Evo da malo osvjezim temu... Kako je racunar bio vec u servisu ja sam otisao tamo, ali ljudi nisu zeljeli ni da cuju za vracanje starog BIOS-a. Tvrde da je otisao display. Navodno ce ga poslati za Zagreb, jer je M-san grupa iz Zagreba uvoznik citave serije za Balkan... Cekamo da prodje ovih 45 dana pa da uzmem novi :banana:Problem je u tome što je F.35 A jedan malo drugačiji BIOS, zamišljen da radi na nekoliko HP modela laptopa iz G serije. Stvar je u tome što je G72-a10EM model samo za balkansko tržište i nekako se provukao ispod radara inženjera koji su pravili F.35 A BIOS, tako da na njemu nije istestiran i provukao se ozbiljan bag, F.35 A isključuje pozadinsko osvetljenje ekrana.
Zvanično, HP poručuje svojim korisnicima da se strpe, ispravljeni BIOS će se pojaviti, ali to se iz nekog razloga oteglo. Evo kako možete rešiti problem do tada. Prvo što treba da uradite je da priključite laptop na eksterni monitor da bi videli šta radite, ako nemate drugi monitor možete pokušati da osvetlite laptopov ekran pomoću jake baterijske lampe, ali to je već mučenje. Kada ste flešovali neispravni BIOS, alatka je po defaultu trebalo da napravi folder SWSetup na C: disku vašeg računara, izuzev ako ste pri instalaciji naglasili da to ne radi. U SWSetup folderu se nalazi dump starog BIOS-a u vidu .bin arhive. Da biste ga instalirali, potrebno je da na netu pronađete alat HPQFlash, to je HP-ova alatka za flešovanje BIOS-a koju HP više uglavnom ne korisisti, zamenila ju je WinFlash alatka. Pazite da je verzija HPQFlash-a odgovarajuća za Windows 7, pošto pretpostavljam da taj OS koristite. Pokrenite HPQFlash, flešujte stari BIOS, restart i sve bi opet trebalo da radi.
Pozdrav!
Mogu oni u Kimtecu srediti ako nista drugo, imaju oni bios koji valja.. Strasno je sto i dalje stoji bios koji ubija laptopove na HP supportu, jel se tamo neko zalio??
Aj ako neko ima ispravan stari bios, nek ga okaci, ko zna koliko ce jos puta zatrebati
Imam potvrdu da ovaj Winflash instalira kompatibilni F.08 A BIOS bez greške. Slobodno smete da instalirate.
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp49001-49500/sp49367.exe
Napomena da je ovo samo za modele sa Intelovim procesorom.
Nema na čemu, živ bio.Hvala puno na verziji F.08 , meni je pomoglo. Registrovao sam se samo da se zahvalim.