DarkNinja
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 09.11.2009.
- Poruka
- 32
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5-3570K
Motherboard:
Asus P8Z77-M PRO
RAM:
2x4GB Patriot IEM 2133 Mhz
VGA & cooler:
Intel HD4000
Display:
LG M227WD-PZ
HDD:
2,5'' WD3200BEKT
Sound:
ALC 892 onboard
Case:
CM Centurion 540
PSU:
Seasonic 430GB
Optical drives:
NEC 7200S
Other:
HP NC6400
Gledam vec par dana(4) na sve strane i ne znm vise sta da mislim, tj najvise me plasi da cu samo da bacim pare.
Naime hteo bih da uzmem SSD za lap ali posto imam ich7m ne znam koliko bi me to ogranicavalo. Posto ne znam sta mi treba za sandforce/ nesandforce, sta mi treba za TRIM disk i koje cipove vise da jurim, tj dal mi je bitan TRIM ili ovaj novi kingston v+100 koji ima hi-tech garbage collector.
Kapacitet nije preterano bitan, i neki od 30-40gb bi vrsio posao najnormalnije.
Bilo bi naravno lepo da mi SSD ostane za sledeci PC/LAP tako da ako je razlika mala nije strasno ali je pretezno bitno da bude sto jeftinji.
Gledao sam intel x-25 v 40gb i na prijateljevu preporuku mushkin callisto 40gb, ako neko ima jos neku preporuku neka slobodno napise; cak i ako je neko imao iskustva sa ova dva navedena i naravno koliko dugo mogu da ocekujem da mi traju.
Hvala unapred svima na korisnim odogorima
Naime hteo bih da uzmem SSD za lap ali posto imam ich7m ne znam koliko bi me to ogranicavalo. Posto ne znam sta mi treba za sandforce/ nesandforce, sta mi treba za TRIM disk i koje cipove vise da jurim, tj dal mi je bitan TRIM ili ovaj novi kingston v+100 koji ima hi-tech garbage collector.
Kapacitet nije preterano bitan, i neki od 30-40gb bi vrsio posao najnormalnije.
Bilo bi naravno lepo da mi SSD ostane za sledeci PC/LAP tako da ako je razlika mala nije strasno ali je pretezno bitno da bude sto jeftinji.
Gledao sam intel x-25 v 40gb i na prijateljevu preporuku mushkin callisto 40gb, ako neko ima jos neku preporuku neka slobodno napise; cak i ako je neko imao iskustva sa ova dva navedena i naravno koliko dugo mogu da ocekujem da mi traju.
Hvala unapred svima na korisnim odogorima