• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Kineska Auto industrija - novi igrachi

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom 9850 BE + modded Intel stock cooler
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Bernstein audio module (uz plochu)
Case:
Blueberry Igoritza edition
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Logitech UltraX Premium + Logitech RX1000
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
home made astal, mnogo gotivan
e sad, ja beginer pazi ovo -

2002, jelena jesic, cerka miodraga jesica (bivshi trener partizana i reprezentativac srbije u fudbalu, inache moj kum) seda u nov novcijati peugeot 206, u kneza milosha kochi na crveno - auto ne staje, na pezou starom 20 dana ne rade kochnice. udaraju u tramvaj, 4 devojke u kolima bivaju ispresecane puklom shoferkom, njih tri prezive - a jelena gine jer joj se nije otvorio air bag i pukla joj je jetra od udara stomakom u volan.

jel ja, na osnovu tog iskustva treba da verujem u sigurnost i kvalitet evropskih auta ?

jel treba da sumnjam da se u srbiju shalje shkart ?

jel treba da mislim da su svi ti testovi zapravo jedno veliko s*anje, i da oni zapravo prave svi komplet krsheve ?

shta da mislim ?

veruj mi, posle tog dogadjaja - meni su svi automobili isti, i osim u volkswagen, ne verujem ni jednim kolima. niti smatram da neki tamo hvaljeni proizvodjach pravi bolje, dok lichno ne proverim.

*** za VW kazem ovako, jer na mom Passat B3 NIKADA nisam popravljao, niti je zakazalo NISHTA osim trivijalnih gluposti na karoseriji, i kvake. za 17 godina koliko je star auto, samo sam chistio klipove i izduvao mashinu, a motor, kochnice, oslanjanje, trapovi, amortizeri, menjach - to se ne kvari.

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
pazi izuzetno je tragicno i tuzno to sto se desilo toj devojci,i stvarno nemam reci za to,ali greske se desavaju...Moguce da je upravo taj model tj.bas taj primerak koji je njoj zapao bio krs i nazalost sve se tragicno zavrsilo,ali to je jedan i moram biti iskren prvi primer koji sam cuo za Pezo-a...Sam sam vozio istu 206,306,i sad-a trenutno imam 106 u garazi,i ni sa jednim nikad nisam imao nikakav problem,osim standardnog odrzavanja...
Sto se tice Kineskih vozila,ja sam tu skeptican,al ko zna,mozda stvarno gresim,mozda naprave bum i vrhunska vozila,videcemo,za sad oni su generalno los proizvodjac automobila i to je istina...
Sto se tice VW-a,ja sam lepo rekao u proslom postu staru izreku:"Ili vozis kola,ili vozis Svabu",i iza toga stojim...I opet ponavljam: pre bih vozio VW-a,Mecku,ili BMW-a iz 90-92 nego novu Daciju,Kiu,Miju i ostala Istocna "vozila"
Takodje imam samo jedno da pitam:ako su im kola tolko dobra,sto voze kola iz Japana i iz Evrope??

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Takodje imam samo jedno da pitam:ako su im kola tolko dobra,sto voze kola iz Japana i iz Evrope??
Eh, to je komplexno pitanje. Zašto Nemci voze francuska kola, Francuzi italijanska, Italijani španska? Zašto Evropljani voze japanska i korejska kola? Zašto se Egipćani i dalje lože na Zastavu 128? Eto, koliko ljudi, toliko ćudi.

Ko se malo ozbiljnije razume u kola, ne može reći da su novije Kie i Hjundai loša vozila. Mi smo u firmi sa dve različite Kije prešli 180.000 i 220.000 km bez ikakvih problema! Meni je to dovoljno da kažem da VW ili Pežo ili neki sličan proizvođač nisu bitno bolji od Kije.

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Eh, to je komplexno pitanje. Zašto Nemci voze francuska kola, Francuzi italijanska, Italijani španska? Zašto Evropljani voze japanska i korejska kola? Zašto se Egipćani i dalje lože na Zastavu 128? Eto, koliko ljudi, toliko ćudi.
Ok moja greska,sa ovim se slazem,sto ljudi sto cudi,ali veruj mi da ipak malo vise presudjuje kvalitet:),tj Istocnjaci znaju da su za sad Evropska kola bolja(opet se ogradjujem cast Japancima);)
Ko se malo ozbiljnije razume u kola, ne može reći da su novije Kie i Hjundai loša vozila. Mi smo u firmi sa dve različite Kije prešli 180.000 i 220.000 km bez ikakvih problema!
I corava koka neko zrno ubode:d
Meni je to dovoljno da kažem da VW ili Pežo ili neki sličan proizvođač nisu bitno bolji od Kije.
Pa da,to si upravu,stvarno je mala razlika od 100-200k kilometara koji bez problema prolaze ostala evropska vozila:)

Evo,prvi komsija do mene taksista,ima Fiata Brava iz 98-9 ne znam tacno,1.9jtd i na satu mu stoji 435000km(a on nije prvi vlasnik i ko zna dal je nesto petljano oko kilometraze)i veruj mi da ga i dalje sluzi bez greske i da su jedini troskovi koje ima redovni servisi i dizel
A voleo bih da vidim jednu Daciju,Kiu i slican auto sa tom kilometrazom da uopste radi:trust:

Poslednja izmena:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Ko se malo ozbiljnije razume u kola, ne može reći da su novije Kie i Hjundai loša vozila. Mi smo u firmi sa dve različite Kije prešli 180.000 i 220.000 km bez ikakvih problema! Meni je to dovoljno da kažem da VW ili Pežo ili neki sličan proizvođač nisu bitno bolji od Kije.
Nisu losa, ako su stara do 5 godina. Prosecno odrzavana Kia starija od 5 godina ne lici vise na sebe, sve zivo joj klapara, plasticni delovi izgledaju pohabano, a jedino sto mozda funkcionise jos kako treba je Mazdin motor.
Pored toga sve starije Kie su fabricki ocajno ofarbane, a verujem da im ni antikorozivna zastita nije najbolja. To je verovatno promenjeno kod nove Kie C'eed, ali ni taj auto nije perfektan. Ima jednu veliku manu koju ti ne mozes da vidis: PRETEZAK JE!

Kia C'eed 2.0 CRDi ima 2000 kubika turbo diesel common rail motor od 140 HP i jedna je od najmanje agilnih automobila u toj klasi. Zasto ? Zato sto ima 1500 KG, prazna. Poredjenja radi VW Golf V i VI 2.0 TDI koji imaju 140 odnosno 143 HP teski su ispod 1300 KG. Kia C'eed je teza cak i od R32 koji ima VR6 masinu od 3200 kubika sa 250 HP i pogon na sva cetiri tocka.
Da bi ispostovali bezbednosne standarde ovi trecerazredni proizvodjaci su morali da predimenzionisu karoseriju i ojacanja, sto je otezalo celu konstrukciju. Istina, na kres testu Kia C'eed i Golf imaju jednak broj zvezdica, ali cenu placas povecanom tezinom.

Tezina ubija vozne karakteristike i povecava potrosnju.

Mislim da Korejci moraju jos dosta da rade na vozilima da bi postigli kvalitet i performanse kakve poseduju Nemci i Japanci.
Pored svega, sada nova Kia C'eed ne kosta uopste mnogo manje nego konkurentni evropski i japanski automobili.
Ne bih da spominjem koliko Kia vise gubi na ceni kao polovan auto.

Sto se tice Kineza, oni su tek poceli. Za sada sve kopiraju. Medjutim, kopiranje legura i tehnologija nije bas tako jednostavno. Mogu oni da naprave da to lici na BMW, Mercedes,VW/Audi, Toyotu, Hondu itd... ali nikada to nece biti to. Svaka od ovih renomiranih marki poseduje tajne recepte za proizvodnju svojih vozila, pocev od delova motora, preko karoserije, same konstrukcije do antikorozivne zastite i farbanja.

Poslednja izmena:

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Nisu losa, ako su stara do 5 godina. Prosecno odrzavana Kia starija od 5 godina ne lici vise na sebe, sve zivo joj klapara, plasticni delovi izgledaju pohabano, a jedino sto mozda funkcionise jos kako treba je Mazdin motor.
Pored toga sve starije Kie su fabricki ocajno ofarbane, a verujem da im ni antikorozivna zastita nije najbolja. To je verovatno promenjeno kod nove Kie C'eed, ali ni taj auto nije perfektan. Ima jednu veliku manu koju ti ne mozes da vidis: PRETEZAK JE!

Kia C'eed 2.0 CRDi ima 2000 kubika turbo diesel common rail motor od 140 HP i jedna je od najmanje agilnih automobila u toj klasi. Zasto ? Zato sto ima 1500 KG, prazna. Poredjenja radi VW Golf V i VI 2.0 TDI koji imaju 140 odnosno 143 HP teski su ispod 1300 KG. Kia C'eed je teza cak i od R32 koji ima VR6 masinu od 3200 kubika sa 250 HP i pogon na sva cetiri tocka.
Da bi ispostovali bezbednosne standarde ovi trecerazredni proizvodjaci su morali da predimenzionisu karoseriju i ojacanja, sto je otezalo celu konstrukciju. Istina, na kres testu Kia C'eed i Golf imaju jednak broj zvezdica, ali cenu placas povecanom tezinom.

Tezina ubija vozne karakteristike i povecava potrosnju.

Mislim da Korejci moraju jos dosta da rade na vozilima da bi postigli kvalitet i performanse kakve poseduju Nemci i Japanci.
Pored svega, sada nova Kia C'eed ne kosta uopste mnogo manje nego konkurentni evropski i japanski automobili.
Ne bih da spominjem koliko Kia vise gubi na ceni kao polovan auto.

Sto se tice Kineza, oni su tek poceli. Za sada sve kopiraju. Medjutim, kopiranje legura i tehnologija nije bas tako jednostavno. Mogu oni da naprave da to lici na BMW, Mercedes,VW/Audi, Toyotu, Hondu itd... ali nikada to nece biti to. Svaka od ovih renomiranih marki poseduje tajne recepte za proizvodnju svojih vozila, pocev od delova motora, preko karoserije, same konstrukcije do antikorozivne zastite i farbanja.
++++++1
Sjajno receno,i opsirno objasnjeno:)

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Prosecno odrzavana Kia starija od 5 godina ne lici vise na sebe, sve zivo joj klapara, plasticni delovi izgledaju pohabano, a jedino sto mozda funkcionise jos kako treba je Mazdin motor.
Pored toga sve starije Kie su fabricki ocajno ofarbane, a verujem da im ni antikorozivna zastita nije najbolja.
Navedene Kije su 1999 odn. 1998. godište. Održavane su ispod prosečno ;) I ne bih se složio ni sa čime što si rekao :)

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Bez problema bih kupio kineza...
Kada bude imao 5 zvezdica na crash testu, garanciju na kompletan auto od 5 god i besplatan redovan servis.

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II [email protected] + Prolimatech Megahalems
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
SSD 840EVO 250GB, 2x1TB Samsung
Sound:
Audigy 4 + Altec MX5021 + Sennheiser HD555@HD595
Case:
CM HAF932 + Zalman MFC1 Plus
PSU:
Chieftec APS-750C Modular
Optical drives:
Pioneer DVR-216D 20x DVD-RW
Mice & keyboard:
MS Sidewinder + Logitech ultraX
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
KIA daje 10 god garanciju u EU za svoja vozila i 7 god kod nas, mislim da je to garancija koga nikog ne ostavlja ravnodusnim...
"Cee'd, koji je u našu zemlju stigao pre nešto više od dva meseca, od 1. maja u našoj zemlji nudi jedinstvenu garanciju – 7 godina odnosno do 100.000 pređenih kilometara. Garancija za prvih pet godina pokriva celo vozilo (tzv. »bumper to bumper warranty«) dok poslednje dve godine garancije važe za pogonski sklop."

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Navedene Kije su 1999 odn. 1998. godište. Održavane su ispod prosečno ;) I ne bih se složio ni sa čime što si rekao :)
Te kije su kante po svim svetskim merilima. Ako je to tebi super onda ok. :d

Primera radi, moj matori je imao Kiu Pride 1999. godište. Osim Mazdinog motora tom autu nije ništa valjalo. Na kraju je prodao tu kantu za manje para nego što vredi Golf II 1988. godište i kupio Ford Focus ZX3.

Istina je da Golf sa istom snagom motora i opremom kosta dosta vise, ali nije to bezveze tako. U dodatnu opremu se pored svega ne i ubrajaju i na primer jace kocnice.

Poslednja izmena:

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Ma znam za tebe:),nego Zoni je pitao pa sam njemu odgovorio...Posto njegovo pitanje je bilo:"Koji automobili imaju to sada kod nas" i ja sam mu reko

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
KIA daje 10 god garanciju u EU za svoja vozila i 7 god kod nas, mislim da je to garancija koga nikog ne ostavlja ravnodusnim...
"Cee'd, koji je u našu zemlju stigao pre nešto više od dva meseca, od 1. maja u našoj zemlji nudi jedinstvenu garanciju – 7 godina odnosno do 100.000 pređenih kilometara. Garancija za prvih pet godina pokriva celo vozilo (tzv. »bumper to bumper warranty«) dok poslednje dve godine garancije važe za pogonski sklop."
Mislim da 100.000 km moze da se predje za manje od 7 godina. Sa novim autom je to otprilike 4 godine. Prema tome, 7 godina je marketingski trik. Kia kao i svi ostali nude 4-5 godina garancije.
Čuo sam da je Cee'd dobar auto.
Ja nisam rekao da je to loš auto. Da se razumemo. Kia se sa ovom novom generacijom automobila, u koju spada i C'eed drastično popravila. Ali to ne znači da su njihovi automobili bolji od brendova koji se već decenijama dokazuju na tržištu i čija je servisna mreža rasprostranjena po celom svetu.
Uostalom, pitaj Jerremy Clarksona šta misli o Kia automobilima. :)

Poslednja izmena:

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Te kije su kante po svim svetskim merilima. Ako je to tebi super onda ok.
Ne znam za svetska merila, ali meni su te Kije (Carens i Shuma) skroz OK. Nisam video ni jednu bitnu manu kod njih, tako da ne znam šta bi moglo da se okarakteriše kao "kanta". Inače, ne znam da li imaju Mazdine motore, mada sam čuo da imaju...

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Ne znam za svetska merila, ali meni su te Kije (Carens i Shuma) skroz OK. Nisam video ni jednu bitnu manu kod njih, tako da ne znam šta bi moglo da se okarakteriše kao "kanta". Inače, ne znam da li imaju Mazdine motore, mada sam čuo da imaju...
Pitanje je da li je tebi bitno samo da auto pali i da te prevozi od tacke A do tacke B ili mozes da vidis nesto vise od toga. Ukoliko ti je automobil bitan samo kao prevozno sredstvo za mala i srednja rastojanja, onda definitivno pricamo razlicitim jezikom.

Ponovicu jos jednom, Kia pravi solidne automobile, mnogo bolje od Zastave, po kvalitetu uporedive sa ozbiljnim igracima, ali i dalje to nije to.
Nova Kia C'eed je mnogo bolji izbor od kojekakvih Dacia, Zunta itd...
Uporediva je sa kojekakvim Daewoo-Chevroletima i to je to...

I nisu dzabe polovni Focus-i, VW Golf IV, Corolla ili Civic skuplji od Kie Shume. Razloge za to sam vec nabrojao.

Vrh