M
Misko78
Guest
Ako gresim... navedi u cemu!! Mislim znam za ono "svi smo mi gresnici", ali daj nesto konkretno... u kojoj igrici i pod kojim uslovoma ce CPU koji on koristi biti usko grlo!!?? Znam da su neki stari engini tipa HL2 bili procesorski orjentisani, ali vecina danasnjih igara je GPU orjentisana! Medjutim , cak i ako spustis rezoluciju na 1024x768 i iskljucis AA, AF i smanjis kvalitet tekstura ds bi preneo opterecenje na procesor, opet ce svaki noviji procesor da to odradi bez da trepne. Kako god okrenes, trenutno, samo VGA moze biti usko grlo u igricama. Kvalitet grafike je limitiran jedino potencijalom graficke kartice a nikako potencijalom nekog savremenog dual-core CPU-a. Ja ne kazem da nece imati veci FPS sa nekim jacim procesorom, ali biti usko grlo je jedno, a iosporucivati slabije performanse (manji FPS) je drugo. Biti usko grlo znaci da sa tim procesorom, cak i uz najjacu VGA ti neces imati FPS dovoljan za nesmetano igranje, sto je malo verovatno sa danasnjim procesorima! P bas zato ljudi koji imaju slabije graficke kartice, smanje rezoluciju i degradiraju kvalitet u nekoj zahtevnoj igrici... i onda se igraju, igraju, igraju... a onda ti kazu:"sta je bre tebi, pa vidis da i na mom kompjuteru mogu da igram Crysis II, a ti mi pricas da je zahtevan i da trazi jak racunar!!!" Daj mi konkretno podatke i cifre, gde i u kakvim uslovoma neki danasnji CPU biti usko grlo!
Radio sam mesec dana jedno od najobimnijih testiranja ikada, samim tim znam o cemu pricam i znam koliko gresis sa ovim nepotkrepljenim izjavama. Postavljam ti pitanje da li ces ovde u ovoj temi javno da priznas da si pogresio kada tekst, koji je u fazi pisanja i uredjivanja, bude objavljen ovde na sekiri?
Poslednja izmena od urednika: