Negde sam nailazio na te review-e, sada cu da potrazim...Nego da se vratimo na temu. Kada ćemo vidite konačno takt za takt user review stai i5 protiv novog?
koliko sam upucen navodi se da ce core za core da bude tu negde oko 50% bolji, sto je po mom misljenju teska nebuloza.A ako se oni navodi ispostave tačnim da će Buldožer sa 4 bloka da bije i7 950icu za 50% def za def?
Ma jok ljudi su previse plase temperatura, ja stojim iza toga da napon ubija CPU pre svega, mada i blizu 1.5v nije maloTi bas resio da zapalis taj procesor...
Ne znam za tebe, ali ja taj LinX vise ne bih vrteo dok ne skinem temperaturu bar za 10-15 stepeni.
Lose mislis.Ma jok ljudi su previse plase temperatura, ja stojim iza toga da napon ubija CPU pre svega, mada i blizu 1.5v nije malo
Koliko sam ja skontao zakljucak problema je totalno pogresan...
1. absolute maximum voltage nema nikakve veze sa naponom za svaki dan. To je napon koji CPU moze istrpiti na kratko ali zasigirno nije zdravo na duze.Ako sam intel kaze max 1.52v i ako je napon ispod toga a CPU ne trotluje pod linx/prime meni je OK
Za 24/7 klok se jos nisam odlucio al sigurno ce biti nesto izmedju 4.8-5 Ghz
Pa jel se zna uopste maximalan bezbedan napon (24/7) za sandy bridge?1. absolute maximum voltage nema nikakve veze sa naponom za svaki dan. To je napon koji CPU moze istrpiti na kratko ali zasigirno nije zdravo na duze.
2. To sto Intel navodi u svojim dokumentima kad su absolutni maksimalni naponi u pitanju odnosi se iskljucivo na default taktove drukse receno pri visocijim taktovima ces imati na istom naponu vecu amperazu i sa time dodatno izlazis iz Intel'ove specifikacije.
3. Temperatura od 90+ °C je temperatura za domacinske uslove mislim kad stavis sebi vodu za kafu ili slicno ali je treba po svaku cenu izbegavati na poluprovodnicima
Pogledaj na primer specifikaciju za Xeon u razlicitim taktovima opbrati paznju na Amperazu i na maksimalni napon u odnosu na radni takt
http://www.intel.com/support/processors/xeon/sb/cs-007774.htm
Maksimalan bezbedan napon je default napon .... a kako bi bilo drugacije.Pa jel se zna uopste maximalan bezbedan napon (24/7) za sandy bridge?
I temperatura?
To je vec odlicno! Zaista nema svrhe izlagati svoj procesor riziku zbog 200MHz...Pa kako da se sazna voltaza kad niko nesme da potera iznad 1.6v
A sto se tice temperature pa naravno maximalna je ona kad krene da trotluje i koju nemozes premasiti jer menagment CPU-a ne dozvoljava..
Inace evo prime stabilnih 4.8Ghz, vcore 1.37, max temp 80C
Uploaded with ImageShack.us
Za Vantage da kad ga budem radio, ali zar za 2006cu ne utice GPU physix?@reb0rn
Kad objavljujes rezultate u markovima gasi fiziku na grafickoj
Nisam mislio u negativnom smusli nego u pozitivnom , gasi Fiziku trebao da imas bez fizike bolji scoreZa Vantage da kad ga budem radio, ali zar za 2006cu ne utice GPU physix?
Nece CPU crći, pre će se degradirati i neće hteti više da se OC-uje i sl. A onda mora da nađe način da ga ubije, a da ne izgori neki pin, ako hoće garanciju, a to je veruj mi na reč mnogo zeznuto uraditi . CPU naterati da crkne je veoma teško...Nema brige za naponima i temperaturama, za sve ostalo tu je garancija.
Lepi skorovi sa GTX 460, mogu misliti sta bi se desilo sa jednom 6970/570/580....
I ja delim to misljenje cak vise i ne korsitim fan na cooler-u , a za napon, przio sam procesor i na 1.92 na vazduhu i nista mu nije bilo. Nema pravila, a kad nesto krene naopako tu je uvek garancijaMa jok ljudi su previse plase temperatura.
Pa to pravilo vazi otkako je izasao c2d a proces proizvodnje od tada dva puta spusten32nm proces nije nov a u overclockerskim krugovima vazi za isti pravilo 1.3V - 1.35V na vazduhu ... za svaki dan...