• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.818
Rezultat reagovanja
421
Moja konfiguracija

Gejming zver!

Pre četiri godine testirali smo “ASUS ROG Certified” računar koji je u tom momentu nudio vrhunske performanse kada se priča o gejmingu, a iza koga je stajala po mnogima najbolja hardverska radnja u Srbiji – Monitor.

Tadašnji računar su činile komponente iz Cooler Mastera, Kingstona i naravno ASUS-a, a računar koji ćemo Vam danas predstaviti putem video recenzije je takođe sastavljen od komponenti iz pomenutih kompanija, ali...

Prošlo je četiri godine! Da vidimo šta danas predstavlja jedan moćan računar!

Opširnije...

hedgehog

PCAXE Member
Učlanjen(a)
13.12.2014.
Poruka
797
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD FX 4300 Black Edition & FX 8xxx Box poliran XD
Motherboard:
ASRock 970 Pro3 R2.0
RAM:
Exceleram Rippler 2x4GB @1600MHz CL9 1.5V
VGA & cooler:
XFX Radeon 5750 512MB
Display:
Dell P2417H
HDD:
WD Caviar Blue 500GB AAKS 16MB
Case:
Cooler Master Elite 334 Black
PSU:
Corsair VX450W
Optical drives:
Optiarc DVD RW AD-5240S
Mice & keyboard:
GIGABYTE GM-M6880 & CM Suppressor
Internet:
Telekom ADSL 10/1
OS & Browser:
Win7 x64 & Waterfox
Other:
Microsoft LifeCam HD-5000, Nexus 5
Sve mi je jasno, samo ne mogu da shvatim cemu ona lobanja:d

noodi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.06.2010.
Poruka
943
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 4670k @ 4.3 ghz @ Noctua D15
Motherboard:
Maximus VII Ranger
RAM:
4 x 4gb @ 2133mhz CL 9
VGA & cooler:
GIGABYTE nVidia GeForce GTX 1080 Ti Gamanig OC BLACK
Display:
Asus MG279Q
HDD:
Corsair ssd 120g + samsung 850 evo 500 g
Sound:
integrale
Case:
CM MasterCase 5 pro, 4 x Noctua A14 + 2 x S12
PSU:
Antec 1000W Gold
Optical drives:
HP external
Mice & keyboard:
Logitech G810 + G502 @ QCK XXL
Internet:
cable SBB @ 100 mbit/s
OS & Browser:
Win 10 & Chrome
Su to neke nove prostorije za snimanje /novi studio ili?

Mi-Los

Banned
Učlanjen(a)
23.02.2016.
Poruka
331
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Kakav PC, Kakav PC,...ludilo. Doduse malo bi ga izmenio i prilagodio mom ukusu ali su to samo finese.
Rampy Five umesto Maximusica Osmog i kada bi isao na Ti koji kosta slicno kao TITAN X ne bi izdrzao bez Gold verzije.

Ne mora bas ovako ali drugacije je nekako kada je memorija sa obe strane CPU, pa veliki socket, pa VRM iznad,...

Video sam nekog lika koji se zalio kako 980Ti P ne moze da klokuje i po njemu je zbog toga karta losa, a nije shvatio da kada bi taj cip isao 50-60MHz gore velike sanse su da bi ga zgrabili za Gold verziju i ASUS bi ga naplatio vise.
Po meni su karte sa tako visokim klokom kao 980Ti P i 980Ti G apsolutno ispunile svoj zadatak samo ako rade na fabrickom kloku i da musterija nema probleme. Bez ikakvog klokovanja. Vec na tim klokovima TDP im je oko 280-300W. A ko zeli da ih klokuje neka im menja uslove pod kojim rade, stavlja u minus pa nek pokusava sta zeli. Bez posebnih uslova samo na fabrickom kloku one su ispunile svoj zadatak i musterija treba da je zadovoljna ukoliko karta ostvaruje fabricki klok u igricama i ne pravi probleme.

Videcemo sta ce biti dalje,
ovde se razne stvari pojavljuju ponekad ispod cene, mozda nam se ponudi i neki ASUS Pascal GP100 za 600-700 eura.
Mada nece to biti dobre karte...jok... Vidim ljudi pricaju na drugim forumima... Nezadovoljni su optimizacijom.
doduse samo nasim da to nisu karte optimizovane za igre.
Nece NVIDIA optimizovati Pascal za igre... I Tesla P100 i GeForce GP100 ce da budu pravljenje za Workstation, a za DX12 ce biti bolji ovi Maxwell. Cak i medium klasa Pascal ce biti optimizovana za Workstation ili mozda NVIDIA tek onako pusti GP104 za gamere, a ovo drugo nista...xe xexe...
Nema bolje gaming karte nego cip sa 100% kapaciteta sa slobodnim double precision koji se koristi i za Tesla i za GeForce.
To su bogom dani modeli vredni investiranja pod uslovom da pricamo o osobama koje uopste mogu da misli o kartama tipa 980Ti, Pascal,...

Idem da gledam klip do najsitnijeg detalja...

Edit: Nadam se da su ljudi videli sada ono sto sam rekao... Kako Matrix izgleda mocno sa strane gledan.
Izgleda mocnije i snaznije nego bilo koja karta nabudzena tipa Zotac, Galaxy, Inno3D i ko pravi vec tako ogromne karte i cilja da ostavi takav utisak na musterije... Iako na prvu loptu posmatrajuci ventilatore ne ostavlja takav utisak.
Tek kada je stavis u kuciste i pogledas sa strane e onda ostavlja pravi utisak.
Maticna kolika god da je ne izgleda velika i jedna karta sa tolikim PCB popuni prostor i u kucistu lepe velicine kao ovaj CM.

Poslednja izmena:

S1MPLE

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
07.04.2016.
Poruka
28
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Kakav bi bio ovakav kompijuter sa gravickom nvidia gtx980 ti umesto te

DarkSide

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
05.01.2016.
Poruka
1.235
Rezultat reagovanja
192
Moja konfiguracija
lepo radi masina i svidja mi se test u 4k rezoluciji ali su mogli da ubace i malo egzotike, tipa neki brzi pci-e ssd ili m.2/u.2 ssd i da se izvrte rezultati u odnosu na sata ssd cisto da se vidi ima li ikakvog dobitka u radu osim na papiru...
verujem da je mnogima dosadilo i to sto se vrte konstantno tri brenda kod nas, asus, kingston i cooler master...
ova stranica bolje da je ostala crna, ozbiljnije bi delovala cela masina... ovako izgleda kao da su crtala deca ometena u razvoju...

Mi-Los

Banned
Učlanjen(a)
23.02.2016.
Poruka
331
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Kakav bi bio ovakav kompijuter sa gravickom nvidia gtx980 ti umesto te[/QUOTE]

To je slika iz perioda kada je samo GTX980 Matrix Gold postojao.
Ali je isti kuler i maska kao na GTX980Ti Matrix Gold.

I onda postavis ovo...:) Kako volim oblik Haswell-EP modela.

Uzivajte...

https://youtu.be/715QIhUCvYY

A naslednik mu je verovatno ovakav...

sinda

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.11.2010.
Poruka
1.676
Rezultat reagovanja
110
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD R7 [email protected] 1.325V (EK Supremacy EVO waterblock)
Motherboard:
MSI B550 Tomahawk Max
RAM:
G.Skill 4x8gb DDR4 @ 3800mhz (16-16-16-36 1.42v)
VGA & cooler:
AMD Saphire Vega 64 (EK FC waterblock)
Display:
AOC 24" G2U 144hz
HDD:
ADATA XPG Gammix S11 PRO 1tb M.2 / 1TB WD Blue
Sound:
integrale
Case:
INWIN 303 Case
PSU:
Corsair HX750i