Ima li neki od 200mm ? Nemam nista protiv. Ovi moja dva u ATCS-u prave vibracije kada stoje "naglavachke" (elisa okrenuta ka podu). Kada pobrnuto, nema vibracija ali meni to ne pije vodu posto treba da izbaciju. Rekao bih da je konstrukcija lezaja neadekvatna.pa sta da vam kazem, osim s-flex
ljudi nikako da shvate
Interesantno je da Sharkoon krije podatke o MTBF-u k'o zmija noge.Ima li neki od 200mm ? Nemam nista protiv. Ovi moja dva u ATCS-u prave vibracije kada stoje "naglavachke" (elisa okrenuta ka podu). Kada pobrnuto, nema vibracija ali meni to ne pije vodu posto treba da izbaciju. Rekao bih da je konstrukcija lezaja neadekvatna.
Probao sam ali no replacement for displacement. Jedan od 200 mm na 700 rpm daje 110 cfm. 2 daju 220 cfm. U prevodu za isti protok mi trebaju 3 od recimo 70 cfm. Mogu da montiram nosac i da stavim 3x120, sto sam i jednom probao i dobio sam puno buke i skoro nikakav efekat. Ja sam i mislio to da uradim u startu ali sam se predomislio. Nosac se montira umesto ovih 230x200 mm ventilatora pa se tek na njih kace ventilatori sto pravi veliko odstojanje od mrezice tako da je efikasnost losija a buka velika. Stavio sam 2 x Noctua S1200 i jedan CM koji sam dobio uz kuciste samo probe radi. Dok se ne montira mrezica, ima nekog protoka ali cim je stavim - jedva da nesto izlazi. Ovi od 200mm su po meni super stvar samo da je izrada malo bolja. Nisu bucni previse, guraju puno vazduha tako da se samo cuje shum istog kako prolazi kroz mrezicu (sto meni ne smeta). E sad, mozes da se pitas sto ih ne okrenem da ubacuju unutra. Zbog specificnog setup-a ta dva su mi jedina koji izbacuju vazduh napolje. E sad sta je problem. Uspeo sam da ih namontiram na gumene nosace. Kupio sam Sharkoon kit i uzeo one najduze nosace od 25mm, malo sam sekao plastiku na ventilatorima (posto su 30mm debeli) i uspeo da ih namontiram. Vibracije su znacajno smanjene ali problem su uzasno takne aluminijumske stranice koje su kao perce lagane i ponasaju se kao 2 membrane. I onda se desi da recimo periodicno na svkahih sekund cujes neko brundanje (ne glasno ali se primeti). Onda odem kod sestre i pipnem stranice na Chieftec BX kucistu - nista. Iako ima CM 5x80mm ventilatora. Jednostavno, tezina radi svoje.pa sta ce ti ti od 200mm
stavi normalne 120mm
Ја се размишљам да узмем то кућиште(са преласком на 1366) управо због могућности да уместо тих 2 од 230х200 вентилатора ставим 3х120 радијатор за течно хлађење.Probao sam ali no replacement for displacement. Jedan od 200 mm na 700 rpm daje 110 cfm. 2 daju 220 cfm. U prevodu za isti protok mi trebaju 3 od recimo 70 cfm. Mogu da montiram nosac i da stavim 3x120, sto sam i jednom probao i dobio sam puno buke i skoro nikakav efekat. Ja sam i mislio to da uradim u startu ali sam se predomislio. Nosac se montira umesto ovih 230x200 mm ventilatora pa se tek na njih kace ventilatori sto pravi veliko odstojanje od mrezice tako da je efikasnost losija a buka velika. Stavio sam 2 x Noctua S1200 i jedan CM koji sam dobio uz kuciste samo probe radi. Dok se ne montira mrezica, ima nekog protoka ali cim je stavim - jedva da nesto izlazi. Ovi od 200mm su po meni super stvar samo da je izrada malo bolja. Nisu bucni previse, guraju puno vazduha tako da se samo cuje shum istog kako prolazi kroz mrezicu (sto meni ne smeta). E sad, mozes da se pitas sto ih ne okrenem da ubacuju unutra. Zbog specificnog setup-a ta dva su mi jedina koji izbacuju vazduh napolje. E sad sta je problem. Uspeo sam da ih namontiram na gumene nosace. Kupio sam Sharkoon kit i uzeo one najduze nosace od 25mm, malo sam sekao plastiku na ventilatorima (posto su 30mm debeli) i uspeo da ih namontiram. Vibracije su znacajno smanjene ali problem su uzasno takne aluminijumske stranice koje su kao perce lagane i ponasaju se kao 2 membrane. I onda se desi da recimo periodicno na svkahih sekund cujes neko brundanje (ne glasno ali se primeti). Onda odem kod sestre i pipnem stranice na Chieftec BX kucistu - nista. Iako ima CM 5x80mm ventilatora. Jednostavno, tezina radi svoje.
Не да је добар, него је предобар... а бедак ми превелик, пошто сам се исцимао пре неки дан до Брда и Гигатрона а није био нити један за продају...Dobar je i Enermax.
To sam vec uradio. Uzeo sam gumice za slavine samo sam ih presekao po kruznom preseku na 2 dela (prakticno dobio 2 tanje) i kroz njih sam provukao one gumene srafove. Sto se tice izolacionog materijala, dobio sam savet od usera c-p-r da mogu da stavim i materijal za dampiranje zvucnika ili bitumen. Jedan moj kolega je uzeo gumu od transportne trake i zalepio na stranice. Ja moram da vodim racuna o debljini istog materijala jer sam provukao gomilu kablova iza ploce. Inace, resio sam problem sa labavim poklopcima za drive bay-ove. Uzeo sam unutrasnju gumu od bicikla i isekao 2 tanke trake i zalepio na dvostrano lepljivu traku pa sam sve to zalepio po ivicama tako da poklopci sada fino dihtuju i ne prave vibracije ai ne mogu ni slucajno da se uguraju u kuciste. E sad, ovo kuciste nije jeftino, i to je ono sto mene nervira da tako skupo kuciste ima tako glupe propuste. Bas zato sto su ALU stranice tako tanke mogli su da urade nesto po tom pitanju.Ја се размишљам да узмем то кућиште(са преласком на 1366) управо због могућности да уместо тих 2 од 230х200 вентилатора ставим 3х120 радијатор за течно хлађење.
Ја бих, да сам на твом месту, узео неке гумене одбојнике и ставио их између самих вентилатора и горње странице кућишта, купио изолациони материјал(сада то није никакав проблем набавити пошто Гигатрон увози са Caseking.de) и смањиш проблем буке.
Мислим, причам сада, шта бих ја урадио и шта ћу највероватније да урадим ако се одлучим за то кућиште...
Imas bitumen trake i manje debljine. Ja sam nabavio od 3mm, ali ne znam koliko bi kostao u prodaji. Ici ce u zvucnike, a ostatak na stranice. Imas i samolepljivi od 2mm, proizvodjac 3M, bilo u nekoj auto radnji da se nabavi (Master Mix, 500x500mm oko 500din.), ali ne znam da li jos uvek imaju....Sto se tice izolacionog materijala, dobio sam savet od usera c-p-r da mogu da stavim i materijal za dampiranje zvucnika ili bitumen. Jedan moj kolega je uzeo gumu od transportne trake i zalepio na stranice. Ja moram da vodim racuna o debljini istog materijala jer sam provukao gomilu kablova iza ploce...
Pazi sto su ventilatori mogu kucu da oduvaju.
http://www.adda.com.tw/eng/index.php
samo vas posmatram
procitaj ponovo recenicu, pa skontaj
Uhhh. Eto,ispadoh glup,onako,nicim izazvan...Hoce da kaze da je i Noctua od nekog lepsa.
edit: Pretece me illidan
Za to gore sam ti ja i dao broj.U super !!! Saznao sam jos da moze i pluta da se koristi.