Pa, pre bih uzeo Blue, nego Red, ako je važan svaki dinar. I, koliko vidim, a ne sećam se da je ranije bilo tako - ovi novi Red diskovi su 5.400 o/m, dok Blue može da se kupi i sa 7.200 o/m. A Black su mi bučni.Nema razloga da zaobilazi WD Red, bolji je i od Blue i od Black serije, s tim da je i znatno skuplji. To su vrlo kvalitetni diskovi namenjeni za rad 24/7.
WD Purple je vec optimizovan za video nadzor, ali i on moze da se koristi u desktop-u bez problema. Ako je budzet problem pa ih zbog toga razmatras, mozes da uzmes Toshiba P300, jedan je od jeftinijih a odlicno se pokazao.

Ako je budzet problem pa ih zbog toga razmatras, mozes da uzmes Toshiba P300, jedan je od jeftinijih a odlicno se pokazao.
Ovo je bilo ironično, naravno da se treba raspitivati za bolje. Nego, ne vidim da WD nudi više Green diskove - bojim se da su ovi "narodski" Red porumeneli, a bili su zeleni.@vladarko, nije da nisam zadovoljan WD diskovima koje imam, samo me interesuje ima li bolje od WD-a kad se vec daju pareili neki drugi proizvodjac...Pogledacu taj Toshiba P300
Odlican je taj Red ako nije mrdnuo 5 godinaImam i ja gomilu WD diskova (Red, Green, Blue) i za sada sa nijednim nisam imao problema. WD Red sam najvise maltretirao (koristim ga vec 5 godine za storage i igre) i jos uvek je 100%/100% u Sentinel-u.
Jedan P300 sam uzeo prosle godine i za sada nemam nijednu zamerku (njega koristim kao storage za torrent).

I wd red i toshibe veoma dobri diskovi i dugotrajni dok je wd gold najgori(svaki se cuje kao traktor)Imam i ja gomilu WD diskova (Red, Green, Blue) i za sada sa nijednim nisam imao problema. WD Red sam najvise maltretirao (koristim ga vec 5 godine za storage i igre) i jos uvek je 100%/100% u Sentinel-u.
Jedan P300 sam uzeo prosle godine i za sada nemam nijednu zamerku (njega koristim kao storage za torrent).

I dan danas 100% zdrav HDD.Znaci jos jedan glas za P300Imam WD blue od 2008 od 500GB. Kupio sam ga da bih imao mesta da instaliram GTA IV koji se tada pojavioI dan danas 100% zdrav HDD.
Moj glas ide za Toshiba P300 ako hoces poslacu ti link na PM.
Cena oko 74 evra za model od 3TB i mislim da je ovo "smesna" cena
2 god garancije NOVO
Stvarno je jeftin disk od 3TB za 75e, ali posto sam ja u CG moracu ovamo da potrazim
Hvala u svakom slucaju...
ma ne cuje se disk uopste
Koliko je bučan, da ne kažem: tih ?
naspram ovih wd je smijesan kad je buka u pitanju...HvalaToshiba P300 je odlican. U zdravlje da te sluzi.![]()