ilja.p
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 01.08.2018.
- Poruka
- 544
- Rezultat reagovanja
- 760
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
CPU AM4 AMD Ryzen 5 3600, 4.2GHz + NZXT Kraken X62
Motherboard:
MSI B450 Carbon PRO AC
RAM:
DIMM DDR4 2x8GB 3000MHz GSkill Trident Z RGB
VGA & cooler:
AMD Radeon RX480 4Gb Sapphire
HDD:
SSD SATA3 240GB Gigabyte + 1Tb Toshiba P300 + još 1Tb Toshiba P300
Sound:
Int
Case:
NZXT H500, Hue +
PSU:
Cooler Master M2 Pro 850W
Internet:
VDSL 20
OS & Browser:
Win 10 64bit/ Google Chrome
Pozdrav ljudi, evo da se zapljunem ovde sa novom plocom koju smo uzeli i za drugarov build i za moj.
Da skratim pricu, njemu je spakovano:
Ryzen 7 2700
Kingston Hyper X Predator 2x8gb 3000mhz
Ssd 250gb, 2 harda po 1tb
Rx 580 8gb xfx
1000w napajanje koje mu je guralo rig
Problem koji se desava je da mu komp random zabode, ugasi se, par sekundi nista i restartuje se...
Na ploci kod dijagnostike svetli cpu lampica.
Vodeci se time za probu smo stavili drugi Ryzen 7 2700. I dalje bode.
Temperature u full loadu posle 15 minuta ne prelaze 60c. Odradi stres test lagano i onda na 27% loada pri igranju footbal managera crashuje!?!?
Sinoc smo pola sata preko Vibera radili egzorcizam na kompu i nije vredelo.
Za pola sada dolazi on sa kompom kod mene. Imamo moj ram, moju istu takvu plocu, Ryzen 5 2400g da probamo i njega, drugo napajanje...
Na ovoj ploci inace za procesor ide 8 pina napajanje i ima dodatak 4 pina ukoliko se radi neki opasan OC. I ta 4 pina je ubacio, nije do toga.
U svakom slucaju, verujem da cemo danas da otklonimo problem pa cu izvestiti sta se desava, ako neko ima ideju sta jos da pogledamo neka slobodno napise
Ova ploca je dosta hvaljena i po forumu i inacs, ali eto desi se da bude i ovakvih stvari. Zato mislim da je dobro da se sve napise, mozda nekome bude koristilo kao pomoc.
Cujemo se kasnije sa izvestajem
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Da skratim pricu, njemu je spakovano:
Ryzen 7 2700
Kingston Hyper X Predator 2x8gb 3000mhz
Ssd 250gb, 2 harda po 1tb
Rx 580 8gb xfx
1000w napajanje koje mu je guralo rig
Problem koji se desava je da mu komp random zabode, ugasi se, par sekundi nista i restartuje se...
Na ploci kod dijagnostike svetli cpu lampica.
Vodeci se time za probu smo stavili drugi Ryzen 7 2700. I dalje bode.
Temperature u full loadu posle 15 minuta ne prelaze 60c. Odradi stres test lagano i onda na 27% loada pri igranju footbal managera crashuje!?!?
Sinoc smo pola sata preko Vibera radili egzorcizam na kompu i nije vredelo.
Za pola sada dolazi on sa kompom kod mene. Imamo moj ram, moju istu takvu plocu, Ryzen 5 2400g da probamo i njega, drugo napajanje...
Na ovoj ploci inace za procesor ide 8 pina napajanje i ima dodatak 4 pina ukoliko se radi neki opasan OC. I ta 4 pina je ubacio, nije do toga.
U svakom slucaju, verujem da cemo danas da otklonimo problem pa cu izvestiti sta se desava, ako neko ima ideju sta jos da pogledamo neka slobodno napise
Ova ploca je dosta hvaljena i po forumu i inacs, ali eto desi se da bude i ovakvih stvari. Zato mislim da je dobro da se sve napise, mozda nekome bude koristilo kao pomoc.
Cujemo se kasnije sa izvestajem
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk