Od danas ovo:
U poredjenju sa Steelseries Ikari, ovaj ima nesto losiju ergonomiju, levi i desni klik. Ikari je poceo da se ljusti i poceo da mu zeza srednji klik pa sam resio da ga udomim. Sto se tice G500, on ima malo lufta u levom i desnom tasteru. Tockic ima malo tezi klik i na zalost tilt, koji doprinosi opstoj klimavosti istog. Moze da radi u dva rezima: u koracima i bez. Koraci su jasno definisani mada je moglo i malo cvrsce da bude. Potrebna je malo veca sila da se klikne tockicem. Podrzava do 5 DPI podesavanja od 200 do 5700 (trenutno izabrani DPI preset je predstavljen kolicinom ukljucenih crvenih crtica na njemu. Broj preseta moze da bude od 1 do 5, a DPI se menja u koracima od po 100 DPI. Recimo kako je realizovana indikacija preset-a u slucaju da ih ima 5: indikator ima 3 crtice, 1. preset, ukljucena prva crta, 2. preset, ukljucena prva i druga crta, 3. preset, ukljucene sve tri crte, 4. preset, iskljucena prva crta, ostale ukljucene, 5. preset, iskljucene prve dve crte, poslednja ukljucena. Nisam jos probao ali bi trebalo da pamti ove presete i kada se iskljuci i odnese na drugi racunar. Polling rate moze da se podesava u sledecim koracima: 125, 200, 250, 333, 500 i 1000Hz. Zanimljivo je da i ovaj Logitech pati od problema kog sam uocio i kod MX518 - pistanje optike. Doduse ovde je nesto tise ali postoji. Mis nije gumiran, ima neku sarenu teksturu po sredini i tasterima dok su bokovi od neke hrapave plastike. Mis ima i tegice ali ih nisam koristio, preferiram lagane miseve. Sve u svemu niije toliko los mis ali moglo je i bolje. Cenovno je tako i pozicioniran. Solidno jeftiniji od Roccat Kone, Razer Imperatora i Steelseries Ikari-a a solidno i skuplji od MS Sidewinder.
Od alternativa koje sam razmatrao, u obzir su dolazili MS Sidewinder (10x to mINUS koji me je omogucio da probam istog) i Razer Imperator. MS je otpao iz razmatranja jer nije za moju ruku i nisam mogao da dohvatim bocne tastere. Imperator je otpao jer ima samo kontinualni skrol tockicem.
EDIT: Za one koje interesuje, iz SetPoint-a se moze ukljuciti angle snapping (ili poznatije kao prediction/correction).
Redom odgovori:Kako ti se cini po kvalitetu? Jel krckava plastika, jel se klimaju dugmici i sl.? Kolko mu drzi baterija?
Jel ima dugmice sa strane ili mi se samo cini? I na kraju, gde si ga kupio, tj. ko uvozi i valja te HP miseve?
Kao sto rece @ZoNi kvalitet misa je sjajan za ovaj novac. Za divno cudo nista ne krcka i sve je lepo utegnuto. Dobar detalj je sto mozes nano reciver da spakujes u sam mis kada ga nosis.cool je taj HP. Kako ti se cini po kvalitetu? Jel krckava plastika, jel se klimaju dugmici i sl.? Kolko mu drzi baterija?
Jel ima dugmice sa strane ili mi se samo cini? I na kraju, gde si ga kupio, tj. ko uvozi i valja te HP miseve?
edit: ja bih ovakav neki, naviko sam na dugmice po strani:
Ocemo mini user review!Moram da se pohvalim da sam od skoro ponosni vlasnik Logitech MX Air misa. Nedovoljno je reci da je dobar, mis je perverzija.
Ja sam pričao to za onaj moj miš, ne za ovaj sa slike Mada, deluju slično.Kao sto rece @ZoNi kvalitet misa je sjajan za ovaj novac
Ja imam jednu takvu podlogu na poslu. Koristio sam je malo, ali nisam mogao da se naviknem, pa sam se vratio na neku običnu podlogu od 100-200 din.Da li koristite one podloge sa gel jastučićem?
Aha, ok. Ma da dosta su slicni ti neki njihovi modeli. Ja kad sam ga kupovao bas sam gledao da ima te tastere bocne, jer su mi potrebni u radu. Ali mis kao mis je stvarno odlican.Ja sam pričao to za onaj moj miš, ne za ovaj sa slike Mada, deluju slično.
HeheOcemo mini user review!
Posto si se lepo pohvalio, sad si na'ebo
ja koristim evo nekih godinu dana takvu podlogu i ne mogu da koristim misa bez nje.. jednosavno me otkida zglob posle nekog vremena.Da li koristite one podloge sa gel jastučićem? Imam neku extra jeftinu kupljenu pre par godina i još me služi, pre neki dan sam probao da radim na podlozi bez toga i nije bilo šanse, jastuče mnogo znači za zglob šake, barem meni.
To sam i ja pretpostavio da ce tako biti. A jbg, bas bzvz mogli su vala i na to da uvrste garanciju kad vec prodaju tako skupog misa. Mis ko mis je stvarno bruka i super radi nego eto to mi samo stipa oci jer sam ja perfekcionista u svemu.ne ometa funkcionalnost uredjaja, nemas osnova za zalbu. To ti je ko kad bi potrazivao garanciju na gume zato sto su se izlizala slova i brojevi sa strane I ne, ne mozes "fensi" uvrstiti pod funkcionalnost tehnicke robe i tako progrurati garanciju
Nazalost tako je. Ma valjda nece nista riknuti nista. I onako je u garanciji jos vise od godinu ipo dana.nazalost tako je kako je dzix saljivo opisao
tek kad ti rikne, neko dugme, tockic, senzor...mozes da saljes na garanciju, sve fizicke mane ne spadaju pod garanciju.
a za review nisi fer, evo ti par primera.
http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=9579
http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=4329
http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=2466
http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=2098
Da li koristite one podloge sa gel jastučićem? Imam neku extra jeftinu kupljenu pre par godina i još me služi, pre neki dan sam probao da radim na podlozi bez toga i nije bilo šanse, jastuče mnogo znači za zglob šake, barem meni.
Uf, dobro je sto ste nasli resenje za bol i za vas dobitnu kombinaciju, ali ja bi se zapitao i pre svega zainteresovao zasto me boli zglob kada koristim standardnu podlogu ako je to normalno kod 99% populacije.ja koristim evo nekih godinu dana takvu podlogu i ne mogu da koristim misa bez nje.. jednosavno me otkida zglob posle nekog vremena.