Drug, predviđanje budućnosti je u drugom podforumu.Da li se isplati da onda uzimam sad i7 6800k? Koja će odokativna cena ovog 7700k biti? I da li će 6800k ići dole kad izađe ovo? Koliko sam razumeo pre nove godine će izaći nova generacija?
7700K će koštati kao 6700K na izlasku ili malo više.Da li se isplati da onda uzimam sad i7 6800k? Koja će odokativna cena ovog 7700k biti? I da li će 6800k ići dole kad izađe ovo? Koliko sam razumeo pre nove godine će izaći nova generacija?
Pazi, posto ti nista neces klokovati, ja bih pre isao na 6700k, samo zbog veceg default kloka, plus ploce su ti jeftinije za njega, plus sto ti ne treba 4 stapa rama nego 2, kada stavis sve na papir nije samo 75e razlike, nego vise, jer na ploci moze da se ustedi oko 100e, na ramu jo 50 i na procesu 75, to je super usteda, a realno imas iste performanse. jedino ako u glavi imas neki problem kao ja, pa predjes sa z87 na z170, zbog boje ploceZnaš kako, 6700k bi mi radio posao okej, stvarno, ovaj mesec sam na steamu natukao oko 400,000 dinara, pa sam počeo odma da dodajem, hteo sam 6850k pa ovo pa ono i onda pomislim ma kojiće mi k.. kad i ovo radi što imam, za sve što treba.
Pa onda računam tamo vamo, ne da mi đavo mira samo listam oglase, pa kapiram kupim matičnu i 6700k prodam moj procesor i matičnu i dodam 300-350€ i miran.. odma uzmem i gtx1070 i završen posao za 2 godine barem, e onda opet razmišljam evo ide sad i 7700k čim izađe neću biti miran gledaću ga stalno, i eto... znači kao malo dete..
A kapiram ako ću stvarno biti miran sa 6800k i što se tiče igara i strimovanja onda nema šta, uzmem ga sad i ne otvaram oglase za procesore više barem 2-3 godine, pa onda za 2 do 3 godine opet odvojim 100,000 za novi procesor i matičnu i tako.
E biće da je to..jedino ako u glavi imas neki problem kao ja, pa predjes sa z87 na z170, zbog boje ploce
Malo sutra 20%, s obzirom da se radi o prakticno istoj mikroarhitekturi. Klok za klok ne verujem da je razlika veca od 4-5% u odnosu na Skylake, max. 10% u odnosu na Haswell. Kaby nije Tock, nego Tick, a poslednji Tock, t.j. Skylake se nije bas proslavio skokom u performansama u odnosu na Haswell, odnosno Broadwell.20% skok u performansama je veoma dobar rezultat.
Nijesam bas detaljno citao, samo sam vidio da pisu da je oko 20% bolji... Ako su stvarne cifre takve kao sto ti kazes, onda je pomak skoro pa nebitan.Malo sutra 20%, s obzirom da se radi o prakticno istoj mikroarhitekturi. Klok za klok ne verujem da je razlika veca od 4-5% u odnosu na Skylake, max. 10% u odnosu na Haswell. Kaby nije Tock, nego Tick, a poslednji Tock, t.j. Skylake se nije bas proslavio skokom u performansama u odnosu na Haswell, odnosno Broadwell.
Pa ako je maksimalno 10% u odnosu na moj Haswell, onda je meni makar nebitan."Рифреш" скајлејка...
Као што Феђа каже, нема шансе да буде неких значајних разлика у перформансама.
Није небитан, такав помак интел прави већ генерацијама
https://www.pcper.com/reviews/Processors/Intel-7th-Generation-Core-Processor-Kaby-Lake-RevealedAt its core, the microarchitecture of Kaby Lake is identical to that of Skylake. Instructions per clock (IPC) remain the same with the exception of dedicated hardware changes in the media engine, so you should not expect any performance differences with Kaby Lake except with improved clock speeds
Pa koja je onda razlika u odnosu na i3 ? Veličina L3 keša ?Izgleda da nam stižu Pentium-i sa HT-om.
To sigurno nije na vazduhu, a ni na vodi. :pHKEPC malo testira OC mogucnosti... Nije otkriven koji je procesor, ali zna se o cemu se radi