• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Dobre ponude u prodavnicama (domaće tržište)

Djolekg

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
10.021
Rezultat reagovanja
6.148
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 3770K(4.4ghz),-BeQuiet pure rock slim
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
hyperx fury 12 GB DDR3 1600 mhz cl10
VGA & cooler:
Sapphire Nitro + RX 580 4gb
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
hdd(wd blue 500gb),ssd(adata su650 240gb)
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
HyperX pulsefire fps pro,Cooler master Masterkeys Pro M,Podloga - Zowie G-SR
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
Stigao monitor, testirao jedan dan. Delimično sam zadovoljan. Filmovi/serije su super jer se sve lepo vidi u mračnim scenama (mirror opcija na MacBook Pro ekranu tako da istovremeno poredim dva ekrana iako je jedan matte drugi glossy, jedan VA drugi IPS...). Dakle, 10/10 za filmove i serije.

Igre ne igram, niti imam konfiguraciju za to, tako da trenutno ne mogu da napišem više o tome.

Najveća mana za sada je što su boje blede. Znam da moraju biti na MBP bolje zato što je IPS ali na MBP crvena je crvena, zelena je zelena i sl. a ovde je bledo crvena, bledo zelena. Nisam uspeo ni jedan ICC profil da pronađem na netu, imate li uputstvo kako manuelno kalabrisati da se poboljšaju boje? Ocena za boje 1/10 (dok ne sredim). Prošli LG je imao prekalabrisane boje, ovde toga nema. Probao sam sve boje da menjam u meniju (standard, toplo, hladno, filmovi, podešavao kontrast, osvetljenje, milion opcija ali ništa da da jarku boju). Neka se jave članovi koji su imali/imaju VA panel pa neka napišu da li su imali isti slučaj sa ispranim bojama ili to do ovog primerka.

LG ima mnogo bolji džojstik za podešavanje a Lenovo ima fizičke tastere i treba čovek dobro da razmisli pre nego što bilo šta pritisne :) Ocena za tastere 1/10 Videću da pronađem softver za monitor da ne moram da koristim tastere.

Ja kažem da vratimo ako ne uspem da sredim boje, brat kaže da ne vraćemo, da će odneti u kancelariju kad je tako jeftin monitor.

Na Lenovo sajtu piše da je kontrast 3000:1 https://psref.lenovo.com/Detail/Lenovo_D27q_30?M=66FAGAC6EU a na sajtu 27" Lenovo D27q-30 - Specifications piše 1000:1 Kom sajtu verovati, logika kaže Lenovo?

Nema podešavanje po visini.

Najvažnije zaboravih da napišem: Kada sam radio test boja preko sajta EIZO monitors for offices, photos & design, medicine, gaming and industry, istovremeno gledam Lenovo monitor i MBP ekran i crna na Lenovo je čisto crna dok kod MBP vuče na sivo (jer je IPS) a bela na Lenovo vuče na sivo dok je na MBP čisto bela.
Bio je i onaj lg ips svojevremeno za 10k din.

• Like
Reagovanja: NAS
Vrh