Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Kupi LED trakicu koje god hoces boje - imas da biras po oglasima koliko god oces, i zatim samo zalemi dve zice i prikljucak (mozes da iskoristis 2pin ili 3pin sa bilo kog fana ili nesto slicno tome, a imas i da kupis za par dinara ..)
Ko stvarno zeli, za i vise nego kratko vreme nauci i nadje sredstva, a nije da zivimo po pecinama pa da su takve stvari tesko dobavljive. Lepota je nesto i nauciti kroz sam proces i doziveti to samozadovoljstvo da si nesto sam uradio, stvorio ..
Napisao sam ti sta i kako, i garantujem ti da je sve jako prosto i "nauci" se za 2min. Ako i pored samih mogucnosti nemas volje da naucis i interesuje te samo gotov proizvod, za to ti i sluzi kompanija poput NZXT kojoj 80% cene placas rad.
Ako imas neki pokvaren fan, koji je npr. 2pin. Samo preseci zice blizu samog fana, crnu zalemis na "-", crvenu na "+". Na drugom kraju zica ti naravno ostane 2pin prikljucak koji prikacis bilo gde na plocu (moze i na 3pin ili 4pin prikljucak, samo ubodi tako da bude crno na crno, crveno na crveno), fan kontroler sta god imas ...Ako imas fan kontroler mogao bi preko istog da podesavas i jacinu kojom ti trakica svetli.
Nije bitna boja samih zica koje bi koristio, zica ko' zica, bitno je samo da "+" i "-" na trakici budu tamo gde treba prikaceni na konektoru a kasnije na ploci, a to je crvena zica (12v) i crna (masa).
Sve to sam npr. vidjao kod mene na Bajlonijevoj pijaci, zice bukvalno imas gde oces, pogledaj malo i po kuci, mozda se nadje. Konektori na pijaci, od starih neki ventolatora, mozda u mikroprincu i slicnim radnjama ...ne znam, nisam kupovao posto sam koristio vec postojece.
Kako bi prikacio na plocu 2pin, pa lepo, evo kako izgleda 3pin;
2pin bi prikacio isto i ostavio prazno tamo gde bi inace isla zuta zica, ili jednostavno koristi 3pin konektor i mesto gde je inace zuta zica i ostaje prazno. Gledaj slike, guglaj, lako se provali.
nasao sam par stvari u mikroprincu ali nema tih konektora,zica ima,tako da ako ne budem mogao da nadjem konektore 3pinske kontaktiracu te pa cemo videti sta cemo
E ovo je MEGA kuciste. Samo, nisi trebao da prikrijes oni 1000w
Tetejac je prava mazga od napajanja. Ali da piraterija i dalje nudi zaradu. Mogao si da stavis 12 optike i da razlepis pare
Plava tecnost, a crveni ventilatori. Ih bre.
Inace, jako lepo izgleda taj H2O fazon. Koliko je iznela cena celog sistema?
Takodje, jel moraju 2x360 radijatori da bi se ohladila i cpu i grafa?
I da li bi sad mogao da dodas jos jednu 290X sa vodom u kuciste? Pitam posto creva koja dolaze ispod karte deluju kao da bi blokirala instalaciju jos jedne karte na vodi.