Sam633
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 13.11.2012.
- Poruka
- 1.286
- Rezultat reagovanja
- 26
Moja konfiguracija
Planiram da sastavim jedan kućni PC zasnovan na AMD Trinity platformi. Izabrao sam ploču MSI FM2 A75MA-E35 kao osnovu, pa imam neka pitanja.
Delovi su:
CPU: A10-5700 with Radeon HD 7660D
MB: MSI FM2-A75MA-E35
RAM: TRANSCEND 8GB (2x4GB) 2133 DDR3 aXeRam TX2133KLN-8GK
Hladnjak za CPU: CM Hyper TX3 EVO (da imam tišinu, a ne turbinu)
Zanima me, da li ima dovoljno prostora između CM TX3 EVO i pomenute RAM memorije da se stavi ventilator od CM TX3 EVO? Da se ne zeznem, pa da ga ne mogu uglaviti.
Delovi su:
CPU: A10-5700 with Radeon HD 7660D
MB: MSI FM2-A75MA-E35
RAM: TRANSCEND 8GB (2x4GB) 2133 DDR3 aXeRam TX2133KLN-8GK
Hladnjak za CPU: CM Hyper TX3 EVO (da imam tišinu, a ne turbinu)

Zanima me, da li ima dovoljno prostora između CM TX3 EVO i pomenute RAM memorije da se stavi ventilator od CM TX3 EVO? Da se ne zeznem, pa da ga ne mogu uglaviti.
Poslednja izmena:
Ako već jeste, izvinjavam se, ja nisam našao. Jedva nađoh na samom sajtu Transcend-a podatke o memoriji, u međuvremenu bila neka tranzicija sajta.
Ili naravno da okreneš na drugu stranu ili uzmeš ram bez hladnjaka, jer su i na MSI FM2-A75MA-E35 ram slotovi "zlo" blizu CPU socketu.
Učitam lepo XMP profil, odem na Save and Exit, kad ono sistem se zaledi (ne ostaju podešavanja) i tako svaki put. Ja, bu*ala, zaboravila da uradi ono što se uvek radi kad uzmeš novu ploču, clear CMOS. To je rešilo problem.

Puno toga zavisi i od IMC-a, ali opet, on ima nativnu podršku za 1866 MHz. Probaj više latencije. CL11, CL13, itd. Posle svega, jedino mogu da ti dam onaj najlakši savet, probaj neku drugu memoriju, ako možeš. Brža memorija ti treba samo u slučaju, ako želiš da poboljšaš performanse IGP-a. Ukoliko je to razlog brže memorije, možda ti se isplati zameniti je. U svim drugim slučajevima, udri brigu na veselje što se tiče RAM-a.
U pitanju je prst-overclock metoda.
Ali zato jeste sa A85X, pa gledam da ga "ukradem" sa te ploče.