Jel imaš neko pojačalo/risiver ili bi i to trebalo da kupuješ? Ako nemaš do koje cifre bi ukupno išao pošto je to bitno ... A možda ti je isplativije/lakše da uzmeš neki skuplji aktivni 2.0 sistem.@peja81
jel može pomoć opet druže?
razmatram kupovinu https://www.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/elac-debut-2-0-b5-2-bk-snizeno-220-eur/oglas/105799189
da li i koliko su zvucno bolji od trenutnih microlab solo 6c? ja se u te specifikacije nista ne razumem...
eris 3.5 presonus su mi bili super ali su sad kod sestrica.
odustao sam bio, ali sada sam opet voljan da upgradujem solo 6c. nemam nikakvo pojacalo ni risiver.trenutno ce da sviraju na focusrite scarlett solo dok ne nabavim neki solidan dac,Jel imaš neko pojačalo/risiver ili bi i to trebalo da kupuješ? Ako nemaš do koje cifre bi ukupno išao pošto je to bitno ... A možda ti je isplativije/lakše da uzmeš neki skuplji aktivni 2.0 sistem.
Igore. Ja sam nekada davno imao Monitor Audio B4 koje sam pazario nove u 4audio dok je Monitor Audio još uvek bio nepoznat kod nas. Kutije su bile Made In UK. 5 godina kasnije, odem opet u 4audio da poslušam naslednika BR4 i vidim da su Made in China. Manje su snage, manji raspon, manja osetljivost, a cena veća. Više se išlo na bling nego na kvalitet zvuka i kvalitet izrade. Takođe je besramno bio izložen neki Monitor Audio aktivni woofer na kojem je MA logo krivo zalepljen. Sramota.Imao sam prilike da čujem Elac, Monitor audio, Audiovector, Dali, Triangle itd., ali u većem cenovnom rangu, Monitor audio nije zvučao toliko loše, sve dok nisam čuo ostale kombinacije. Inace MA od soma eura je Made in China, kao i većina ostalih. Daleko od toga da su to kineske kopije, ali meni malo bode oči.
Izvini, ali Wharfedale je smeće. Da se ne lažemo. To je kategorija Yamaha, Pioneer, Kenwood, JVC. Dno.U nižem cenovnom rangu oduvek su mi se dopadali Wharfedale, ali doduše nekako više po dizajnu, iskreno znam da ima i onih koji bolje zvuče, bar u tom jeftinijem rangu.
Na žalost tačno. Nije to više taj Monitor Audio što je nekada bio.Monitor audio je koliko sam video jedno od najkomercijalnijih imena kod nas, a i u svetu, ali malo su izvikani, ne dajte da vas kupi ime pre nego sluh. Naravno, daleko od toga da su loši, ali dosta prodaju ime.
Ne znam da li si video moj post na drugom forumu u vezi Focal Alpha EVO 50 koje je drugar nedavno uzeo na moju preporuku. Čovek ne skida osmeh sa lica od kad ih je kupio, i svaki dan me zove telefonom da podeli svoje oduševljenje. Smorio me više. Neću mnogo da davim, ali kome treba ekstremno sposoban i totalno neutralan sistem koji ima neverovatan bass, brzinu, i kristalno jasan sredni i visoki segment, look no further. Focal Alpha EVO 50 + Native Instruments Kontrol 1 USB zvučna + Adam Hall XLR kablovi. Sve ukupno 98k din. U hi-fi svetu ne postoji setup koji je moguće sklopiti za te pare da svira približno ovome. Kutije su D-Class bi amped. Dakle ozbiljna priča.Vezano za temu, drugar je nedavno modifikovao svoj Microlab, jer je imao malu smetnju (zujanje). Poručili smo Elna Silmic kondenzatore i torusni trafo (napravljen kod Trafka). Sve ga izašlo blizu 100eu, ali zujanje je eliminisano, na zvuku nije mnogo dobio, ali je "očistio šum" i ispunilo ga zadovoljstvo znajući da su unutra Elne. To ga je držalo jedno ~3 meseca dok nije kupio Edifier, koji mu je usput isporučen oštećen iz G-prodavnice i onda mu je prekipelo i uzeo je vrhunski Hi-Fi sistem .
Ja sam protiv bilo kakve modifikacije. Ako je već došlo do toga da ti moraš da modifikuješ, to je u startu pogrešna kupovina. Ja sam sve rasprodao, i izašao iz Hi-Fi sveta. Sada kupujem samo studio grade opremu jer se bavim muzičkom produkcijom. Trenutno teram svima dobro poznati KRK VXT 8 + Steinberg UR22Mk2 + Warm Audio XLR kablove.Malo sam ubio poentu, jer ja sam više za kupovinu hi-fi-a, nego za modifikaciju 2.1 jeftinog sistema sa kojom se jako malo dobija.
Postoje DAC-ovi koji imaju daleko veću izlaznu snagu nego ubogi Realtek. Veća snaga će bolje pobuditi pojačalo u kutijama i dobiće veću snagu na izlazu i dinamičniji zvuk. Naravno ne treba preterivati pa na taj ubogi Edifer zakačiti neki high end DAC od 300eura. Neki FiiO do 50-60 eura je sasvim OK.Po mom mišljenju ništa nećeš dobiti kupovinom DAC-a, po meni ne isplati se.
Da, tadašnji su bili cenjeni. Tako nešto se desilo i sa Wharfedale, tad nisu bili đubre.Igore. Ja sam nekada davno imao Monitor Audio B4 koje sam pazario nove u 4audio dok je Monitor Audio još uvek bio nepoznat kod nas. Kutije su bile Made In UK.
Ne, nisam video, daj link u inbox da pročitam. Ja sam nekada ima Mackie MR8 MKII, tako da samo njih poznajem što se tiče aktivnih monitora.. Licno nisam bio oduševljen i imali su problem sa "zujanjem".. Posle toga sam prešao na hi-fi, ali da sam se bavio produkcijom kao ti, ostavio bi ih, ili eventualno zamenio manjim monitorima. Sad su kod burazera, on ih koristi sa NI USB zvučnom, prezadovoljan je. Oni su okarakterisani nešto kao polustudijski, nemaju tipičan sterilni zvuk, malo su topliji.Ne znam da li si video moj post na drugom forumu u vezi Focal Alpha EVO 50 koje je drugar nedavno uzeo na moju preporuku.
Generalno i ja sam, ali malo smo se poigrali lemilicom, nikad se ne zna dok ne probaš, pa nekad možda ispadne dobro.Ja sam protiv bilo kakve modifikacije.
alex303 vidim da imas pristojno znanje oko audio opreme i sve postujem ali dvije stvari mi ono ne sjedaju za uho a to je preporucio sam drugu FOCAL ALFA EVO 50( to je u fazonu preporucio sam drugaru platinum pagani zondu i odusevio se ) a druga stvar tvrditi generalno za KULTNI brend YAMAHA da nije dobar u muzickoj industriji al ok svako ima pravo iznijeti misljenje .Uvijek je dobro savjetovati druge prizemno sretno .Igore. Ja sam nekada davno imao Monitor Audio B4 koje sam pazario nove u 4audio dok je Monitor Audio još uvek bio nepoznat kod nas. Kutije su bile Made In UK. 5 godina kasnije, odem opet u 4audio da poslušam naslednika BR4 i vidim da su Made in China. Manje su snage, manji raspon, manja osetljivost, a cena veća. Više se išlo na bling nego na kvalitet zvuka i kvalitet izrade. Takođe je besramno bio izložen neki Monitor Audio aktivni woofer na kojem je MA logo krivo zalepljen. Sramota.
Izvini, ali Wharfedale je smeće. Da se ne lažemo. To je kategorija Yamaha, Pioneer, Kenwood, JVC. Dno.
Na žalost tačno. Nije to više taj Monitor Audio što je nekada bio.
Ne znam da li si video moj post na drugom forumu u vezi Focal Alpha EVO 50 koje je drugar nedavno uzeo na moju preporuku. Čovek ne skida osmeh sa lica od kad ih je kupio, i svaki dan me zove telefonom da podeli svoje oduševljenje. Smorio me više. Neću mnogo da davim, ali kome treba ekstremno sposoban i totalno neutralan sistem koji ima neverovatan bass, brzinu, i kristalno jasan sredni i visoki segment, look no further. Focal Alpha EVO 50 + Native Instruments Kontrol 1 USB zvučna + Adam Hall XLR kablovi. Sve ukupno 98k din. U hi-fi svetu ne postoji setup koji je moguće sklopiti za te pare da svira približno ovome. Kutije su D-Class bi amped. Dakle ozbiljna priča.
Ja sam protiv bilo kakve modifikacije. Ako je već došlo do toga da ti moraš da modifikuješ, to je u startu pogrešna kupovina. Ja sam sve rasprodao, i izašao iz Hi-Fi sveta. Sada kupujem samo studio grade opremu jer se bavim muzičkom produkcijom. Trenutno teram svima dobro poznati KRK VXT 8 + Steinberg UR22Mk2 + Warm Audio XLR kablove.
Postoje DAC-ovi koji imaju daleko veću izlaznu snagu nego ubogi Realtek. Veća snaga će bolje pobuditi pojačalo u kutijama i dobiće veću snagu na izlazu i dinamičniji zvuk. Naravno ne treba preterivati pa na taj ubogi Edifer zakačiti neki high end DAC od 300eura. Neki FiiO do 50-60 eura je sasvim OK.
ma sve te razumijem ali fokal zvucnici su mnogo kvalitetni i mnogo skupi i za obicnan svijet u 98% slucajeva su nedostizna zelja evo ti jedan primjer koje sam naveo kostaju kao napr. golf 7 a takve cijene slozices se imaju samo vrhunski brendovi u koje spada i navedeni focalDrugar zahteva neutralan i kvalitetan zvuk za 100k din. U hi-fi svetu za 100k din nema apsolutno ništa što zadovoljava njegove potrebe. Slušao je razne kombinacije pojačala i zvučnika. Potrošio je brdo para i vremena vozikajući se od radnje do radnje da bi našao to što mu se sviđa, a da se uklapa u 100k din. To što je našao i što mu se sviđa, daleko prevazilazi njegov strogo zacrtani budžet. Pozajmio sam mu moje KRK na nedelju dana, i to je bio game changer za njega. Rekao sam mu da postoje jeftinije varijante, otišli smo do čuvene prodavnice audio opreme gde je gorespomenuti Focal bio izložen. On je poneo svoju kolekciju muzike, slušao pola sata i rekao to je to. Kupljeno.
Ono što pokušavam da kažem je da se za mnogo manje para može uzeti aktivni studijski monitori+zvučna+kablovi i da će taj sistem svirati daleko bolje nego bilo šta u hi-fi svetu za te pare. Za neki ekvivalentan hi-fi sistem koji bi svirao kao taj Focal Alpha EVO bi morao da udvostruči svoj budžet. Tako da poređenje sa Paganijem nije baš na mestu jer je ovo jeftinija varijanta.
Što se Yamahe tiče, nisam ja mislio na Yamahu u celini. Ja vrlo dobro znam ko je i šta je Yamaha. Zaboga Yamaha NS-10 je bukvalno industrijski standard kada su u pitanju studijski monitori. Ja pričam o Yamaha pojačalima, receiverima, i zvučnicima čija je cena 150-300 eura za novo. To se kod nas masovno kupuje jer je jeftino, a realno ne vredi ni tih para koje traže za njih.
alex303 ja tebe razumijem ali ne moze se za nesto sto kosta oko 400 do 500 eura napr. focal alpha evo 50 dva zvucnika reci da je budzet varijanta za tu cijenu se moze napraviti sasvim pristojan zvuk za jedan dom i da 98% onih koji ga slusaju kazu super je a garantujem ti da moze .Onih 1% su surovi profesionalci kojima to sluzi za posao a 1% su audio geekovi sa dubokim dzepom ,moje misljenje je da kad se preporucuju zvucnici na forumu koji nije specijalizovan za audio preporucuje nesto sto je realno i ostvarljivo za korisnike istog .Nista vise toliko od mene i da ne mislis da je nesto licno cak naprotiv gotivm nekoga ko se razumije audio tematiku ali malo samo prizemnije da se ne leti visoko jer nema svrhu .Za nekoga ko hoće takav zvuk, a nema 3000 eura, ovo je fantastičan izbor. Imaj na umu da je ovaj Focal što je on uzeo, budžet varijanta. I još su trenutno na sniženju. Za nekoga ko ima solidan DAC ili eksternu zvučnu sa balansiranim izlazima + kvalitetne XLR kablove, 55000 din je smešna cena za ovakav sistem. Zaboga, ova moja jedna KRK kutija košta kao njegove 3. Šta dalje da pričamo ?
Nije to bas tacno. Mnogi ljudi nemaju sluh za takve stvari. Imam drugara koji ne moze da razlikuje DSD128 i mp3 64kbs sve dok mu se ne kaze sta tacno treba da cuje. ali je poenta da ako mu se to ne kaze moze godinama da slusa mp3 i da ne zna sta propusta. Ja ne podnosim mp3 a koristim ga iskljucivo kad nikako ne mogu da nadjem drugi formatVeruj da bi mnogi od nas primetili razliku samo kad bi imali 100k da iskesiraju.
Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka