serpent
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 05.04.2009.
- Poruka
- 334
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 920
Motherboard:
Gigabyte GA-EX58-UD3R
RAM:
2x2GB Patriot Viper DDR3 1600MHz CL7
VGA & cooler:
Club 3D Ati 4850 512MB + Accelerro S1 R2
Display:
Samsung T220
HDD:
1TB Seagate baracuda
Sound:
OnBoard
Case:
Chieftec BIIIG
PSU:
TT 850W
Optical drives:
Pioneer
Mice & keyboard:
Logi MX518 + Logi krsh KB
Internet:
SBB
OS & Browser:
W7
E ovako, imam par pitanja vezano za ovaj moj setup.
Kako da stavim da mnozilac bude 20, i ako stavim rucno on uvek podigne na 21 kad pogledam u CPUz, sto znaci da mi sam overklokuje CPU ?
Podesio sam 20 x 133 = 2660MHz (default), ali mi on uvek sam vrati mnozilac na 21 pa dobijem ~2800MHz.
Voltaza je 1.2v jer sam video da mnogi to koriste kao pocetnu tacku.
Temperatura i nije sjajna ali pripisacu to BOX kuleru sa zvakom koji je na njemu.
U idle je ~50C, kad pustim recimo prime otrci do 70C.
Sto se memorije tice morao sam rucno da podesim tajminge i voltazu ali me je malo uplasilo to sto mi pise na memoriji da je na 2.0V, i proverio sam na sajtu ista stvar. sada radi na 1600 CL7 ali na 2V
Patriot sajt
Da li da ostavim na 2.0v (normalno radi samo me plasi da nije previse)?
Ovo je quote prethodnog vlasnika:
Kako da stavim da mnozilac bude 20, i ako stavim rucno on uvek podigne na 21 kad pogledam u CPUz, sto znaci da mi sam overklokuje CPU ?
Podesio sam 20 x 133 = 2660MHz (default), ali mi on uvek sam vrati mnozilac na 21 pa dobijem ~2800MHz.
Voltaza je 1.2v jer sam video da mnogi to koriste kao pocetnu tacku.
Temperatura i nije sjajna ali pripisacu to BOX kuleru sa zvakom koji je na njemu.
U idle je ~50C, kad pustim recimo prime otrci do 70C.
Sto se memorije tice morao sam rucno da podesim tajminge i voltazu ali me je malo uplasilo to sto mi pise na memoriji da je na 2.0V, i proverio sam na sajtu ista stvar. sada radi na 1600 CL7 ali na 2V
Patriot sajt
Da li da ostavim na 2.0v (normalno radi samo me plasi da nije previse)?
Ovo je quote prethodnog vlasnika:
Linx! stabilan na [email protected] i [email protected]
U pitanju je Thermalight TRUE sa 2 noctue. Temperature na 4GHz su oko 75 stepeni.
Poslednja izmena: