voodoons
Moderator
- Učlanjen(a)
- 06.04.2009.
- Poruka
- 7.950
- Rezultat reagovanja
- 147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
- Admin
Poznajuci licno par pandura mogu ti reci da se ne igraju sa takvim stvarima.. bar ovi moji.."nepoštovanje znakova policijskog vozila koje se kreće ispred, nezaustavljanje ako se vozilo kreće ispred policijskog vozila koje daje znake upozorenja"
I kako sad sa ovim? pa oni se stalno izivljavaju palecji rotaciju kako ne bi stajali na semaforu,znaci da svaki put treba da bezim na neku stranu i time potencijalno ugrozavam saobracjaj zato sto se njima ne ceka semafor.Da li to znaci da ako im se ja ne sklonim kad se njima divlja (a da se ne lazemo mnogo cescje pale rotaciju jer se "zezaju" nego sto stvarno jure nekoga ili zure na uvidjaj/poziv) da mogu da popijem 8 bodova?Kako i kome se posle pravdati i kako dokazati da su se oni samo "igrali"?
Tj.ne izlazu sebe riziku ulaskom u raskrsnicu gde imaju crveno ili nemaju prvenstvo samo radi hira..
Mozda to neki pandur koji je tek izasao iz skole proba jednom i nikad vise..
Svaki takav ulazak u raskrsnicu nosi rizik da ih opauci neki vozac koji ih nije skontao na vreme.. I sta onda? Da ga hapse? Kako ako su povredjeni u tom sudaru..
Taj tekst sto si citirao se odnosi na to da imas obavezu da usporis vozilo ili cak i da zaustavis vozilo i skolonis se sa puta da bi propustio njihovo vozilo ili ako te zaustavljaju, da zaustavis vozilo. To je reseno kombinacijom svetlosnih i zvucnih signala..
Isto vazi i za vozila drugih hitnih sluzbi..
Sam ulazak u raskrsnicu sa rotacijom se sme uciniti ali tada se mora podneti izvestaj sa zakljuckom da li je to bilo neophodno.
Ako nije bilo neophodno, odgovarace isti taj policajac za prekrsaj.
Znam ja sad da to idilicno zvuci ali mora se krenuti od negde. Ako krenu u kontrolu i policajaca i ne dozvole im bahato ponasanje, onda i samo onda zakon ima smisla... Bilo kakvi dupli arsini bilo gde nikad nisu dobro doneli vec bas suprotno i tezi se izbacivanju istih ali jel to potpuno moguce? Verovatno nije ali treba svesti na minimum..
Opet, km posta..huh