Darko
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 10.05.2009.
- Poruka
- 1.567
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 4770k @ 4.3Ghz + Noctua NH-D14 / Bitfenix Recon
Motherboard:
Gigabyte G1.Sniper 5
RAM:
32GB G.SKILL TridentX DDR3-2400 CL10
VGA & cooler:
Asus GTX 980 Strix
Display:
3x Dell u2414h
HDD:
SSD Samsung 840 EVO 120GB + Samsung 840 EVO 1TB
Sound:
GB SB Recon 3Di @ Logitech Z906
Case:
Fractal Design Define XL R2
PSU:
Fractal Design Newton R3 1000W
Optical drives:
Samsung BluRay Ext
Mice & keyboard:
Corsair Katar + Corsair K70 RGB
Internet:
Netgear Nighthawk R7000 / Gbit
OS & Browser:
Win 7
Dok ne skupim za novo i za bolje, uzeo sam polovnu EVGA GTX560ti FPB sa nesto vise od jedne godine staza i sa nesto vise od godinu dana garancije i trenutno je testiram. Sve radi uredno, svi testovi prolaze, burn in test takodje. Kartica je relativno tiha cak i pod punim opterecenjem i ventilator ne prelazi 60% prakticno nikad. Temperature idu do 25 u idle do 70-75C pod opterecenjem.
E sad - ono sto me brine i cudi je cudan zvuk koji kartica pravi prilikom ucitavanja neceg 'ozbiljnijeg' (recimo pre svakog 3d testa u 3dmark vantage). Nakon sto se test ucita, zvuka vise nema. Cuje se kao da hard disk ucitava (hard kad 'vari'), a harda nema u masini. Proverio sam sve ostalo i prislonio uvo na sve komponente, pogasio zvucnike i povadio sve nepotrebne kablove i definitivno zvuk dolazi sa graficke.
Do sad nisam imao nikada EVGA, niti GTX560ti - stoga resih da pitam da li je ovo normalno? Napominjem da zvuk ne smeta toliko - cuje se samo ako se pogase (ili maksimalno uspore) svi ostali ventilatori i otvori kuciste. Is it a bug or a feature?
E sad - ono sto me brine i cudi je cudan zvuk koji kartica pravi prilikom ucitavanja neceg 'ozbiljnijeg' (recimo pre svakog 3d testa u 3dmark vantage). Nakon sto se test ucita, zvuka vise nema. Cuje se kao da hard disk ucitava (hard kad 'vari'), a harda nema u masini. Proverio sam sve ostalo i prislonio uvo na sve komponente, pogasio zvucnike i povadio sve nepotrebne kablove i definitivno zvuk dolazi sa graficke.
Do sad nisam imao nikada EVGA, niti GTX560ti - stoga resih da pitam da li je ovo normalno? Napominjem da zvuk ne smeta toliko - cuje se samo ako se pogase (ili maksimalno uspore) svi ostali ventilatori i otvori kuciste. Is it a bug or a feature?