• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Ko koristi PS5 plus premium pretplatu?

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.856
Rezultat reagovanja
2.286
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
A kako rade online igre sa indijskim? Znam da je pre bilo, bar u Elite Dangerous, da te poveže sa serverima iz tog regiona odakle ti je nalog.
Jbg, ne igram online, pa ne mogu reći. Vrlo moguće da su serveri regionalni...

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
413
Rezultat reagovanja
406
Moja konfiguracija
Druze...Sa popustom ili bez...Za 78 Funti oko 100 evra ja dobijem svaki mesec po 3 igre plus jos hitova-Ghost of Tsushima, Cyberpunk 2077, Far Cry 6, itd za DZABE! A ovako ? Za 100 evrica bih mogao da kupim....koliko igara? 2, 3...? Nek' je i 5...? Ovako dobijem 12x3=36 godisnje + jos BRDO OK igara...
Ne dobijas nista, osim pristup digitalnoj biblioteci/katalogu igara dokle god placas pretplatu...
Ako si nov u celoj prici oko konzole i imas vremena na pretek da se igras - sure, PS pretplata na 1-2 godine je odlicna stvar da se obrne ono najbolje od Soni ekskluziva i Ubisoft naslova za dzabe. Plus dobijas i mogucnost da obrnes i neke novije manje/indie naslove (od 20-30e) koje Sony deli i koje bi mozda probao ali ne platio...
I to sve traje dok ide pretplata, cim prekines nestaju i sve te igre "koje dobijas" - odnosno essential naslovi koji "trajno ostaju" uz pretplatu i rotirajuci katalog naslova od par meseci.

Ako si u situaciji da si okrenuo skoro 80% sto te interesuje iz Sonijevog kataloga i nemas dovoljno vremena za igranje vecih naslova od 50+h... I ne palis nekad konzolu po mesec-dva nekad, onda se i ne isplati bas jer i te igre sto dobijas moras da obrnes da bi izvukao neku "vrednost" iz njih a to onda prelazi u mesecnu obavezu/forsiranje igranja...
U situaciji sam gde sam podvukao crtu i gledam da mi se vise isplati da narednih recimo 200-300e (dok se ne pojavi PS6) recimo usmerim ka kupovini naslova kada budu 20-30e na snizenju, jer ce toliko da spadnu kada dodju na red da ih odigram jer vec imam pozamasan backlog za koji sam vec platio a nisam odigrao... Takodje ima i naslova koje bih da odigram opet ili pak volim da igram kezual povremeno (NBA 2k ili F1), ali zasto da platim 100e godisnje pretplate ako mogu da je posedujem a takvi naslovi padnu na 17e upravo sada 6-7m posle launcha (bukvalno su dzabe)
I takodje je bolje da sam odvojio prethodnih 300e od pretplate na igre koje sam zeleo da kupim i odigram jer mi digitalno trajno ostaju vezani za nalog...

Kad stvari uvidis koliko placas za konzolu i pretplatu tokom jednog ciklusa iste, shvatis zasto Soni sve vise potencira na pretplatu i podize cenu igara, odnosno ne zeli da kupujes i "posedujes" svoj katalog...

Nikog ne ubedjujem, tvoj novac i mislim da ti znas najbolje...

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.069
Rezultat reagovanja
1.676
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
2 TB nvme Kingston + 2 TB HDD Toshiba
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
413
Rezultat reagovanja
406
Moja konfiguracija
Cesljam aktuelnu ponudu/sale za mart na PS store-u, gledam wishlistu... I primetim da ladno Ubisoft sklonio Tom Clancy The Division 1 gold ed. i zamenio sa Definitive ed. i pustili su 60fps patch za PS5...
Nije problem, da gold verzija nije mogla da se kupi za 6-7e na akciji, a Definitive (koja je isto to btw.) sada kosta 50e...
A imaju u najavi da ce za jos neke da puste 60fps patch (Unity, Black Flag i FC3 & 4), ne sumnjam da ce dobiti isti "definitive edition" tretman od 50e.
Znaci ne ni remaster nego obican 60fps unlock odnosno PC d1 settings...
Kakvo jajarenje korisnika...

fotoronin

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
18.11.2018.
Poruka
1.139
Rezultat reagovanja
354
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
TODA PC :)
CPU & cooler:
Ryzen 2600X/Cooler Master 212 Evo Led Turbo
Motherboard:
Gigabyte Aorus Ultra Gaming X 470
RAM:
Corsair vengeance RGB 3200 2x8 Gb
VGA & cooler:
Evga GTX 1060 SC 3 gb
Display:
Iiyama Prolite XUB2796QSU
HDD:
Samsung 970 EVO 1Tb NVME +Samsung SSD 860 Evo 250Gb, WDC Black 1Tb, Toshiba 3 Tb
Sound:
Integrated(realtec)
Case:
Antec NX 410 White
PSU:
Raidmax RX-635 AP
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
A4Teche V7M Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Win 10-nazalost :( , Opera, Edge
Other:
svasta nesto/svestrana osoba
Ali ja zaista ne razumem toliki hejt na Sony? Da li su monopolisti? Da jesu, kao i Aple i Microsoft itd. itd. Ali-kad pogledam koliko sam ulozio na Sony-i sa dve godine pretplaytte i sve SVE-i koliko igara dobijes da igras, DOBRIH igara, i koliko bih trebao da dam para samo na graficku za to, da ne pominjem ostali hardver...Jasno je kao dan sta je isplativije. Da ne pominjem-nema drndanja sa driverima, crackovanja itd. itd. Sad da Sony ima nekih svojih bubica-ima ali...Opet suma sumarum je plus na Sony strani...Po meni bar...

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
413
Rezultat reagovanja
406
Moja konfiguracija
Ovu svinjariju je odradio Ubisoft - 10g star naslov za zele 50e zbog otkljucanog fps-a...
Inace je kod Sonija trenutno aktuelna prica za dinamcne, odnosno individualne cene u odnosu na region (a i za svakog korisnika) nesto poput onoga sto Amazon radi svojim kupcima
Inace ne treba imati nesto preterano ljubavi ni prema MS ni prema Soniju, u pitanju su korporacije koje interesuju samo profit a ne dobrobit kupaca... Da ne budemo u zabluti, oporezovace nas gde i kad god stignu.
Jedino ko jos mozda postuje svoje kupce je Valve, a i oni ce samo dok je Gaben ziv.

Inace smo apsolvirali vec za pretplatu - ko nije odigrao i igra se dosta najbolja je pretplata odnosno da "renta" godisnje katalog.
Ko jeste odigrao dosta od Sony naslova i ima pozamasan backlog mislim da je bolje da pazari individualno igre na vecem snizenju.
Ja spadam u ovu potonju kategoriju...

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.069
Rezultat reagovanja
1.676
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Meni su ps+ i to skidanje igara sa liste, plaćanje za online mp igranje bili i najveći razlozi da zabatalim PS. Manjak kvalitetnih ekskluziva mi nije tol'ko bitan, a o inferiornom hardveru i ograničenjima FPS-a ili izgleda u odnosu na PC nisam ni razmišljao.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
413
Rezultat reagovanja
406
Moja konfiguracija
ja ne stizem da igram a treba biti u stanju da odigras barem 2-3 igre mesecno da bi u potpunosti iskoristio pretplatu... Nekad ne predjem ni 1 naslov mesecno.
Vecinu PS ekskluziva sam odigrao, ono sto mi je preostalo mogu i da kupim u naredne 2-3 godine kada budu pali na odgovarajucu cenu (20-30e), umesto da platim pretplatu naredne 3 godine...
A jos mi stoji jedno 60+ naslova koje posedujem na PS nalogu tj tom backlogu ne racunajuci na PC biblioteku...
Tako da... Imam sta da odigram dok ne izadje PS6... Mogu cak i PS6 slim/pro da sacekam...

A sto se tice performansi nemam tih problema, zahtevnije naslove koji ne sljakaju u 60fps na PS5 uvek mogu da desku da obrnem...
Obrni-okreni PS pretplata za 100e godisnje u mom scenariju nema smisla...

fotoronin

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
18.11.2018.
Poruka
1.139
Rezultat reagovanja
354
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Evga GTX 1060 SC 3 gb
Display:
HDD:
Samsung 970 EVO 1Tb NVME +Samsung SSD 860 Evo 250Gb, WDC Black 1Tb, Toshiba 3 Tb
Sound:
Integrated(realtec)
Case:
Antec NX 410 White
PSU:
Raidmax RX-635 AP
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
A4Teche V7M Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Other:
ja ne stizem da igram a treba biti u stanju da odigras barem 2-3 igre mesecno da bi u potpunosti iskoristio pretplatu... Nekad ne predjem ni 1 naslov mesecno.
Vecinu PS ekskluziva sam odigrao, ono sto mi je preostalo mogu i da kupim u naredne 2-3 godine kada budu pali na odgovarajucu cenu (20-30e), umesto da platim pretplatu naredne 3 godine...
A jos mi stoji jedno 60+ naslova koje posedujem na PS nalogu tj tom backlogu ne racunajuci na PC biblioteku...
Tako da... Imam sta da odigram dok ne izadje PS6... Mogu cak i PS6 slim/pro da sacekam...

A sto se tice performansi nemam tih problema, zahtevnije naslove koji ne sljakaju u 60fps na PS5 uvek mogu da desku da obrnem...
Obrni-okreni PS pretplata za 100e godisnje u mom scenariju nema smisla...
Ne razumem matematiku ali hajde. Koliko su bili hitovi kad su se pojavili i AKO se pojave za PC-Ghost of Thushima, God of War, Far Cry 6 itd? A dobijes ih za dzabe na PS5. pa samo ta tri naslova su vec godisnja pretplata...A za performance pa ne znam kakav hardver imas treba samo graficka od 300/500 evra za Cyberpunk 2077 npr dam bi ga normalno igrao...Mislim normalno-u QHD ili 4K, sa visokim detaljima itd...Plus dok platis igru...

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.856
Rezultat reagovanja
2.286
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
VGA & cooler:
Ne razumem matematiku ali hajde. Koliko su bili hitovi kad su se pojavili i AKO se pojave za PC-Ghost of Thushima, God of War, Far Cry 6 itd? A dobijes ih za dzabe na PS5. pa samo ta tri naslova su vec godisnja pretplata...A za performance pa ne znam kakav hardver imas treba samo graficka od 300/500 evra za Cyberpunk 2077 npr dam bi ga normalno igrao...Mislim normalno-u QHD ili 4K, sa visokim detaljima itd...Plus dok platis igru...
Ovo samo ako si ispod kamena bio poslednjih 10 godina pa ništa od toga već nisi odigrao...

Za performanse se slažem, igre za plejku su vazda bile super upeglane i optimizovane, mogu da pričaju šta hoće plug and play iskustvo je sjajno.
Meni LIČNO je na Soniju mučenje igrati FPS (poslednji FPS na Soniju sam odigrao još COD:WW2) i stare strategije (a takvih više ni nema).
ARGP sam mislio da ću se mučiti, sad mi bolje na džojpedu nego M&K.
Ne igram multiplejer, pa me i to ograničava u broju igara koje su mi na meti.

Ko sve žanrove guta, i ko nije ništa igrao zadnjih pet godina, njemu je pretplata majka.

fotoronin

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
18.11.2018.
Poruka
1.139
Rezultat reagovanja
354
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Evga GTX 1060 SC 3 gb
Display:
HDD:
Sound:
Integrated(realtec)
Case:
Antec NX 410 White
PSU:
Raidmax RX-635 AP
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
A4Teche V7M Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Other:
Ovo samo ako si ispod kamena bio poslednjih 10 godina pa ništa od toga već nisi odigrao...

Za performanse se slažem, igre za plejku su vazda bile super upeglane i optimizovane, mogu da pričaju šta hoće plug and play iskustvo je sjajno.
Meni LIČNO je na Soniju mučenje igrati FPS (poslednji FPS na Soniju sam odigrao još COD:WW2) i stare strategije (a takvih više ni nema).
ARGP sam mislio da ću se mučiti, sad mi bolje na džojpedu nego M&K.
Ne igram multiplejer, pa me i to ograničava u broju igara koje su mi na meti.

Ko sve žanrove guta, i ko nije ništa igrao zadnjih pet godina, njemu je pretplata majka.
God of War ragnarock je igra iz 2022ge godine. Ne razumem o kakvih 10 godina pricamo? Cyberpunk takodje... Da ne pominjemo Far Cry. Ali svejedno-igrao sam drgaciji tip igara a Sony i jesam uzeo Sony...I iskreno-pokusavam da napravim dva razdvojena sistema jedan za zabavu igre/filmovi a drugi za posao. A mislim sad graditi PC build-treba BRDO para, prostora i opet ****vi Windows kome uvek nesto fali...Misliom po meni ko ima bas puno prostora + puno vremena za igranje +prilicno love za investiranje-PC build ima smisla. U svakom drugom slucaju-po meni-nema smisla...Meni licno...mislim evo moj trenutni build bi TREBAO biti bruka za foto edit ali eto Photoshop radi bruka a Bridge...zahebava...I pored 64 gb RAMa, solidnog procesora SSDa kom 2 itd.itd.

fotoronin

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
18.11.2018.
Poruka
1.139
Rezultat reagovanja
354
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Evga GTX 1060 SC 3 gb
Display:
HDD:
Sound:
Integrated(realtec)
Case:
Antec NX 410 White
PSU:
Raidmax RX-635 AP
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
A4Teche V7M Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Other:
Inace ubi me sad ne mogu da nadjem kako da editujem konfiguraciju...Ugl je 64 Gb RAM i RTX 3070 i Ryzen 5700X...

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.069
Rezultat reagovanja
1.676
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Klikneš na svoju ikonicu gore desno, ideš account details i tu onda edituješ.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
413
Rezultat reagovanja
406
Moja konfiguracija
Am4 5900x + 9070xt (6800xt pre toga) +32gb rama...
Mašina sklopljena 2021.
Pre toga ps4 pro skoro day one, ps5 uzeo digital Ragnarok verziju kada se pojavila...
Da odigrao sam dobar deo PS4&PS5 ekskluziva (kojih ps5 ekskluziva?! :D ), kao sto rekoh ono sto mi je ostalo tj interesuje me mogu i bolje da pazarim kada je sale nego da bacim na pretplatu, barem mi ostaje na nalogu i kasnije za ps6 (ako rade backwards a sto ne bi)... Trenutno imam 60ak kupljenih naslova, što iz ps4 što is ps5 ere...

Na Steamu ne znam kada sam zadnji put dao love iz džepa jer 'krcam' povremeno neke csgo stikere zadnjih 10g...
Igrao sam se cak mišlju da ih sve unovčim za steam deck ili sd2 kada se pojavi, ali neka ostaviću samo za igre kada su na sale-u

Inace odigrao sam zadnje 3 godine uz pretplatu dobar deo naslova koji su me interesovali, ali sam tada placao ps+extra tier koji je bio povoljniji - 65/75e i prosle godine (do sada) premium za 99e...
Zato sam i odlucio da povucem rucnu i kupim ostatak i odigram...
Mada ni to nije idealno jer ce u nekom trenutku Sony da spusti klapnu na Store za PS5 tako da cu i bez tih digitalnih da ostanem...
Idealno je, ako si vec investiran u konzolu/platformu disc verziju i samo fizikalne kopije uzimati...

Poslednja izmena:

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.647
Rezultat reagovanja
3.297
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Jos ne mogu da verujem da Sony nije izbacio ni jednu jedinu PS5 ekskluzivu.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
413
Rezultat reagovanja
406
Moja konfiguracija
Jesu...
Ghost of Yotei, Astrobot, FF7 Rebirth (II), Spider-Man 2,Horizon Forbidden West...
R&C: Rift apart takodje je bila d1 ekskluziva ako se ne varam - ujedno i tech demo za potencijal PS5 hw - odnosno 0 loading times, sa onim skakanjem kroz dimenzije.

Ali vise nego mrsavo celokupno... Sve sami remasteri i reboot naslovi za koje moras da doplatis, a ono sto je izaslo od ekskluziva je izaslo sve do 2022-2023 i paralelno je radjeno za PS4...
Zbog toga i prica da nije u potpunosti utilizovan PS5 potencijal jer nisu iskljucivo za ps5 konzolu radili naslove. Tako da ima jos "djusa" da se iscedi iz hw-a, iako se za cross-gen naslove oseca da je starija platforma.

Steta jer da su i CPU u PS5pro boost-ovali za 30%, bila bi odlicna prica i mozda bi opravdalo doplatu (+ da je isao BR bay u paketu), ovako mrka kapa za 700e.

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.856
Rezultat reagovanja
2.286
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
VGA & cooler:
Jesu...
Ghost of Yotei, Astrobot, FF7 Rebirth (II), Spider-Man 2,Horizon Forbidden West...
R&C: Rift apart takodje je bila d1 ekskluziva ako se ne varam - ujedno i tech demo za potencijal PS5 hw - odnosno 0 loading times, sa onim skakanjem kroz dimenzije.

Ali vise nego mrsavo celokupno... Sve sami remasteri i reboot naslovi za koje moras da doplatis, a ono sto je izaslo od ekskluziva je izaslo sve do 2022-2023 i paralelno je radjeno za PS4...
Zbog toga i prica da nije u potpunosti utilizovan PS5 potencijal jer nisu iskljucivo za ps5 konzolu radili naslove. Tako da ima jos "djusa" da se iscedi iz hw-a, iako se za cross-gen naslove oseca da je starija platforma.

Steta jer da su i CPU u PS5pro boost-ovali za 30%, bila bi odlicna prica i mozda bi opravdalo doplatu (+ da je isao BR bay u paketu), ovako mrka kapa za 700e.
Još dodaj na spisak Demon souls Remake (dobra kao nova igra), Stellar blade, DS 2 i Returnal...
I to je to.
Mršavo, za hajp i pet i po godina od pocetka prodaje konzole.
Backward compatibility im je svakako najveći plus, i to pozdravljam... Mada sad se vidi da donosi i «štetu» jer brljeskaju sa traljavim rimejkovima (čast izuzetcima) jer PS5 guta sve ne moraju mnogo da se trude, umesto da prave nove igre...

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
413
Rezultat reagovanja
406
Moja konfiguracija
Pa da, ali mislim da nisu bili toliko jaki naslovi koji su "baš izuvali" kao tokom PS4 ere odnosno od 2015/2016 pa na ovamo...
Pitanje je i da li će biti kvalitetnih rimejkova... Ugasili su Bluepoint koji im je najbolji studio po tom pitanju...

A o remasteru TLOU, HZD, Spajdermenu... Odnosno naslovima gde samo čekiraju par opcija i otključaju fps za ps5 i bezobrazno naplate, mislim da ne vredi trošiti reči.

Vrh