa sada si jos i urbanista i arhitekta i inzenjer. I razumes se i u propise i ulica, i svega sto ide i u komjutere, pa ti si savrsen, takvi ljudi nam trebaju.
Izvini ali ti bi zbog macka ubio neduzne ljude jer si kao blesav jurio po gradu i sumanuto vozio???? Nemam reci.
Covek zaista jeste arhitekta i ima firmu koja se time bavi :wave:

Milos88_vkbgd

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.12.2009.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-P41T-D3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
SAMSUNG 940 B
HDD:
Sound:
Integrisana
Case:
Chieftec Bravo BX
PSU:
Chieftec 500 W
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech UltraX
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate x64
Other:
@ Oki: Onda mi je sve jasno. :) Pozz Oki.:wave:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Milos88_vkbgd je napisao(la):
Necu da citam zakon, ne zanima me, jer se isti ni ne primenjuje. Bilo na televiziji, kod hoce neka veruje, ko nece ne mora, necu dalje da diskutujem o tome. I naravno da parkiram i ja kola na ulici koja je dvosmerna i pravim od nje jednosmernu i NIKAD mi niko nista nije rekao niti ce, dok ne prosire parking mesta. Sigurno necu ici 1 km dalje i parkirati auto, jer tada auto kao prevozno sredstvo gubi svaki smisao. Pozz.
Ja parkiram 800 metara od posla gde radim i nije mi teshko da se proshetam. Posao mi je na Slaviji, a parkiram blizu autokomande na oznachenom mestu i gde nije zona. Ako auto kao prevozno sredstvo gubi na smislu, a ti onda ne koristi auto! Meni vishe izgleda da si ti sebichan i da te mrzi...
Necesh da chitash zakon jer se isti ne primenjuje? Pa kako onda znash da li se primenjuje ili ne? Apsurd...

O bojleru iznad kada sto si rekao da moze da se otkaci i padne u kadu, ti je isto kao i verovatnoca da ce sutra da te pogodi kometa. A vi koji ste toliko pametni, pa mislite da ce bojler da se otkaci, onda lepo stavi i uticnicu za struju u kadu pa se lepo tusiraji i feniraj kosu. Mojne smarate sa glupim komentarima.
Ti stavi utichnicu u kadu! I onako je ta straobalna ideja tvoja... Ljudi ti objashnjavaju i pojednostavljuju tako, na isti onaj nachin na koji sam ti ja objashnjavao da u potpisu ne smesh da imash oglas. Ali da...Ti ne chitash pravila i josh pitash gde pishe? Pa u pravilima, koja za razliku od drzave PCAXE primenjuje!

Da, on jeste urbanista i arhitekta i inzinjer, bukvalno! Razume se u propie uluca, a u rachunare itekako:

http://www.pcaxe.com/rubrike/reportaze/nvidia-tesla-i-vizionarstvo-optine-rakovica

http://www.pcaxe.com/hardver/graficke-karte/ati-radeon-hd5870

http://www.pcaxe.com/rubrike/reportaze/ati-predstavio-radeon-hd5970

http://www.pcaxe.com/hardver/graficke-karte/amdati-radeon-hd5970

itd itd... Dakle veoma se dobro razume u rachunare! A pored toga razume se i u politiku, sport itd itd...Njegova kletva je to shto je sposoban, inteligentan i pametan. Tvoja kletva je shto si nadrkan, bezobrazan i nadmen, a ponajvishe povrshan! Ima nas raznih zaista...

P.S. Sram te bilo!

S

stalja

Guest
Ih ta bahaćenja sa parkiranjem nisu ni mene zaobišla.

Evo baš pre neko veče ne mogu da nadjem mesto kod sebe u kraju. Uzmem ti ja lepo i parkiram ispred ulaza, tako da mi zadnji deo auta blokira izlaz nekih 20cm i ljudi mogu uredno da prođu. Mali je yugo pa parkiraš bez problema.

Sledeće jutro me sačeka iskrivljen brisač, ne dignut nego iskrivljen. Ja ga uredno sklepam i nastavim dalje. Sledeće veče još jednom se desi, ovog puta sa zadnjim brisačem. Sledeće veče budem dokon parkiram opet isto i izblejim u sobi koja gleda na ulaz u zgradu.

Kad ono neki totalni anonimus parkira se sa golfom čačanskih tabla (dvojkom naravno) pored mog automobila. Izlazi neki matori konj sa još jednim tipom i čujem kako diskutuju ,,vidi ga ovaj nikako da skapira, par puta mi došlo da mu razbijem šoferku zato što mi se parkira na mesto,". Iskuliram tipa pošto nije dirao auto.

Sledeći dan jedan golf nije imao 2 retrovizora i brisače sa porukom na vratima ,,bolje bez brisača nego bez glave, imaj to u vidu".

Od tad yugo je u istom komadu, a golfa viđam ulicu dalje.

M

Misko78

Guest
Necu da citam zakon, ne zanima me, jer se isti ni ne primenjuje. Bilo na televiziji, kod hoce neka veruje, ko nece ne mora, necu dalje da diskutujem o tome. I naravno da parkiram i ja kola na ulici koja je dvosmerna i pravim od nje jednosmernu i NIKAD mi niko nista nije rekao niti ce, dok ne prosire parking mesta. Sigurno necu ici 1 km dalje i parkirati auto, jer tada auto kao prevozno sredstvo gubi svaki smisao. Pozz. O bojleru iznad kada sto si rekao da moze da se otkaci i padne u kadu, ti je isto kao i verovatnoca da ce sutra da te pogodi kometa. A vi koji ste toliko pametni, pa mislite da ce bojler da se otkaci, onda lepo stavi i uticnicu za struju u kadu pa se lepo tusiraji i feniraj kosu. Mojne smarate sa glupim komentarima.
OK, iznosiš netačne informacije, izlupetaš se višestruko, budeš ispravljen na veoma kulturan način a ti onda ovako izdivljaš. Čemu sve to? :eek:

Diploma tako kaže ;)

Gde sam je to napisao da sam divljao, nikada ja za ovih 13 godina koliko vozim nisam divljao, a vozim prilično umereno. Da li sam prekršio zakon u toj vožnji, ooo da jesam više puta: žuto svetlo, suprotan smer, nepropisno parkiranje, pojas, svetla, prekoračenje brzine do 30Km/h... Ko to nikada nije uradio stvarno skidam kapu. Ne želim ti da se nađeš u takvoj sitaciji, ali svako se sigurno bar jednom u životu nađe. Onda se seti onoga što si napisao...

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
I naravno da parkiram i ja kola na ulici koja je dvosmerna i pravim od nje jednosmernu i NIKAD mi niko nista nije rekao niti ce, dok ne prosire parking mesta.
Trebalo bi neko da ti kaze. Nesto.
Mislim, ne samo tebi, jer ja zaista nemam nista licno protiv tebe... vec svima vama koji se na taj nacin pravite pametni. Od prvog koji je parkirao tako (i zapoceo takav "trend") do poslednjeg, koji je video sva ta kola parkirana na taj nacin, pa logikom "kud svi Turci...", parkirao i on.
Sigurno necu ici 1 km dalje i parkirati auto, jer tada auto kao prevozno sredstvo gubi svaki smisao.
Si ti ozbiljan za ovo?

1 km da prosetas... gubi *svaki* smisao... sta si ti, neki gotovan koji ima obicaj da parkira na ulazu u zgradu?
Sto bre ne pokusas da uspentras kola uz stepenice, pa kad otvoris vrata od stana - pravo u kola. Ne d'o Bog malo da protegnes noge, to je nedopustivo...
A jel si mozda pomislio da neko od njih nema sva 4, stari modeli auta, serija automobila sa greskom, Corsa iz 1996?
Molim?!?

Si ti ozbiljan sa ovom pricom... ili tek pises da bi nesto napisao?

darkado

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
828
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Athlon x2 7750 @ 3.1ghz [Thermaltake Ruby ORB]
Motherboard:
Gigabyte MA770-UD3 (rev 2.0)
RAM:
2GB Kingmax 1066 + 2GB Geil Ultra 800
VGA & cooler:
Saphire Radeon 5750 1GB
Display:
Samsung T220
HDD:
WD 320 AAKS + WD 500 ABYS
Sound:
Integrusha
Case:
Cooler Master Elite 332
PSU:
LC Power Metatron Prophecy 750W
Optical drives:
Pioneer 215
Mice & keyboard:
Logitech Internet multimedia keyboard + MX510
Internet:
2Mb
OS & Browser:
Win7 RTM 64-bit
ako iskopam sliku postavitju ultimativan primer slobodno mogu da kazhem maloumnosti vozacha, chovek je ispred opshtine karavanom parkirao preko tri mesta za invalide!!!! alo!!!

Milos88_vkbgd

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.12.2009.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-P41T-D3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
SAMSUNG 940 B
HDD:
Sound:
Integrisana
Case:
Chieftec Bravo BX
PSU:
Chieftec 500 W
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech UltraX
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate x64
Other:
ako iskopam sliku postavitju ultimativan primer slobodno mogu da kazhem maloumnosti vozacha, chovek je ispred opshtine karavanom parkirao preko tri mesta za invalide!!!! alo!!!
To ne odobravam, niti bih u gradu stao bilo gde. Ja samo pricam za svoj kraj konkretno, ne znam zasto me napadate.

A tebi Animane koji vredjas i osecas se mocno zato sto si moderator trebao bi sada drugi moderator sa ovog foruma da ti zvekne ban na nedelju dana pa da se opametis, i tebi i meni. Tako bi trebalo ako je pc axe pravi forum. Ja coveka nisam vredjao samo sam rekao da ne moze da bude i inzenjer i arhiterkta i urbanista odjednom, jedno zanimanje ok. Jedino ako nije vise fakulteta zavrsio, ako jeste svaka cast.
A sto se tice potpisa Animane nigde ne pise da kao potpis mogu da stavim svoj sajt, kao sto i stoji, ne znam u cemu je problem, a to sto je na sajtu to je vec druga prica.

Milos88_vkbgd

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.12.2009.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-P41T-D3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
SAMSUNG 940 B
HDD:
Sound:
Integrisana
Case:
Chieftec Bravo BX
PSU:
Chieftec 500 W
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech UltraX
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate x64
Other:
Trebalo bi neko da ti kaze. Nesto.
Mislim, ne samo tebi, jer ja zaista nemam nista licno protiv tebe... vec svima vama koji se na taj nacin pravite pametni. Od prvog koji je parkirao tako (i zapoceo takav "trend") do poslednjeg, koji je video sva ta kola parkirana na taj nacin, pa logikom "kud svi Turci...", parkirao i on.

Pa kako da ti objasnim da ako parikiram negde drugde kola, kao sto sam ranije bio savestan gradjanin, izvuku mu 20l benzina iz rezervoara, razbije mi jajetom soferku zato sto sam stao na "njegovo" mesto, itd. gomila situacija koje su se meni desile.
Si ti ozbiljan za ovo?
Naravno, ocigledno vozite svi super kola pa se ne razumete u starije modele, LADA Special iz `77 nema automat za sva 4 kao i 101 iz iste godine, Corsa iz `96, greska u fabrici, zaboravili da ugrade automat za sva 4. Imao sam priliku da rasturam celu elektroniku i razvezujem struju u Specijalki pa ti zato pricam.
Znaci nema fabricki, godine kada se proizvela nije ni postojao automat, tek posle je napravljen, tako LAda Riva iz `87 ima automat.
1 km da prosetas... gubi *svaki* smisao... sta si ti, neki gotovan koji ima obicaj da parkira na ulazu u zgradu?
Sto bre ne pokusas da uspentras kola uz stepenice, pa kad otvoris vrata od stana - pravo u kola. Ne d'o Bog malo da protegnes noge, to je nedopustivo...
Da, i od tada parkiram tako da mogu da vidim auto sa prozora i od tada niko mi ne dira auto, kada ima mesta ispred ulaza i tu parkiram, prvo tu prodjem, pa ako ima mesta stanem, a vi mislite sta god hocete. Kada se vama budu desavale takve stvari sa kolima, onda cete me razumeti.
Molim?!?
Si ti ozbiljan sa ovom pricom... ili tek pises da bi nesto napisao?
NE radi vam na forumu dugme Izmeni pa zato ne mogu da spojim post.

dejan79

Newcomer
Učlanjen(a)
03.07.2009.
Poruka
2
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
To ne odobravam, niti bih u gradu stao bilo gde. Ja samo pricam za svoj kraj konkretno, ne znam zasto me napadate.

A tebi Animane koji vredjas i osecas se mocno zato sto si moderator trebao bi sada drugi moderator sa ovog foruma da ti zvekne ban na nedelju dana pa da se opametis, i tebi i meni. Tako bi trebalo ako je pc axe pravi forum. Ja coveka nisam vredjao samo sam rekao da ne moze da bude i inzenjer i arhiterkta i urbanista odjednom, jedno zanimanje ok. Jedino ako nije vise fakulteta zavrsio, ako jeste svaka cast.
A sto se tice potpisa Animane nigde ne pise da kao potpis mogu da stavim svoj sajt, kao sto i stoji, ne znam u cemu je problem, a to sto je na sajtu to je vec druga prica.
Tvoj problem je u tome sto ne mozes da ocenis kada je neko potkovan znanjem, a kada neko lupeta.

Ako pogledas postove ljudi koji su ti ovde odgovarali na glupost koju si napisao, videcas u 1000 primera da su ljudi sve informacije proverili na vise mesta, pa tek onda dali svoje odgovore.

To nema nikakve veza sa time da li je covek moderator ili ne. Ima veze sa zdravom logikom i razumom koji coveka tera da PROVERAVA INFORMACIJE. U ovom slucaju si pogresio i to nije nista strasno. Strasno je sto ne prihvatas gresku i ako je i dalje ponavljas - po srpski JA SAM UVEK U PRAVU.

Sto se tice arhitekture, da arhitekte su i urbanisti, a osnovna stvar je u tome da su INZENJERI i kao takvo, zanimanje (kao i ostalih inzenjera - gradjevine, masinstva, saobracajnih, ...) nalaze da budes u najmanju ruku informisan (da ne kazem strucan) u svim oblastima koje se ticu tvoje ali i drugih struka. Da ne pricam o tome da uvek moras da predvidis sve dobre i lose osobine kenih stvari koje radis i da predvis sve situacije koje mogu da se dogode.

Na arhitektonskom fakultetu (po starom sistemu koji smo zavrsili Misko78 i ja) od 52 ispita koliko smo polozili, 12 ispita je samo bilo vezano za urbanizam, jer kod nas nisu odvojili urbanizam od arhitekture, kao sto je to uradjeno npr. u Rusiji, gde si ili urbanista ili arhitekta. Pritom moras da se pozivas na hiljadu drugih stvari, kao sto su zakoni (koje si ti pominjao, a nisi proverio), pravilnici,... ne samo u oblasti planiranja i izgradnje, vec i mnogo drugih oblasti kao sto su imovinsko pravni odnosi, protivpozarni, saobracajni, zivotna sredina,.... da ne navodim sve.

Poenta cele price oko foruma i jeste razmena misljenja i iskustva, pa na taj nacin da obogatis sebe i svoju okolinu i sutra nekom preneses bar deo znanja ili pomognes u resavanju nekog problema, a ne logikom REKLI SU NA TELEVIZIJI. Takav stav te nece nigde dovesti i ljudi ce te za neproverene informacije (u bilo kojoj oblasti) otkaciti na prvu loptu.

Milos88_vkbgd

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.12.2009.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-P41T-D3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
SAMSUNG 940 B
HDD:
Sound:
Integrisana
Case:
Chieftec Bravo BX
PSU:
Chieftec 500 W
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech UltraX
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate x64
Other:
Od mene javno izvinjenje svima, jer sam se prethodno izvinio korisniku Misko78 preko pm-a. Mozda sam pogresio, nema sigurno u zakonu to sto sam rekao jer verujem Misku78, ali da je na tv-u bilo to je sigurno, e sada kao sto je neko vec rekao, svasta pustaju i pricaju ne tv-u, ni sam ne gledam i neverujem u to sto pricaju. :) Pozdrav ljudi. Predlazem da se obrisu oni postovi jer stvarno nemaju veze sa temom a i ako neko dodje sa strane pomislice svasta. :) Pozz.

Milos88_vkbgd

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.12.2009.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-P41T-D3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
SAMSUNG 940 B
HDD:
Sound:
Integrisana
Case:
Chieftec Bravo BX
PSU:
Chieftec 500 W
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech UltraX
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate x64
Other:
Prvo da zamolim moderatore da poslednja 2 posta ne spajaju jer su jako bitna i vazna, i bolje je da budu odvojeni.

Неке од најзначајнијих новина предвиђене новим Законом о безбедности саобраћаја...

чл. 28. – Возач не сме да користи телефон, односно друге уређаје за кому-никацију уколико нема, односно не користи, опрему која омогућава телефонирање без ангажовања руку за време вожње (5.000 динара),
чл. 29. – Антирадари:
Поседовање у возилу (6.000 - 20.000 динара и три казнена поена),
Коришћење (15.000 - 30.000 динара, шест казнених поена и најмање три месеца заштитне мере забране управљања моторним возилом.),
Продаја и рекламирање – привредни преступ (правно лице 300.000 до 2.500.000 дин, одговорно лице 20.000 - 200.000).
чл. 30. – Појас у складу са препоруком произвођача у возилима на свим седиштима (5.000 дин.).
чл. 30. – У саобраћају на путу, у путничком, теретном возилу и аутобусу се мора налазити одговарајући светлоодбојни прслук (3.000 динара за возача, од 60.000 до 600.000 динара за правно лице, односно 3.000 до 30.000 за одговорно лице у правном лицу, од 10.000 до 50.000 динара за предузетника).
чл. 31. – Седење детета млађег од 12 година (осим до три године у безбедносном седишту на прописан начин) на предњем седишту, као и лица које је под утицајем алкохола односно психоактивних супстанци или које из других разлога није способно да управља својим поступцима (5.000 динара)
члан 31. - Дете до три године старости превози се у безбедносном седишту, односно корпи, осим у возилима за јавни превоз путника. Дете се може превозити на предњем седишту, уколико се превози у безбедносном седишту корпи, која је окренута супротно правцу кретања возила, када возило нема или је искључен безбедносни ваздушни јастук (5.000 динара).
чл. 31. – Држање детета млађег од 12 година у крилу, на предњем седишту (15.000 - 30.000 динара, шест казнених поена и најмање три месеца заштитне мере забране управљања моторним возилом).
чл. 41. – Насилничка вожња је поступање возача које је у грубој супротности са правилима саобраћаја, односно, приликом које возач не показује обзир према безбедности осталих учесника у саобраћају. Поред наведеног насилничка вожња подразумева и када возач два или више пута прође на црвено светло уколико није прошло више од 10 минута, као и када возач изврши претицање колоне возила при чему својим возилом прелази или се креће по неиспрекиданој уздужној линији која раздваја коловозне траке по смеровима кретања. (казна затвора од 30 до 60 дана и 15 казнених поена, као и заштитна мера забране управљања моторним возилом у трајању од најмање 9 месеци, уколико је возач приликом насилничке вожње проузроковао саобраћајну незгоду, предвиђена је казна затвора од 45 до 60 дана и 17 казнених поена, као и заштитна мера забране управљања моторним возилом у трајању од најмање 10 месеци).
чл. 66. – Оштрије казне за заустављање и паркирање у тунелу и непрегледној кривини (6.000 – 20.000 динара и 2 казнена поена ). Новина је да заустављање представља сваки прекид кретања возила на путу у трајању до три минута, при чему возач не напушта возило, осим прекида ради поступања по знаку или правилу којим се регулише саобраћај. Сваки прекид кретања, осим прекида ради поступања по знаку или правилу којим се регулише саобраћај, који се не сматра заустављањем, представља паркирање.
чл. 66. – Нова места на којима возач не сме да заустави и паркира возило (5.000 динара):
физички одвојене коловозне траке,
трака за укључивање,
зауставна трака,
жута трака и трамвајска баштица,
резервисана паркинг места и
на површини на којој је забрањен саобраћај.
чл. 67. – Обележавање возила (у прописаним случајевима) сигурносним троуглом на одговарајући начин (у насељу мин. 10 метара, а ван насеља 50 метара) (3.000).
чл. 77. – Обавезност кратких / дневних светала дању (3.000 дин.).
чл. 81. – Ноћу и у условима смањене видљивости пешак који се креће по коловозу на јавном путу ван насеља, мора бити осветљен или означен рефлектујућом материјом (казна од 3.000 динара, уколико пешак са собом води и дете до 12 година казна од 5.000 динара).
Члан 91. - Возач и путник мотоцикла, мопеда, трицикла и четвороцикла морају за време вожње носити на глави закопчану хомологовану заштитну кацигу, на начин прописан декларацијом произвођача кациге (казна од 5.000 динара).
Члан 91. - Возач бицикла, мопеда, трицикла, односно мотоцикла, не сме да превози лице које је под утицајем алкохола, односно психоактивних супстанци или које из других разлога није способно да управља својим поступцима (казна за возача моторног возила казна од 6.000 до 20.000 динара, као и два казнена поена, док ће возач бицикла морати да плати 5.000 динара).
Члан 96. - Приликом преласка преко коловоза пешак не сме да употребљава мобилни телефон нити да користи слушалице на оба уха (3.000 динара).

Члан 197. предвиђа да ће се возачу који не управља возилом савесно одузети возачка дозвола ако је испуњен најмање један од следећих услова:
има 18 или више казнених поена,
уколико је правноснажном пресудом осуђен за кривично дело против безбедности јавног саобраћаја, које за последицу има смрт лица,
уколико је више од једном у року од пет година правноснажно осуђен за кривично дело против безбедности јавног саобраћаја, које за последицу има тешке телесне повреде другог лица,
уколико је више од једном у року од три године правноснажно осуђен за кривично дело против безбедности јавног саобраћаја, које за последицу има телесне повреде другог лица или имовинску штету.

У члану 330. предвиђена је казна затвора од најмање 15 дана, заштитна мера забране управљања моторним возилом од најмање 8 месеци и 14 казнених поена за возача који (чини једно од наведених противправних понашања):
управља возилом без возачке дозволе оне категорије којом управља, осим у случају када је возачкој дозволи истекао рок важења,
управља возилом под дејством алкохола више од 2,00 mg/ml, као и инструктор вожње, лице које надзире возача са пробном возачком дозволом и испитивач на практичном делу возачког испита када учествује у саобраћају,
одбије да се подвргне утврђивању присуства у организму алкохола и/или психоактивних супстанци помоћу одговарајућих средстава (алкометар, дрога тест и др.), односно стручном прегледу из члана 280. став 4. овог закона, као и инструктор вожње, лице које надзире возача са пробном возачком дозволом и испитивач на практичном де-лу возачког испита када учествује у саобраћају,
је искључен из саобраћаја, а затечен је у управљању возилом за време трајања тог искључења,
управља возилом у време трајања искључења тог возила из саобраћаја,
управља моторним возилом, односно трамвајем, за време трајања заштитне мере, односно мере безбедности забране управљања моторним возилом,
се на путу у насељу креће брзином која је преко 70 km/h већа од дозвољене,
се на путу ван насеља креће брзином која је преко 80 km/h ве-ћа од дозвољене, као и возач из члана 45. став 1. тачка 4) овог закона, који се на путу ван насеља креће брзином која је преко 70 km/h већа од дозвољене,
се у зони „успореног саобраћаја“ креће брзином која је преко 50 km/h већа од дозвољене,
се у зони „30“ и зони „школе“ креће брзином која је преко 60 km/h већа од дозвољене,
ноћу управља возилом на неосветљеном делу пута, а нема укључено ниједно светло за осветљавање пута нити предње позицио-но светло,
не заустави возило испред пешачког прелаза на коме се налази најмање један пешак, када му је светлосним саобраћајним знаком или знаком овлашћеног службеног лица пролаз забрањен,
се не заустави пред прелазом пута преко железничке пруге уколико је уређај за затварање саобраћаја спуштен или је почео да се спушта, или ако се дају светлосни или звучни знаци који упозоравају да ће тај уређај почети да се спушта, односно да се прелазу пута преко железничке пруге приближава воз, у случајевима када се у возилу превози дете млађе од 12 година, или управља аутобусом којим се превозе путници, односно другим возилом којим се врши јавни превоз путника,
као учесник саобраћајне незгоде у којој је неко лице задобило телесне повреде, односно погинуло, или је настала велика материјална штета, није зауставио возило, односно није обавестио полицију и остао на месту незгоде до доласка полиције и завршетка увиђаја,
инструктор вожње који обавља практичну обуку кандидата за возаче за време трајања заштитне мере, односно мере безбедности забране управљања моторним возилом, односно који је изгубио право управљања моторним возилом одређене категорије, односно коме је возачка дозвола одузета.

Уколико је возач приликом извршења неког од наведених прекршаја проузроковао саобраћајну незгоду, казниће се казном затвора од најмање 45 дана и 16 казнених поена и изрећи ће се заштитна мера забране управљања моторним возилом од најмање 10 месеци.

Izvor: http://www.mup.sr.gov.yu/cms_cir/sadrzaj.nsf/novi-ZOBS.h

Pod obaveznim cete morati da imati u kolima sledece stvari:

- Trougao
- Reflektujuci prsluk
- PP aparat
- prvu pomoc
- rezervne sijalice (ne moraju za oborena svetla, mada ja imam i za oborena)
- sajlu za vucu

Molim da ako sam nesto zaboravio neka se doda.
Obavezno je da se preko dana vozi sa ukljucenim oborenim svetlima, a ne samo sa pozicionim kao sto to neki rade, vezivanje pojasa na svim sedistima ako je proizvodjac tako predvideo, znaci i ako na zadnjem sedistu imate ugradjen pojas, onaj ko sedi pozadi mora da se veze.
I da novina u zakonu je da ce se pod zaustavljanjem smatrati zaustavljanje kola u trajanju od 3 min. i vozac je obavezan da bude u automobilu, nije vise 15min. kao sto je bilo po novom zakonu.
Pozdrav.

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Dodao bih za pojaseve da je obavezan naslon za glavu tamo gde je ugradjen pojas.
Sto je i logicno, ukoliko nema naslona za glavu, velika je verovatnoca da ce doci do povrede vrata pri nezgodi a kao sto znamo, povrede vrata se zavrsavaju u velikom broju ili smrcu ili teskim invaliditetom.

Milos88_vkbgd

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.12.2009.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-P41T-D3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
SAMSUNG 940 B
HDD:
Sound:
Integrisana
Case:
Chieftec Bravo BX
PSU:
Chieftec 500 W
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech UltraX
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate x64
Other:
To se slazem. Samo za stara kola je opasno jer oni nemaju sedista vec klupe, i nemaju cak ni mogucnost ugradnje naslona za glavu, jedino da nabudze sedista sa naslonom iz drugog automobila. :(

Wiz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.05.2009.
Poruka
564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
^^
To sa naslonom za glavu je jedna od pametnijih stvari u zakonu. Ako ste gledali snimke onih simuliranih sudara sa lutkama, u trenutku čeonog udara telo se pomera velikom brzinom napred, previja preko pojasa, a zatim odbačeno (što udarom, što možda i nekom elestičnom silom unutar tela) gotovo jednako velikom brzinom se kreće u nazad, da bi u trenutku udara u sedište glava otišla sasvim nazad. To je trenutak kada često dolazi do teških povreda vratnih pršljenova.

Nego, kako izlazite na kraj sa odredbom da je zabranjeno držati slušalice u oba uveta toko prtelaženja pešačkog prelaza i vožnje bicikla?

Milos88_vkbgd

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.12.2009.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-P41T-D3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
SAMSUNG 940 B
HDD:
Sound:
Integrisana
Case:
Chieftec Bravo BX
PSU:
Chieftec 500 W
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech UltraX
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate x64
Other:
Ja izvucem u tom trenutku obe iz uveta, a ako sam pricao na mobilni, kazem sagovorniku da saceka sekund, predjem ulicu i nastavim da pricam. :)

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Kingston V+ 128GB|WD GREEN 1TB (Icy Box)| 160GB WD Passport
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Apple Magic Mouse|Apple Wireless Keyboard
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Snow Leopard 10.6.6 :)
Other:
Macbook White Unibody
Nego, kako izlazite na kraj sa odredbom da je zabranjeno držati slušalice u oba uveta toko prtelaženja pešačkog prelaza i vožnje bicikla?
Niti jedan put nisam prekinuo vezu niti cu. To je jedan od najglupljih delova zakona.

Primer, do skoro mi je otac bio jako, jako bolestan, trcao sam dnevno 500 puta u bolnicu, apoteku, kod ovoga kod onoga, snimanja, analize ... I mama me zove i daje mi upute jer je sve bilo vrlo hitno i moralo je ”tog sekunda” da se uradi. I ja cu da je prekinem, da sacekam da predjem ulicu pa onda da je zovem i da joj zvrji telefon u bolnici, uznemirava ostale bolesnike i slicno?

Ma jeste kako da ne, ne pada mi na pamet da spustim slushalicu niti cu ikada to uraditi, nek me hapse ali ja kaznu platiti necu, pa ne postoji ta sila...

Sa ostalim odredbama se manje vishe slazem, osim pateticnog ogranicenja brzine od 50 na sat, to je bash malo. Pojasevi, svetla, mobilni sve mi je sjajno, ali ovo za peshake je teshka glupost!

:wave:

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Lako - niti koristim slušalice, niti vozim bicikl :D

Ma jeste kako da ne, ne pada mi na pamet da spustim slushalicu niti cu ikada to uraditi, nek me hapse ali ja kaznu platiti necu, pa ne postoji ta sila...
Kul je izabrati delove zakona koji nam pasuju, pa samo te delove poštovati i primenjivati ;)

Poslednja izmena od urednika:
Vrh