Lukaa011
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 14.04.2019.
- Poruka
- 8
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Ovako, imam Acer Aspire E1 572G laptop. Kupljen je 2014. godine i do pre par meseci je radio savrseno. Tad mi se desio neki kratak spoj gde mi je pregoreo kabl za paljenje laptopa, za dugme, unutrasnji kabl koji sam promenio. Posle toga je laptop radio normalno, pa se nisam puno obazirao na to. Vremenom je posle toga poceo sam da se kada kliknem dugme da ga upalim, on se upali pa se ugasi, pa opet upali. Uradi double boot i tako s vremena na vreme. Onda je taj double boot bio sve ucestaliji. Zamenio sam taj kabl novim, ali laptop nije hteo da upali ekran uopste. Onda sam citao negde da drzim dugme za paljenje da bih ispraznio ostatak struje iz laptopa sto sam i uradio i laptop se upalio. E sad, postoji problem. Laptop se pali, ali samo preko baterije, preko kabla, odnosno psu je isto tako crna slika tj ne pali se ekran. Takodje sam provalio da je laptop previse spor, bas previse, cak i posle fresh install win 10 koja je radila perfektno. Kada stavim bateriju i onda prikljucim punjac, laptop radi isto normalno, ali je i dalje spor. Probao sam reseat svega, nista ne pomaze. Na hard disk sentinelu hdd ima 100 healtha. Takodje stalno mi se prikazuje od ove skorasnje win instalacije BSOD sa kodom ETD.sys u delu sta je failovalo. Takodje se laptop freezuje sam od sebe posle kratke upotrebe i zahteva restart, odnosno paljenje pa gasenje. Sumnjam na RAM, mada mi je malo verovatno. Moguce da je i u pitanju power adapter isto. Neko neki predlog savet, pre nego sto zamenim ove delove?
Inace u pitanju je verzija sa i3 4010u i 4gb ddr3l 1600mhz rama
Inace u pitanju je verzija sa i3 4010u i 4gb ddr3l 1600mhz rama