Diabolique
PCAXE OC team
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 2.705
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Maši se poenta cele priče, očigledno da se ne razumemo.
Celu priča se povela oko toga što sam ja pretpostavio da je toplotna cev za hlađenje procesora napravljena samo da se ljudima uzmu pare, odnosno da je efikasnost toplotne cevi ista kao i kod obične bakarne bakarne. Nažalost moram da citiram sebe.
To je samo pretpostavka.
Tema je savršen primer kako ne treba da se diskutuje na forumu. Neki su pričali nerazumno, neki pogrešno, arogantno, bezobrazno...
Ništa pametno nismo uradili.
Ja ću se povući iz diskusije u ovoj temi, dok ne budem uradio test. Diskutovaću oko predloga za test.
Proveriću temperature pre i posle bušenja toplotnih cevi na mom kuleru Titan Fenrir.
Meriću ambijentalnu temperaturu i test ću raditi na istim ambijentalni temperaturama.
Beležiću temperature bez opterećenja i sa opterećenjem. Mislim da je sasvim merodavan orthos od 30min. Neću skidati kuler, već ću tankom burgijom izbušiti sve cevi. Tako ću imati identične uslove.
Izvinjavam se svima, ako sam nekoga slučajno uvredio, nije mi bila namera
Namera mi je bila ono što sam rekao u prvoj rečnici u ovoj temi.
Celu priča se povela oko toga što sam ja pretpostavio da je toplotna cev za hlađenje procesora napravljena samo da se ljudima uzmu pare, odnosno da je efikasnost toplotne cevi ista kao i kod obične bakarne bakarne. Nažalost moram da citiram sebe.
Nigde nisam rekao da sam upravu!Pretpostavljam da je cela ta fama oko toplotnih cevi, napravljena da se ljudima uzmu pare.
Da li je moguće da gas bolje provodi toplotu od bakra?
Siguran sam da ne postoji gas koji bolje hladi od bakra.
Bakar je materijal koji ima dobre termalne karakteristike. Shodno tome dolazimo da zaključka da ne može biti velika razlika temperature na jednoj i drugoj strani cevke. Ako nema razlike u temperaturi nema ni menjanja agregatnog stanja. Čak i da ima razlike, svaki gas ima različite karakteristike. Isti gas ne može da ima različite temperature na kojoj se pretvara u tečnost i obrnuto, da se na različitim temperaturam tečnost pretvara u gas.
Da ne komplikujem.
Da je cevka punjena sa nekim gasom, morala bi da radi na odrđenoj temperturi da bi imali proces pretvaranja gas-tečnost-gas. To znači da cevka neće isto raditi kada je temperatura okruženja 10 ili 30°C ili kada je u pitanju Celeron E1200 ne klokovan i neki i7 žestoko klokovan.
Cevke u verovatno prazne, a i da nisu prazne, taj gas služi samo da bi se digla fama oko toga.
Korišćenje cevki umesto šipki je čisto ekonomske prirode. Poenta cevki je da što većom površinom, sa jezgra temperaturu odvuku do listića.
To je samo pretpostavka.
Tema je savršen primer kako ne treba da se diskutuje na forumu. Neki su pričali nerazumno, neki pogrešno, arogantno, bezobrazno...
Ništa pametno nismo uradili.
Ja ću se povući iz diskusije u ovoj temi, dok ne budem uradio test. Diskutovaću oko predloga za test.
Proveriću temperature pre i posle bušenja toplotnih cevi na mom kuleru Titan Fenrir.
Meriću ambijentalnu temperaturu i test ću raditi na istim ambijentalni temperaturama.
Beležiću temperature bez opterećenja i sa opterećenjem. Mislim da je sasvim merodavan orthos od 30min. Neću skidati kuler, već ću tankom burgijom izbušiti sve cevi. Tako ću imati identične uslove.
Izvinjavam se svima, ako sam nekoga slučajno uvredio, nije mi bila namera
Namera mi je bila ono što sam rekao u prvoj rečnici u ovoj temi.