• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Kineska Auto industrija - novi igrachi

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom 9850 BE + modded Intel stock cooler
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Bernstein audio module (uz plochu)
Case:
Blueberry Igoritza edition
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Logitech UltraX Premium + Logitech RX1000
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
home made astal, mnogo gotivan
Komshinica novinarka bila u shangaju, na skoro zavrshenom auto show, i donela mi je fotke ...

ja dakle, nisam mogao da verujem shta kinezi prave.

malo izguglao, i evo nekog malog showcase-a novih igracha iz kine -

1. Brilliance Auto​

firma je bila amaterska, copy paste firma, kao i sve ostalo u kini, dok 2003 nisu potpisali ugovor sa BMW-om, koji je uz saradnju sa mnogo beneficija i zarade pristao da im poshalje inzenjere zarad obuke kineza.

danas, Brilliance proizvodi (uz mnogo muka oko safety-ja u prve dve godine) jedne od najvozenijih sedana u kini.

Brilliance BS4

cena u evropi bi mu bila oko 13000e

Brilliance BS6

cena mu je 18000 evra, i vodi se kao kompetitor passat-a i mondeo-a

2. BYD

shta se desi kada najveci proizvodjach baterija za mobilne odluchi da pravi automobile ? :P desi se sledece -

najbolji i najprodavaniji auto u istoriji sveta xD jer se prodaje u kini -

BYD F3 sa gornje slike je, od pokretanja auto pogona firme u 2003 prodat u suludim ciframa kroz celu kinu, a firma je ponosna na chinjenicu da oni SAMI SAMCIJATI prave SVE u kolima - erkondishn, elektroniku, pojaseve, svetla, dizajn, karoseriju, itd.

trenutni adut im je F6 model, koji je navodno skockan toliko, da planiraju sa njim da napadnu evropu i BMW 7, i Audi A8. shto je najludje - na auto testovima raznih renomiranih sajtova i magazina dobija visoke ocene.

note - ne bi kinezi bili kinezi da se nisu sudili sa mercedesom, gde su na modelu BYD S8 ukrali ceo prednji deo, dizajn od SL modela.

3. Chana Auto

snabdevaju celu kinu sa finim malim gradskim autima i kombijima i slichnim, ujedno kradu mazdin dizajn. za modele pogledati sledecu stranu -

http://www.globalchana.com/tabid/83/Default.aspx?id=3

evo i spec, njihov koncept sa auto show-a -

ovo je najlepshi auto koji sam ikada video! pogledajte dizajn, nesimetrichnost, vrata i kreativnost pri pravljenju modela, bolest -

http://www.thetycho.com/news_changan_e301_prototype_.htm

4. Chery Auto​

e ovi su genijalci. firma je upravo ona firma kada vidite neki BMW ili GM dzip, sa kineskim slovima, e oni to prave :P

poshto kina ni 3% ne je*e medjunarodna prava (IP rights) niti imaju sudove za tako neshto, oni su veoma dobro prolazili sa time. i zgrnuli velike pare, jer su pored pomenutog BYD najveci proizvodjachi auta u kini.

zgrnuli kinezi pare, i odluchili se da naprave svoj, i napravishe veoma uspeshan Chery F11 -

5. Geely Maple​

jedina nezavisna firma za proizvodnju auta u kini. modele pogledajte ovde -

http://www.sma-global.com/c82_intro.html

za divno chudo - nisu do sad nikog kopirali, iako imaju joint venture sa par firmi

a evo i spec sa auto show-a koncept -

6. GAC (GAIG)​

e o ovoj firmi nishta ne mogu da nadjem nanetu, osim da imaju preterano zanimljive koncepte

7. SAIC

zlo kakav auto, njega sam video na slikama, i evo vam da vidite shta rade kinezi! SAIC MG6

navodno, prodavace se u evropi po ceni od 15000e, i po testovima, kineskim dodushe, auto ima 4/5 zvezdica safety, i 1.8 petrol motore, oslanjanje i cela mashinerija su copy paste od honde

shta vi mislite, oce li uskoro sva svetska auto industrija da batali pos'o, jer ovi prave jeftina, a za sada pristojno kvalitetna kola ? i, postoji li shansa da u buducnosti srbija dobije uvoznike za ovako neshto ?

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pre neki dan je na RTSu bila emisija o kineskim automobilima (čini mi se baš u vezi sajma automobila u Šangaju). Bilo je prikazano još bar desetak "kolica" koja izgledaju stvarno odlično, plus nekoliko uber-futurističkih koncept-vozila. Ja sam bio totalno oduševljen izgledom većine automobila (plus, uz svaki od njih je stajalo nekoliko mljac kosookih hostesa ;) ).

Rečeno je da će Cherry (ponovo?) početi prodaju u Srbiji možda već tokom ove godine, a da postoji slična mogućnost za još par brendova. Ja se nadam da će tako biti, jer iz principa generalno volim jeftiniju robu (tj. sve što je nepotrebno skupo - nervira me).

Evo malo slika:

http://www.flickr.com/photos/zilpho/3469985605/

http://www.autoshanghai.org/photo/ShowClass.asp?ClassID=65

Bonus: babes @ Shanghai 2009 ;)
http://www.youtube.com/watch?v=uzi0ngX_OI0

astan

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
55
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel c2d T7700
Motherboard:
DELL Latitude D630
RAM:
2x2GB sodimm ddr2 800 Apacer
VGA & cooler:
NVIDIA Quadro NVS 135M (128MB)
HDD:
Seagate ST9500420ASG (500GB, 7200RPM,16MB,SATA2), SEAGATE External FreeAgent Pro 500GB
Sound:
SigmaTel STAC9205X@Intel 82801HBM ICH8-M
Optical drives:
Optiarc DVD +-RW AD-5540A
Mice & keyboard:
MS Wireless Laser Desktop 6000
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7 Ultimate x64
Other:
WinFast PalmTop TV

Milos

PCAXE Member
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
422
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel|E8400|3.0 GHz
Motherboard:
Gigabyte|GA-EG45M-DS2H
RAM:
KINGSTON|1066MHz DDR2 HyperX|8 GB
HDD:
Western Digital|WD10EADS|2TB
Case:
Chieftec|HM-03SL-OP
PSU:
Cooler Master|RS 450 ACLY
ne dao Bog da se to desi da propadnu evropski proizvodjaci,ali bi bilo lepo da se uplase od Kineza i malo pojeftine :)

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Case:
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
chery (sa jednim R) je sad - kad vishe ne rade bezobrazno kopiranje - vrh.

http://www.cheryinternational.com/

modeli su vishe nego dobri, a iznenadjuje i odlichan kvalitetan sajt, to kod kineza nije cesto .. :)

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.951
Rezultat reagovanja
149
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Case:
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
gledao sam kod nje na PC-u, trazicu joj na USB, dakle, posle tih slika ja moram da odem u kinu! ispade da Zhang Ziyi nije jedina lepa kineskinja! :p

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.951
Rezultat reagovanja
149
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Taman, ponesi i tog avatara kad budeš išao:mir:

R_U_S

Banned
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
117
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon64 X2 3800+@3GHz-Cooler Master Hyper 212 , Aerogate 1-----Turion64 1.6GHz
Motherboard:
Biostar A78XA-A2T-AMD-Ati RD770-----Acer Aspire 9300
RAM:
2x1Gb Kingston VR@1GHz-5-4-4-12 -----2xGB DDR2 SODIMM
VGA & cooler:
Asus TOP EAH 3870 512Mb, Apache Voodoo2 12Mb, Matrox MGA200-----GeForce 7300go
Display:
HDD:
2xWD 640Gb RAID 0-----2.5" Hitachi 120Gb
Sound:
Creative Audigy 2, Altec Lansing 5100 Realtek ALC 883
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
HP DVD630i, LiteOf DVD-----TSST Corp DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech: RX1500, RX250, ...
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
Sačuvaj me bože i sakloni kineskih automobila i ostale tehnike koju oni sami razvijaju i proizvode. Gledao sam kraš testove tih krševa, katastrofa jednom rečju. Kolega sa posla je radio pre u Vitro group, pa je jednom prilikom "ispipao" nekog kineza, tipa kao Dačija Logan. Auto naravno ima sve, u fulu što bi rekli rekli naši seljaci...ali, kad sedneš u taj nazovi auto odmah se osetiš kao kinez :nuts: Loši materijali, krcka, ma kao kineski proizvodi iz bloka 70, tipa neki jeftin DVD plejer itd.
Kineze bre u :shark:

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.951
Rezultat reagovanja
149
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Sedneš u kineski auto, izvadiš kinesku kopiju iPhone-a ili neke Nokie (po želji:p), na ruci čuka Breitling, naravno kineska kopija a sve to u odeći "ala China trade center" i odvozaš se tako par krugova po gradu..
I posle, izadješ iz auta, pogledaš se u ogledalo i shvatiš da ti je koža požutela a oči se zakrivile:nuts:

S

stalja

Guest
Dooosta su oni se popravili od onog fijaska sa kresh testom. Kinezi naveliko proizvode VW, bmw i mercedes vozila tj. njihove fabrike su tamo.

Takodje verujem da je svako upoznat sa klasama kod kvaliteta proizvoda u kini, tako da apsolutno ne treba porediti ono shto se izvozi u zemlje evropske unije i kod nas.

Oni su tu gde su iskljuchivo zbog jeftine radne snage.

Dzabe shto nemac u bavariji proizvede kvalitetan shav na sedishtu volana nekog bmw-a, kad taj isti nemac ima 5x vecu platu, nego neki mali Ping Pong koji nudi isti kvalitet.

R_U_S

Banned
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
117
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
Sedneš u kineski auto, izvadiš kinesku kopiju iPhone-a ili neke Nokie (po želji:p), na ruci čuka Breitling, naravno kineska kopija a sve to u odeći "ala China trade center" i odvozaš se tako par krugova po gradu..
I posle, izadješ iz auta, pogledaš se u ogledalo i shvatiš da ti je koža požutela a oči se zakrivile:nuts:
A kada ti crkne kineska kopija iPhone-a, kada se smoriš od toga nemilog događaja, i od kineskog nazovi :micri: izvadiš Anycool ili neko slično čajniz šit i uključiš grand paradu na tv pink i odmoriš dušu i telo :mir::mir:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.408
Rezultat reagovanja
123
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Igoritza je napisao(la):
shta vi mislite, oce li uskoro sva svetska auto industrija da batali pos'o, jer ovi prave jeftina, a za sada pristojno kvalitetna kola ? i, postoji li shansa da u buducnosti srbija dobije uvoznike za ovako neshto ?
Mislim da EU i USA. nece dozvoliti tako neshto, a kako mi nismo u EU mozemo ochekivati nekog uvoznika ;)

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Case:
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
Sačuvaj me bože i sakloni kineskih automobila i ostale tehnike koju oni sami razvijaju i proizvode. Gledao sam kraš testove tih krševa, katastrofa jednom rečju. Kolega sa posla je radio pre u Vitro group, pa je jednom prilikom "ispipao" nekog kineza, tipa kao Dačija Logan. Auto naravno ima sve, u fulu što bi rekli rekli naši seljaci...ali, kad sedneš u taj nazovi auto odmah se osetiš kao kinez :nuts: Loši materijali, krcka, ma kao kineski proizvodi iz bloka 70, tipa neki jeftin DVD plejer itd.
Kineze bre u :shark:
pazi, taj kresh test je bio internet senzacija, i u pitanju je bio BYD BS6 koji sam gore spomenuo, koji je medju prvima krenuo da se probija u evropu i zaista je bio katastorfa - dummy su morali da seku na 7 delova, ne bi li ga izvukli iz urnisanog auta - od tada pa do danas, BS6 koji se izvozi za evropu ima kresh rezultate na kojim bi mu pozavideli mnogi evropski proizvodjachi u pogledu sigurnosti.

rachunaj da plasman tih auta u evropu, sa sve uvoznicima i licencama nije isto shto i kada mile iz resnika ode u kinu da kupi 40 anycool-ova da ih prodaje po srbiji, ovo je vec ozbiljan posao. automobili sa namenom za evropsku prodaju, poreklom iz kine se prave na najbolji nachin na koji kinezi to mogu da urade.

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
automobili sa namenom za evropsku prodaju, poreklom iz kine se prave na najbolji nachin na koji kinezi to mogu da urade.
Koji je jedank krs kvalitetu Nemaca i Francuza kad rese da use*u auto:sijam:

Oni jesu lepi na oko,i prilicno su dobre kopije nekih Nemaca,ali relano gledano Kinez nikad nece moci da napravi ni pribilzno dobar auto kao sto to rade Evropljani...Mozda ovaj auto i nadje neke kupce kod nas(primer ljudi koji su neznalice i vode se logikom "Novo je novo")ljudi koji su kupovali Daciju jer je jefitna pa su posle lupali glavu,dok pravi poznavaoci automboila ove iste ce zaobici u sirokom luku

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
1. relano gledano Kinez nikad nece moci da napravi ni pribilzno dobar auto kao sto to rade Evropljani...
2. ljudi koji su kupovali Daciju jer je jefitna pa su posle lupali glavu,
3.dok pravi poznavaoci automboila ove iste ce zaobici u sirokom luku
1. Kinezi i danas prave neke jako kvalitetne automobile, poznatih brendova. U stvari, Kinezi danas prave SVE, i dobro i loše.
2. Šta fali Dačiji? Pretpostavljam da misliš na Logana, ne one starije :) Znam par ljudi koji ih imaju i uopšte se ne žale - naprotiv, jako su zadovoljni.
3. Ko je pravi poznavalac automobila? Verovatno je takvih ljudi jako malo. Većina nije baš opsednuta kolima, tako da samim tim nisu "pravi poznavaoci" ;)

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
1.Kao na primer?Sto se drugog dela tice,slazem se umeju da naprave i solidnu stvar,al onda krajnost ih ubije sa neopevanim kicem i krsem
2.Da na Daciju Logan sam mislio...Pa ja znam par drugara koji je takodje imaju i mogu reci da nisu bas odusevljeni i da su imali puno bolji izbor(cega su sad i sami svesni)...Za te pare za koju su uzeli novu Daciju,mogli su da uzmu dobar,veoma dobar polovnjak i da im bude mnogo bolje;),stim sto ogradjujem se,uvek ima ljudi kojima je kao sto sam vec reko bitno samo da je novo...A takodje kao sto si ti reko ima i ljudi kojima je samo bitno da auto sluzi svrsi tj da ih preveze od mesta A do B,i njima je taj auto odlican
3.Nemoj da se kladis u to:d,izgubices;)...Verovo ili ne,ima mnogo ljudi koji se razumeju i koji znaju,a ovi koji ne znaju trude se da nauce...Pravih poznavaoca jeste malo,ali dovoljno je da znas bar jednog dobrog automehanicara,i da mu malo "skidas znanje",i od njega pokupis da na uvo mozes da znas u kakvom je stanju motor,da mozes da vidis dal je cukan(cak i ako je odradjen poso vrhunski),primera radi:da mozes da ocenis dal ti se vise isplati da kupis nekog nazovimo dobrog polovnjaka koji kosta recimo 5000 evra,ili da uzmes za 3900 u losijem stanju pa da ga sam sredis za 4500-4600 i dovedes u bolje stanje od onog od 5k evra(i tako ustedis 400-500 evra a imas dobar auto:) ),e onda moze da se kaze da jesi poznavaoc;)

Poslednja izmena:

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Case:
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
BEGINER mislim da apsolutno nisi u pravu sa izjavom - kinezi nikad nece moci, kao shto mogu evropljani.

ne znam dal si upoznat sa Shenyang J-11 - kopija sukhoi 27, za koju su sami rusi izjavili da je fenomenalno uradjena kopja, za koju sa druge strane - kinezi nisu imali licencu. a pritom - to je avion 4te generacije.

ako mogu da iskopiraju sukhoi - i da bude kvalitetan avion - mogu da iskopiraju a i naprave shta god - i da bude kvalitetno.

ti mislish da su kinezi svi kao i u bloku 70, i da kod njih nema nauke i inzenjera ?

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Pazi mozda gresim,ja nisam reko siguran sam,samo sam izneo moje misljenje...To za avion nisam znao a da budem iskren nisam ni cuo za to

Sto se automobila tice,znas kako,poznavaoci automobila su uvek govoirli:ili vozis kola ili vozis Svabu;)

Za sad kineska kola nemaju prodju(nadam se da se razumemo i da ovde ne mislite da su Kinezi Toyota,Honda i ostale Japance)i ja za sad ne znam ni za jedno njihovo vozilo da valja,ispravite me ako gresim

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Case:
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
pa polako gaze, to je i poenta teme .. na ovom auto show u shanghai-ju, ponudili su najmodernije i skroz nove tipove hibridnih vozila, i tehnologiju koju u pogledu hibridnog razvoja nema ni tojota.

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Pazi,ako procitas moje postove videces da sam ja rekao da oni prelepo izgledaju na oko i to nije sporno...Ali bar meni kod automobila,mnogo je bitnija udobnost,pouzdanost i performanse automobila nego da on bude nacickan i nalickan...Takodje rekao si da su dosta njih koncepti,znas kolko je do sad bilo koncepta koji su obecavali kule i gradove pa nisu zaziveli???Zato i kazem,vreme ce pokazati,za sad ja njih ne smatram ni kao minimalnu konkurenciju Japancima,a kamoli Evropskim proizvodjacima automobila

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
ja njih ne smatram ni kao minimalnu konkurenciju Japancima,a kamoli Evropskim proizvodjacima automobila
Hm, pa Japan je najjači proizvođač automobila, Tojota je odavno ubedljivo prešišala polumrtvi Dženeral Motors, a Koreja ubrzano sustiže i Japance i Evropljane (Hjundai-Kia je već 5. proizvođač automobila na svetu).

Jednostavno, po svemu sudeći, veliki "azijski tigrovi" (Japan, Kina i Koreja) će biti centar svetskog razvoja u skoro svim oblastima u narednom periodu. Kad se na to dodaju "mali tigrovi" (Tajvan, Hong Kong, koji je deo Kine, Singapur, a ubrzano se pokreću i Malezija i Vijetnam), jasno je da će Daleki istok biti veliki R&D centar sveta... Za sada, Kina zaostaje za Japanom i EU, ali to je bar lako nadoknaditi sa onako moćnom ekonomijom. Uostalom, pre samo 10 godina, GoldStar i LiteON su smatrani za krshware - danas su LG i LiteON cenjeni brendovi.

Za kraj, i ja bih (za sada!) pre uzeo npr. Daciu Sandero, nego neki sličan auto (volim male, jeftine automobile), ali za 5 godina situacija će možda biti sasvim drugačija! Ja sam optimista po pitanju razvoja Dalekog istoka...

Poslednja izmena:

R_U_S

Banned
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
117
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
Hm, pa Japan je najjači proizvođač automobila, Tojota je odavno ubedljivo prešišala polumrtvi Dženeral Motors, a Koreja ubrzano sustiže i Japance i Evropljane (Hjundai-Kia je već 5. proizvođač automobila na svetu).

Jednostavno, po svemu sudeći, veliki "azijski tigrovi" (Japan, Kina i Koreja) će biti centar svetskog razvoja u skoro svim oblastima u narednom periodu. Kad se na to dodaju "mali tigrovi" (Tajvan, Hong Kong, koji je deo Kine, Singapur, a ubrzano se pokreću i Malezija i Vijetnam), jasno je da će Daleki istok biti veliki R&D centar sveta... Za sada, Kina zaostaje za Japanom i EU, ali to je bar lako nadoknaditi sa onako moćnom ekonomijom. Uostalom, pre samo 10 godina, GoldStar i LiteON su smatrani za krshware - danas su LG i LiteON cenjeni brendovi.

Za kraj, i ja bih (za sada!) pre uzeo npr. Daciu Sandero, nego neki sličan auto (volim male, jeftine automobile), ali za 5 godina situacija će možda biti sasvim drugačija! Ja sam optimista po pitanju razvoja Dalekog istoka...
Sa ovakvim antihrišćanskim i antievriopskim stavovima - Zonija za :ban:
Imaju rusi jednu poslovicu: Ne pljuj u tanjir iz koga jedeš.
Aj leba ti, koji auto sada voziš? Aj Sandero i može da prođe, mada je kanta, ruku na srce, mislim zveči tako kad zatvoriš vrata.

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
1. Sa ovakvim antihrišćanskim i antievriopskim stavovima - Zonija za :ban:
2. Imaju rusi jednu poslovicu: Ne pljuj u tanjir iz koga jedeš.
3. Aj leba ti, koji auto sada voziš? Aj Sandero i može da prođe, mada je kanta, ruku na srce, mislim zveči tako kad zatvoriš vrata.
1. Hvala za ovo "antihrišćanski" stavovi (pošto sam anti-teista ;) ). A što se tiče anti-evropskih stavova, tu se ne bih složio...
2. Nemam ja nikakve veze sa auto industrijom ni jedne zemlje, tako da iznosim svoje mišljenje samo kao običan laik (a ni automobili me ne interesuju baš preterano - trebaju mi samo da me prebace od A do B ;) ).
3. Vozim auto Made in Korea ;) Naslednici tog auta, danas su Made in Slovakia :D Inače, čekam da se kod nas pojavi Sandero Stepway dizel 4x4, pa da ga pazarim...

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Kao sto sam vec rekao,Ima ljudi kojima auto sluzi samo za prevoz od mesta A do B i koji ne gledaju ostale stvari,jedan od takvih si i ti sam kao sto si i priznao:)
Buduci da ja od auta ocekujem mnogo vise nego ti i da su mi kriterijumi visi,ti kriterijume mi nikako ne ispunjava nijedan Korejanac a pogotvu ne Kinez(Japanci su druga prica)
Sto se autoindustrije tice,otom potom,vec sam reko Igoritzi,bilo je gomila koncepta i boljih od ovih na slikama pa nikad nisu zaziveli,tako da dok ne vidim i dok to ne postane realnost a ne neka prica,za mene oni nisu konkurencija...Dalje,sve to lepo deluje na testovima i na slikama,ali videcemo kako ce se pokazati u praxi,jer automobili nisu slike pa da ih neko kupuje da bi ih gledao,vec sluze za neke druge stvari;)
Sto se tice Dacije,Kie,Hjundai-ja i ostalih,ja ta kola ne bih vozio dzabe da mi ih daju,to je moj licni stav...
U njihovom cenovnom rangu ima gomila boljih automobila:
Reno:Clio,Megan
Fiat:Bravo,Punto
Pezo:206,106
Citroen:Saxo
E sad,kolko god da je neko neuk u vezi automobila,izmedju gore pomenutih Kije,Mije,Sije i ostalih,i ovih navedenih,mislim da mu nece trebati mnogo da se odluci

Vrh