• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Najjachija DDR2 memara!!

BigJoe

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
2.788
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-920 (D0) & TRUE Black + 2x Noctua P12
Motherboard:
Intel DX58SO
RAM:
3x2GB OCZ Reaper 1600 CL7
VGA & cooler:
ATi Radeon HD5850 by GA
Display:
SAMSUNG SM 206BW
HDD:
~3,5TB
Sound:
Realtek ALC889
Case:
CM Stacker 830 Black + X Craft 350 + SCYTHE KAZA MASTER
PSU:
TT ToughPower 1500W
Optical drives:
Lite-ON LH-20A1S & SAMSUNG SH-S223L
Mice & keyboard:
Logitech MX1000 + G500 + G11
Internet:
ADSL 4Mb/256Kb
OS & Browser:
Windows 7 x64
Other:
HTC Desire, iPod Classic Black 80GB
Tekst o Platinum modelu možete pročitati na sajtu.

A komentare o testu možete ostaviti u ovoj temi.

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Ja nikako da se nacudim ovoj memoriji. Naime danas sam konacno uhvatio vremena da se malo poigram sa njom, isprobavao sam neke kombinacije i dosao do sledeceg.

Memorija ladna ko shpricer radi na 266MHz strapu pri setovanju 400FSB i frekvenciji od okruglo 1200MHz sa latencijama 5-5-5-15, a sve to na default naponu od 1.8V. :eek: :eek:

Nijedna memorija koju sam imao nije uspevala da radi na 266 strapu, na bilo kojoj plochi. Ovo je zaista vrhunski i prilicno neocekivano, posto sam se malo vodio ovim testom i nekim drugim testovima sa neta. Za 1200Mhz sam postavio u startu 1.9V i krenuo na dole i posle testa linx-a od po 25 krugova sam stigao na default napon od 1.8V, zaista neverovatno.
4-4-4-12 kombinacija radi na okruglo 1000Mhz, takodje na 1.8V, povecavanje voltaze nije dovelo do vece frekvencije.
Maximalni stabilni klok je 1280MHz pri naponu od 1.88V. :) Bilo kakvo dalje povecavanje napona nije dalo rezultate, bar ne po pitanju stabilnosti, sitem je palio i na frekvenciji od 1340MHz, ali daleko od stabilnog.

Kratak rezime ove memorije, zaista neverovatno dobra memorija, ove rezultate na default voltazi zaista nisam ocekivao. :) :sekira:

edit: zaboravio sam slikicu. :)

Poslednja izmena:

oblak

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
07.08.2009.
Poruka
11
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Q9550+CORSAIR H50
Motherboard:
ASUS MAXIMUS II FORMULA
RAM:
2*2GB OCZ BLADE
VGA & cooler:
GAINwARD GTX260 LIMITED EDITION
Display:
ACER FERRARI F22
HDD:
2*1 TB samsung f3
Sound:
ASUS XONAR STX
Case:
COOLER MASTER COSMOS S
PSU:
COOLER MASTER SILENT PRO M 700W
Optical drives:
NONE
Mice & keyboard:
OCZ ILUMINATI + X7 LASER
Internet:
YES :)
OS & Browser:
WINDOWS 7 X64 ULT
Other:
ALTEC LANSING FX6021
dobar je blade mada sam se ja vratio HPC REAPER-u ... nemam pojma sto ali blade nesto nije lepo radio kod mene iako je prosla sve testove?
racunar se restartovao (bez bsod-A) i vracao difolt vrednosti....ASUS maximus 2 Formula zadnji bios sam imao i svasta sam probao, cak i druge module...na Asus VIP -u su mi rekli da je nekompatibila...a moj ortak ima istu/slicnu konfiguraciju i kod njega radi sve extra :)
Reaper 1200 je takodje odlicna memorija ja imam 4 modula po 1 GB :) sve podnosi i otkida kako radi NIKAKAV PROBLEMCIC!

Vrh