Pa, pre bih uzeo Blue, nego Red, ako je važan svaki dinar. I, koliko vidim, a ne sećam se da je ranije bilo tako - ovi novi Red diskovi su 5.400 o/m, dok Blue može da se kupi i sa 7.200 o/m. A Black su mi bučni.Nema razloga da zaobilazi WD Red, bolji je i od Blue i od Black serije, s tim da je i znatno skuplji. To su vrlo kvalitetni diskovi namenjeni za rad 24/7.
WD Purple je vec optimizovan za video nadzor, ali i on moze da se koristi u desktop-u bez problema. Ako je budzet problem pa ih zbog toga razmatras, mozes da uzmes Toshiba P300, jedan je od jeftinijih a odlicno se pokazao.
Ako je budzet problem pa ih zbog toga razmatras, mozes da uzmes Toshiba P300, jedan je od jeftinijih a odlicno se pokazao.
Ovo je bilo ironično, naravno da se treba raspitivati za bolje. Nego, ne vidim da WD nudi više Green diskove - bojim se da su ovi "narodski" Red porumeneli, a bili su zeleni.@vladarko, nije da nisam zadovoljan WD diskovima koje imam, samo me interesuje ima li bolje od WD-a kad se vec daju pare ili neki drugi proizvodjac...Pogledacu taj Toshiba P300
Odlican je taj Red ako nije mrdnuo 5 godinaImam i ja gomilu WD diskova (Red, Green, Blue) i za sada sa nijednim nisam imao problema. WD Red sam najvise maltretirao (koristim ga vec 5 godine za storage i igre) i jos uvek je 100%/100% u Sentinel-u.
Jedan P300 sam uzeo prosle godine i za sada nemam nijednu zamerku (njega koristim kao storage za torrent).
I wd red i toshibe veoma dobri diskovi i dugotrajni dok je wd gold najgori(svaki se cuje kao traktor)Imam i ja gomilu WD diskova (Red, Green, Blue) i za sada sa nijednim nisam imao problema. WD Red sam najvise maltretirao (koristim ga vec 5 godine za storage i igre) i jos uvek je 100%/100% u Sentinel-u.
Jedan P300 sam uzeo prosle godine i za sada nemam nijednu zamerku (njega koristim kao storage za torrent).
Znaci jos jedan glas za P300 Stvarno je jeftin disk od 3TB za 75e, ali posto sam ja u CG moracu ovamo da potrazim Hvala u svakom slucaju...Imam WD blue od 2008 od 500GB. Kupio sam ga da bih imao mesta da instaliram GTA IV koji se tada pojavio I dan danas 100% zdrav HDD.
Moj glas ide za Toshiba P300 ako hoces poslacu ti link na PM.
Cena oko 74 evra za model od 3TB i mislim da je ovo "smesna" cena
2 god garancije NOVO
ma ne cuje se disk uopste naspram ovih wd je smijesan kad je buka u pitanju...
Koliko je bučan, da ne kažem: tih ?
HvalaToshiba P300 je odlican. U zdravlje da te sluzi.