• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Koji produžni kabel?

fotoronin

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.11.2018.
Poruka
996
Rezultat reagovanja
293
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
TODA PC :)
CPU & cooler:
Ryzen 2600X/Cooler Master 212 Evo Led Turbo
Motherboard:
Gigabyte Aorus Ultra Gaming X 470
RAM:
Corsair vengeance RGB 3200 2x8 Gb
VGA & cooler:
Evga GTX 1060 SC 3 gb
Display:
Iiyama Prolite XUB2796QSU
HDD:
Samsung 970 EVO 1Tb NVME +Samsung SSD 860 Evo 250Gb, WDC Black 1Tb, Toshiba 3 Tb
Sound:
Integrated(realtec)
Case:
Antec NX 410 White
PSU:
Raidmax RX-635 AP
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
A4Teche V7M Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Win 10-nazalost :( , Opera, Edge
Other:
svasta nesto/svestrana osoba
Konkretno-koji solidan produžni kabel kupiti za PC to jest desktop računar? Cena...ajde neka bude do 4+ 000 ...Znači bar 3 metra kabla, 6 ili barem 5 utičnica i poželjno prenaponska zaštita...E sad...Problem broj jedan što u Novom Sadu ne mogu skoro ništa kršteno da kupim...Mođda, iako ne znam imaju li, mislim da ne ovako nešto
ali je 1.8 m kabel..To mi je...upitno da li je upotrebljivo...Možda najbolje što sam našao ali trpi opterećenje-toliko garantuju-samo do 2500W.
Kažu da oni baš proizvode...Jel čuo neko za njih? Neka iskustva...? Najgrđe je što mi ustvari treba još jedan manji produžni ali OK taj može biti malo ...prostiji...Nekad davno sam iamo Comelov, sa prenaponskom, radio je 15 godina...APC pogotov sad znam da je Kinez ali preskup...Drugar mi preporučioDIgitus ali ili je kraći kabel ili ima samo 4 utičnice...
PREPORUKE? Unapred hvala.

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.315
Rezultat reagovanja
332
Moja konfiguracija

fotoronin

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.11.2018.
Poruka
996
Rezultat reagovanja
293
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
TODA PC :)
CPU & cooler:
Ryzen 2600X/Cooler Master 212 Evo Led Turbo
Motherboard:
Gigabyte Aorus Ultra Gaming X 470
RAM:
Corsair vengeance RGB 3200 2x8 Gb
VGA & cooler:
Evga GTX 1060 SC 3 gb
Display:
Iiyama Prolite XUB2796QSU
HDD:
Samsung 970 EVO 1Tb NVME +Samsung SSD 860 Evo 250Gb, WDC Black 1Tb, Toshiba 3 Tb
Sound:
Integrated(realtec)
Case:
Antec NX 410 White
PSU:
Raidmax RX-635 AP
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
A4Teche V7M Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Win 10-nazalost :( , Opera, Edge
Other:
svasta nesto/svestrana osoba
Samo 2500W, da li kačiš TA peć ili desktop?

Jedina prava zaštita je gromobran i čupanje iz struje.

Sve skuplje od ovog po meni bacanje para:

Meni je na APC otišao prekidač a nisam mnogo ni koristio, tako da...
Bojim se da se nismo razumeli ni oko toga sta ja hocu/zelim a ni oko toga da znam sta je i za cega sluzi prenaponska zastita. Da od udara groma nece ga nista spasti toga sam svestan ali ako pukne pri paljenju gasenju ne 220/230/250 V nego 270/300 verovatno hoce. Takodje-kad nestane/dolazi struja prenapon-napon koji je u piku previsok pa se posle stabilizuje-ON UBIJA uredjaje a prenaponska zastita-bi trebalo bar malo-da to ili eliminise ili redukuje.... Ne ne kacim TA pec ali ako je MAX 2, 5 Kw, to znaci da moras prilicno pazljivo da biras sta kacis...I poenta price je-koliko ja znam kabel od 3x1.5 trpi oko 3.5 Kw, neki ga deklarisu na 3680W. E sad ove sam pitao odgovor je sledeci
"da, kabel trpi ali mi stavljamo od 6 ili 10 A/Ampera prekidac i ON trpi do 2500 W. A sto je prekidac manje Ampera-osetljivija je zastita"po njima, bar...Dakle-vredi li to oko 40 evra-4750 din za 6 uticnica, prenaponsku zastitu, 3 m kabla i aluminjumsko kuciste?

Poslednja izmena:
Vrh