40000+ pts 11000+ rbs 10000+ astLBJ sinoc pretekao Carlsa Barklija po poenima i sad je 23-ci na vecitoj listi Ovim tempom ako nastavi sa 37-8 imace preko 40 000 poena
Ja ne znam odakle ti ovaj utisak, možda zato što on voli da dodaje saigračima u bitnim momentima ako imaju bolju poziciju za šut. Lebron ima najbolju statistiku u odlučujućim momentima od svih aktivnih igrača u prethodnih desetak godina. To što je gubio par finala nije samo do njega već i do trenera i saigrača. Ne možeš sam pobediti. Vilt Čembrlen je bio bolji od Bila Rasela ali je lošije prolazio jer je Bil imao bolji tim.on nije ostvario ni 30% svog potencijala u najbitnijim momentima
To je sasvim OK. Ti verujes da ce postici te uspehe, oni koji ga ne vole su ubedjeni da nece, to sad sve ostaje da se vidi. Iskreno, ja nemam pojma kako ce se zavrsiti, on sad ima i saigrace, ima i iskustvo, prilika mu se ukazuje...
Opet da ponovim ne kazem da je bolji od mj-a samo kazem da moze biti bolji kad zavrsi karijeru ako nastavi ovako da igra Pa on tek sad puno 30 tek sad ce ostvariti najvece uspete ubedjen sam da je tako.Pogledaj samo mj-a skoro sve je u 30-tim ostvario
Ima smisla, jeste nesebican lik. Volim Sparse zbog nesebicnosti i ekstra pasa, nesebicna igra je za svako postovanje. Samo nekako ocekujem od superstarova da taj pritisak preuzmu na sebe, narocito kad su takve zveri fizicki. A utisak je najverovatnije od one serije sa Dallasom, pre je imao izgovor sto je igrao sa prosecnim igracima u timu, ali ono mi je bas bilo upecatljivo.Ja ne znam odakle ti ovaj utisak, možda zato što on voli da dodaje saigračima u bitnim momentima ako imaju bolju poziciju za šut. Lebron ima najbolju statistiku u odlučujućim momentima od svih aktivnih igrača u prethodnih desetak godina. To što je gubio par finala nije samo do njega već i do trenera i saigrača. Ne možeš sam pobediti. Vilt Čembrlen je bio bolji od Bila Rasela ali je lošije prolazio jer je Bil imao bolji tim.
Kao ja, kazes da je Kobe bolji ili jednak, svi se popale, i onda to ponavljas kao papagaj 2-3 godine kasnije, krenuce da preispituju sebe bar malo ako im kazes da bi i Kobe uzeo sve te titule u tim Bullsima Veoma jak argument, ides na kartu tima a ne pojedinaca, dok je Kobe po default tu negde. Ali sve je to ŠBBKBB.I sad da resim da budem na misiji da MJ fanu nekako objasnim da covek nije bio toliko dobar, kako cu protiv te cinjenice?
James je upravo to plagijat, kao i Kobe, Jordan mozda i ima svoje nesto, ali zna se ko je tata mata, cao-zdravo i dovidjenja!@ Medolinos
To je ta kratka recenica koju nisam uspeo da srocim...I ostavio je utisak da ne moze da izgubi utakmicu i da se samo on pita na terenu i niko drugi...
Kao ja, kazes da je Kobe bolji ili jednak, svi se popale, i onda to ponavljas kao papagaj 2-3 godine kasnije, krenuce da preispituju sebe bar malo ako im kazes da bi i Kobe uzeo sve te titule u tim Bullsima Veoma jak argument, ides na kartu tima a ne pojedinaca, dok je Kobe po default tu negde. Ali sve je to ŠBBKBB.
A sad ozbiljno:
Zapravo je jedina prava istina ono sto imas u rukama na kraju karijere i kako te ljudi pamte. E tu je Jordan ubo u sam centar, osvojio je sve sto moze da se osvoji, imao je srecu da ima jaku konkurenciju, pa rezultat ni tako ne moze da mu se ospori. I ostavio je utisak da ne moze da izgubi utakmicu i da se samo on pita na terenu i niko drugi.
Evo da napravim jednu paralelu. Shumaher se nikada nece smatrati najvecim vozaces u istoriji F1 po mogima, samo zato sto je postojao Sena i okolnosti pod kojima je on zavrsio karijeru. Sena je ostao nedorecen, a mi ljudi smo veoma skloni tome da se bavimo prognozama na osnovu onoga sto smo do tad videli, i da kazemo da bi uzeo bar jos 3-4 titule, ali da li bi to ne moze niko da zna... I onda kada kazes na sve to je Jordan uradio, da je mogao jos vise jer je pravio pauzu, imas i taj momenat (nije igrao dve sezone) koji ne mozes da osporis, iako se nije desio.
Ali u svetu F1 Jordan nije Sumaher, nego Sena Sumaher je Kobe ili LBJ jednog dana.
Odlazak Jordana i okolnosti pod kojima je otisao utice na celokupnu sliku o njemu mnoogo. Ja sam 100% siguran da nikada ne bi uzeo jos 3 titule da nije otisao i vratio se zeljan igre i dokazivanja kao neko od 18 god. Ko je trenirao bilo koji sport dugo i bio uspesan u njemu, ili ne mora sport, bilo sta u cemu si dugo i uspesan, zna tacno sta je zasicenje. Pobediti osecaj da nemas sta kome da dokazes i nastaviti jako, je teze od bilo kod protivnika, tu se boris protiv samog sebe, a Jordan je uradio najbolji moguci reset glave, pomerio se, radio je druge stvari i opet se rodila glad za kosarskom, u kojoj je po default jedan od najboljih ikada, pa nije ni cudo sto su Bulls-i napravili onih neverovatnih 72-10.
Bajkovite prve 3 titule u vreme kada ceo svet pocinje da gleda NBA, pa onda opet sve to na jedan sasvim drugaciji nacin tj osvajanje druge tri. Nacin na koji je igrao, njegova mimika, govor tela na terenu, nacin na koji su igrali Bullsi itd itd...Na kraju krajeva, lik bre lepo izgleda, kao nacrtan je... (no homo). Veoma je upecatljiv bio i kao kosarskas i kao licnost.
I kad podvuces crtu, Jordan je najveci sportski brend svih vremena u svakom smislu te reci, i sta god da kazes protiv ispadnes grbav (osim ako nisi kao jao troll level: godlike ).
Da li je najbolji kosarskas svih vremena, ne znam, ja licno ne verujem u najbolje svih vremena u timskim sportovima, ali ako bih morao da prstom uperim u nekog i samo u jednog, to bi bez sumnje bio Kobe Bryant Šalim se, naravno, Jordan. I to nema veze sa tim da li sam ja njegov fan ili hejter, objektivno, Jordan je taj.
a recimo ne gotovim nesto preterano Murinja, stavise, nije mi simpatican uopste, ali je lik presao igru koju igra vise puta, protiv toga nema kontraargumenata, lik je jednostavno car.