• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Dobre ponude na domaćem sivom IT tržištu

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.521
Rezultat reagovanja
1.773
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Sto ne probas Baseus Bowie MA10? Sve i da ti se ni malo ne svidjaju, za 30e ces ih uvek prodati. edit: meni su one do sada prve koje mi pasu u uho, odnosno kombinacija ulozaka koja dolazi uz njih.
Hvala na ideji.
Ustvari sad čitam da su MA10 i MA20 identičan proizvod, samo je kod MA20 plića kutija i da nema wireless punjenje.
Kod nas je dostupan MA20 u radnjama za bagatelu pa mogu da ih razmotrim da ih imam kao bekap, jer MA10 nije dostupan...

A naravno čekam odgovor za Earfun Air Pro 4 jer mi deluju kao bolje rešenje (i jedino što me odbija kod njih je što nikad nisam nosio te "štap" TWS, nego uvek ove in ear, pa ne znam kako će mi ležati) u kom slučaju bi sadašnje Anker A25I povukao u bekap (koje inače sad košta 5000 umesto 2000din).

EDIT: Ustvari upravo sam poručio ove MA20, pa javljam utiske.
Ne odustajem ni od Earfun Air Pro 4 čekam da @neonpanda napiše utiske oko udobnosti i stabilnosti u uvetu...

Poslednja izmena:

Typhoon.X

Moderator
Učlanjen(a)
12.04.2009.
Poruka
1.262
Rezultat reagovanja
302
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Seraphim/Azrael
CPU & cooler:
AMD Ryzen 3700X | AC Liquid Freezer II 360
Motherboard:
X570 Aorus Elite
RAM:
2x16GB G.Skill TridentZ Neo 3600Mhz 16-19-19-39
VGA & cooler:
GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G
Display:
DeLL G3223D
HDD:
A-Data SX8200 Pro 512GB + Crucial P1 1TB + Seagate ST1000VX000 + WDC WD20EARX
Sound:
FX-AUDIO DAC-X6
Case:
NZXT H710
PSU:
CM V1200 Platinum
Optical drives:
Xternal LG GP08NU6W
Mice & keyboard:
Corsair K70 RGB Mk.2 (MX Brown) | Logitech G502 Lightspeed
Internet:
SBB Cable 350/35
OS & Browser:
Microsoft Windows 10 Pro x64 | Firefox
Other:
Dell Latitude 5400 | Mikrotik hAp ax3 | Galaxy S23 Ultra | Sennheiser HD518
Za ~15e mislim da su MA20 apsolutni best buy (za nezahtevne korisnike). Ja imam vec neko vreme MA10 Pro (sto je u principu isto sto i MA20 samo sa Wireless punjenjem), i iako ih realno retko koristim, nisam imao nekih vecih zamerki... Zvuk je pristojan, ne zuljaju mi usi i ne ispadaju, i baterija deluje da je odlicna... ANC je onako... ne bas efektivan, al za te pare se i ne ocekuje nista specijalno...

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
8.147
Rezultat reagovanja
2.728
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
Motherboard:
AsRock Z370 Pro4
RAM:
3x8GB 3200 CL16 DC FLEX
VGA & cooler:
XFX 6700 XT 12GB SPEEDSTER SWFT 309
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
EVO 860, WD WDS 500, WD SN5000, Patriot P210
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
500/50 SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Hvala na ideji.
Ustvari sad čitam da su MA10 i MA20 identičan proizvod, samo je kod MA20 plića kutija i da nema wireless punjenje.
Kod nas je dostupan MA20 u radnjama za bagatelu pa mogu da ih razmotrim da ih imam kao bekap, jer MA10 nije dostupan...

A naravno čekam odgovor za Earfun Air Pro 4 jer mi deluju kao bolje rešenje (i jedino što me odbija kod njih je što nikad nisam nosio te "štap" TWS, nego uvek ove in ear, pa ne znam kako će mi ležati) u kom slučaju bi sadašnje Anker A25I povukao u bekap (koje inače sad košta 5000 umesto 2000din).

EDIT: Ustvari upravo sam poručio ove MA20, pa javljam utiske.
Ne odustajem ni od Earfun Air Pro 4 čekam da @neonpanda napiše utiske oko udobnosti i stabilnosti u uvetu...
Ja sam sa Alija porucio moje. edit: sto kaze kolega, uzmi MA20 ako neces da cekas 15-20 dana sa alija, kapiram isti driver je unutra. Driver je solidan skroz.

neonpanda

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
04.12.2018.
Poruka
70
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 7500F THERMALRIGHT Phantom Spirit 120
Motherboard:
MSI B650 GAMING PLUS WIFI
RAM:
Kingston Fury 32gb Beast Expo Ddr5 6000mhz Cl30 Kit (2x16)
VGA & cooler:
SAPPHIRE Radeon RX 9060 XT 16GB Pulse
Display:
Philips 27M2N5500
HDD:
KINGSTON SKC3000S1024G 1TB TOSHIBA HDWD240 4TB WDC WD20EZRZ 2TB
Sound:
Infinity RS 5001 SONY TA - F590ES S.M.S.L SU-1
Case:
KOLINK Observatory HF Mesh
PSU:
ADATA XPG Core Reactor II 750W
Mice & keyboard:
Asus cerberus & A4tech V7M
Internet:
adsl 20
OS & Browser:
Windows 11 64bit & Firefox
Nigde nisam našao sliku otvorenog poklopca spremnika/punjača da vidim kako je rešen kontakt sa slušalicom?

Rešio sam da iizbegavam kupovinu slušalica čiji spremnici koriste one kontakt iglice, jer mi po pravilu one zaribaju mnogo pre slušalica pa mogu baciti sluške.
Pogledajte prilog 61732

Kao npr. ove što su za bacanje jer se odmah po kupovinii uvukla jedna iglica u desnom spremniku i više ne puni slušalicu...

Ovde bi trebalo da je drugačije jer je oblik drugačiji.

Da li su udobne?
Koliko čvrsto stoje u uvetu?
I meni su ovo prve tws pa se još uvek "navikavam" na njih.Udobne jesu. Izgleda da imam nekarakteristično levo uvo pa mi se kod starih Soundpeats dešavalo da mi leva slušalica ispada tj. klizi iz uveta pa sam se par puta nalazio u situaciji da ih jurim po podu ( u autobusu punih putnika to nije bilo ni malo lako). Sa ovim to mi se desilo samo jednom ali sad imam naviku da ih svremena na vreme "proveravam" i guram u uvo :nuts:. Sa desnim uvetom to nije bio slučaj i uvek su se dobro držale. Sve u svemu zadovoljan sam njima.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
8.147
Rezultat reagovanja
2.728
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
Motherboard:
AsRock Z370 Pro4
RAM:
3x8GB 3200 CL16 DC FLEX
VGA & cooler:
XFX 6700 XT 12GB SPEEDSTER SWFT 309
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
EVO 860, WD WDS 500, WD SN5000, Patriot P210
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
500/50 SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
I nimalo dosadno za okolinu. :D

Jel M20 imaju app/EQ?
Da, al imam to i na samom telefonu :D edit: spor je app, al namestis komade i zaboravis. Sta ce ti. Ups, ne znam za MA20, al 99% sam siguran da koriste isti app ko i MA10 postoj e to app za vise uredjaja, ne samo slusalice.

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.521
Rezultat reagovanja
1.773
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
I nimalo dosadno za okolinu. :D

Jel M20 imaju app/EQ?
Proverićemo kad stignu.
Svakako Earfun Air Pro 4 nigde nemaju na stanju.
MA na Ali 1970din, kod nas 2020din sa dostavom. Nema logike.

@peja81 koja je to apk koju hvale na drugom forumu za custom podešavanje TWS bubica?

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
10.430
Rezultat reagovanja
3.160
Moja konfiguracija
Za TWS konkretno nisam video, a hvaljena je Wavelet EQ generalno, ne znam da li radi i na TWS ili je samo za žičane.

Imaju svoju bazu preseta ali možeš da napraviš drugi za svoje slušalice preko 2 sajta, citiraću post sa drugog foruma:

Ne znam tacno koju bazu koriste za auto eq.
Da li ih mere sami, sto cisto sumnjam ili uzimaju grafik iz necije baze.
Ako ga uzimaju iz nekog agregatora gde vise ljudi ostavlja mere slusalica, vrlo verovatno znaci da svako koristi drugaciju postavku kada uzima mere slusalica.
Drugaciji dac, drugacije mikrofone, drugacije glave, usi itd. itd. itd.
Tako da nije ni cudo da slusalice zvuce drugacije.

Od jednostavnijih varijanti mozes da odes na autoeq.app sajt na telefonu. Ukucas u pretrazi sporta, odaberes Koss SportaPro. Na novoj stranici ispod potenciomera za bass boost, treble boost i gain mozes da kliknes na "show advanced". Kada kliknes na to na vrhu imaces padajuci meni gde mozes da odaberes razlicite shtimove. Probaj "JM-1 With Harman Filters". On ima slabiji bas od harmana, postepenije podebljanje u visim srednjim tonovima i onda manji i postepeniji pad u visokim tonovima. Iskrolas do dna gde imas mesto da ukucas koji eq program koristis. Ukucas wavelet i odaberes. Iskrolas do dna i skines eq profil / text fajl. Odradis import u wavelet-u (AutoEq->Headphone model->donji levi ugao Import->nadjes fajl u file u file manageru) i onda ga odaberes/stikliras da bi bio u upotrebi u okviru wavelet-a.

Malo komplikovanije je sa squig.link, ali i to kada se skapira nije nista strasno. Dobro je posto mozes da namestis EQ na osnovu bilo kojih drugih slusalica.
Odradio sam preko autoeq.app baš ovako i zadovoljniji sam rezultatom nego preko internog preseta.

Poslednja izmena:
Vrh