reb0rn
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 21.08.2010.
- Poruka
- 453
- Rezultat reagovanja
- 8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 4670
Motherboard:
Asus z87-A
RAM:
2x 8GB Kingston 2133Mhz
VGA & cooler:
Sapphire R290x Tri-X
Display:
Samsung 32inc+ViewSonic VA2216w
HDD:
Samsung 256MB SSD + 1TB Samsung F2
Sound:
integrated
Case:
Tower trooper
PSU:
Seasonic 750W KM3
Optical drives:
Nec DVD
Internet:
SBB
OS & Browser:
win8.1 x64
Ja sam vec rekao da bi OC SB mora da znas nesto i da budes realan a ne da zivis u fantaziji da to moze na ~1.35v na 5Ghz, to sto 95% korisnika zeli niske voltaze pa dobije nestabilnu platformu je njihova greska za njih OC ni nije, ko zeli 5Ghz taj ce i odvojiti vremena da to odradi a i bice spreman da prihvati +1.5V da bi tu stabilnost imao, ostali su deca koja su se igrala par dana pa posle pametuju,a problem nije CPU vec njihovo neznanje i tvrdoglavost
PS: a ko kaze da OC treba da bude jednostavan i 100% bullet proof?, da umesto 1.35V stavio ~1.4V imao bi stabilnu OC platformu, takodje ista je situacija i sa BD koji cak dosta vise trosi i prakticno nenormalno opterecuje naposnku sekciju ploce (sto vecina ploca nece prezivet na duzi period al ajd...) pa opet i na njemu moras ODVRNUTI napom momacki a ne terat OC na ~1.2v
PS: a ko kaze da OC treba da bude jednostavan i 100% bullet proof?, da umesto 1.35V stavio ~1.4V imao bi stabilnu OC platformu, takodje ista je situacija i sa BD koji cak dosta vise trosi i prakticno nenormalno opterecuje naposnku sekciju ploce (sto vecina ploca nece prezivet na duzi period al ajd...) pa opet i na njemu moras ODVRNUTI napom momacki a ne terat OC na ~1.2v
Poslednja izmena:

...u principu sam hteo da kazem da i pored prelaska u 22nm, ujedno jeste smanjen tdp, ali je smanjena i sama povrsina cipa, a time jos vise otezana disipacija toplote, tako da izgleda da cpu i dalje ume da dosegne malo vise temperature, no videcemo...
Znam da sam dosadan, ali ko bre korisiti vga port na 1155 platofrmi, tj sa prosečnom pločom sa cenom od 100e ?!!
?
Pogotovu ne cpu od 250 ili 300e. SB-E jeste za etuzijaiste, mainstream je možda 2300 ili 2400...