• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Crkla oba !?

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Naime u poslednje vreme meni se nesto ludo desava sa racunarom. Elem prvo imam tripove sa ATI drajverima i na kraju mi se desilo neshto shto nisam mogao ni da sanjam.

Naime juce posle razgovora sa dominatorom odlucim se da fleshujem bios na poslednji. I to je to. Nisam ni stigao da flash-ujem bios ulazi u isti i vidim nema mi hardova ?!?!

Dakle mrtvi.

E sada, napajanje je Enermax 850+ u koje ne znam da li smem da uopste posumnjam jer su uvek i svi naponi bili stabilni.Tipujem da mi je ploca ubila hardove. Ne znam da li da rizikujem josh neki hdd da prikacim na plocu ili da je odmah teram na reklamaciju.

Ne mogu da verujem da mi se ovo desilo bukvalno posle jednog restarta !?!?

Poslednja izmena:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Pa ne znam da li može ploča da ubije hardove kad su hardovi povezani samo sa SATA kabelom. Tu ne idu neki naponi koji bi mogli ubiti hardove. Jesi probao hardove kod nekog drugog? Jel hardovi rade spinup ili su totalno izgoreli?

R_O_N_I_N

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.09.2009.
Poruka
989
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD B55 @3.8Ghz/2.8Ghz NB & Noctua NH-D14
Motherboard:
ASUS Crosshair IV Formula
RAM:
2X2GB Excelram Rippler + 2X8 GB Patriot,sve na 9-9-9-24-27 1T@1600Mhz
VGA & cooler:
ASUS 280x
Display:
ViewSonic VX2260WM
HDD:
Samsung EVO840 120 GB+Samsung 1.5 TB+Samsung HD321KJ 320GB+WD AAKX 500GB+WD 320GB AAKX
Sound:
Integrisana zv. & Logitech G51
Case:
CM Silencio 650
PSU:
Chieftec BPS-850C 850W
Optical drives:
Samsung SH-S223F
Mice & keyboard:
Logitech G400s,neki djubre-plastikaner od 5e(za sad :D)
Internet:
SBB
OS & Browser:
W7 x64
Ili je zabagovao BIOS nesto,ili je prs'o kontroler na plochi. Ili nemam predstavu shta je...

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Ovako.

Moja sumnja je da je prso bios + southbridge.

Doneo sam hardove na posao upravo, ni jedan se ne vidi u bios-u. Sta vise imam siguran utisak da se motori uopshte ne pale, dakle kao da nemaju struju uopshte. To je znaci mehanika cao 100%

Sto se napajanja tice nikada ali nikada do sada od 2009 godine nije bilo optereceno ni 20%

http://www.guru3d.com/news/enermax-revolution-85-850w-review/

Dakle, od rejlova meni su brat bratu samo 3 nakacena i to - 2 x pcie za grafiku, 1 za molex koji napaja dvd i par kulera, i 1 koji napaja 2 hard diska koja su crkla.
Napajanje crveni [ ima 3 moda - narandzasto idle, zeleno sve radi, crveno - nesto ne valja ] kada se hardovi prebace u ove crvene rupice.

Sporoca biosa je ispada sastavni deo Gigabyte ploca, u sta ne bih bio bash siguran da mi se desavalo ranije iskreno...

R_O_N_I_N

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.09.2009.
Poruka
989
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
ASUS 280x
Display:
ViewSonic VX2260WM
HDD:
Samsung EVO840 120 GB+Samsung 1.5 TB+Samsung HD321KJ 320GB+WD AAKX 500GB+WD 320GB AAKX
Sound:
Case:
CM Silencio 650
PSU:
Chieftec BPS-850C 850W
Optical drives:
Samsung SH-S223F
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
W7 x64
Ufff,ako se ne vide ni na drugom kompu,i to bash fizicki/mehanicki ne funkcionisu,ne vidim drugi nacin kako su mogli da riknu osim da ih je petznulo napajanje. Sto rece Steamroller SATA kablovi nemaju napajanje...
Da je prs'o fajl sistem ili sta god bar bi se vrteli.:mad:

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
U jednom momentu juce kada sam pokusavao da ih vidim kao da je pisalo - invalid partition ...

Mozda su u raw formatu.. mozda su u hibernaciji xD

Zezam se.. pa ne znam kako je moglo napajanje da spichi taj rail kada je on usamljen i chuchi sam samcijat... Ako me je prodalo Enermax 850w napajanje... gubim veru u sve sto postoji.. i to fazon kompletna mashina ne trosi vise od 400-500w nema boga, pre svega sto u poslednje vreme mi je apsolutno sve an default-u.. nikakav OC nishta..

I da.. nema od gorenja nishta. nikakvi tragovi paljenja i spaljivanja nisu vidljivi.. kao novi su .. sve je sto se ono kaze kao iz prodavnice.. da je zasmrdelo, ne bih se javljo vecj bih se pokrio ushima..

R_O_N_I_N

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.09.2009.
Poruka
989
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
ASUS 280x
Display:
ViewSonic VX2260WM
HDD:
Sound:
Case:
CM Silencio 650
PSU:
Chieftec BPS-850C 850W
Optical drives:
Samsung SH-S223F
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
W7 x64
'Bem li ga. Zbunjen sam kao i ti.:(
A da probas neki onaj test/recovery program proizvodjaca? Mada,ako se ne vide u BIOS-u realno nema 'leba od toga. Al' eto...

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Doneo sam hardove na posao upravo, ni jedan se ne vidi u bios-u. Sta vise imam siguran utisak da se motori uopshte ne pale, dakle kao da nemaju struju uopshte. To je znaci mehanika cao 100%
Ne mora da znači. Ako je spržen deo elektronike koji je zadužen za motor, HDD nema komandu za pajenje motora. Mada sve ovo mi smrdi na neki twilight zone!
Koji su hardovi u pitanju? Tačne oznake, nađemo elektroniku i probaš dal je mehanika i barem pokušaš izvaditi podatke.
Jel se sve spalilo pre ili posle BIOS updejta?
Mada opet, ne razumem se toliko, jel ploča reguliše koliko struje napajanje daje? Jel ploča može narediti napajanju da podigne voltažu na 5v i 12v?

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Ne regulishe sto se tice hdd-ova.Hdd ovi imaju konst. 5v i 12v napon.Ja mislim da nema sanse da je to ploca izazvala,jedino moze da bude napajanje ili da si strasno felerican baksuz pa da je to bila neka losa serija hdd-ova i da su sami od sebe posle odredjenog perioda riknuli:(

mitarus

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
1.097
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 2500K & LC-CC-95
Motherboard:
Gigabyte GA-H77M-HD3
RAM:
2x8GB Kingston HyperX FURY 1866MHz
VGA & cooler:
XFX RX480 8GB
Display:
AOC Q3279VWFD8
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB
Sound:
Creative X-Fi XtremeGamer SB0770
Case:
Fractal Design Arc XL
PSU:
Thermaltake Smart SE 630W
Mice & keyboard:
Logitech MX518 | Logitech UltraX Premium Black
Jel se sve spalilo pre ili posle BIOS updejta?
Ovo i mene interesuje. Procitah prvi post nekoliko puta, ali nije najjasnije. Ili BIOS nije ni fleshovan?

Mada opet, ne razumem se toliko, jel ploča reguliše koliko struje napajanje daje? Jel ploča može narediti napajanju da podigne voltažu na 5v i 12v?
Ne, nikako. Napon je toliki koliki jeste izmedju dve zice napajanja. Uredjaj "uzima" koliko mu struje treba, a ako uzme vise nego sto napajanje moze da izdrzi, zastita u napajanju treba da iskljuci (mada to nema veze sa ovim slucajem).

EDIT: Imao sam jedan pokvareni HDD koji je onemogucavao da komp startuje. Verovatno je interno tako sprzen da pravi kratak spoj i napajanje samo klikne i mora na "hladjenje". Ali ovi Okijevi su misterija... I meni bi bilo tesko da poverujem da me je takvo napajanje izdalo, ali izgleda kao najveci krivac...

Poslednja izmena:

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Oznake hardova

Maxtor 320 gb STM3320614AS

Samsung 1 Tb - HD103SJ

To su hardovi..

Nisam ni stigao da uradim update bios-a pre nego sto su crkli a hteo sam da uradim update. Posle sam uradio update biosa ali ni posle toga se nisu videli.. samo flash drive..
Svejedno sve cu da raskacim i da probam na stolu ali kako mi se crvena lampica upali ako "nesto ne valja ili nije povezano" to je slucaj samo i iskljucivo ako se grana za hdd veze u crveno gde inace kacim graficke karte.. Toliko praznih grana bleji i toliko napajanje nije bilo optereceno da mi nije jasno i tesko mi je da poverujem da me ono izdalo.. Vent se retko kada i palio jer prosto nema sta da preoptereti tu zverinu.

i7 920 def [ bio par puta na 4.2 i 4.4 ghz HT ON ukljucen bez padanja napona osim sto ploca ima logican vdroop vdrop
6870 def ili je bila klokovana 1080 1250 - samo za potrebe testova
2x2 mushkin 1600 cl 6 memorija - default naravno
2 harda

to je sve "opteretilo" enermax... no way.

Poslednja izmena:

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Pa jasno je kod dan da nije nista crklo od preopterecenja;)Problem je ustanoviti pravi razlog svega toga;)Probaj sve rastavljeno pa vidi sta se desava...

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
10.540
Rezultat reagovanja
3.384
Moja konfiguracija
2 Oki:

Gledaj da nabaviš unimer i da njime izmeriš napone na toj grani gde su bili hardovi.

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Nemam unimer, za tu akciju cu morati da angazujem drugare iz OC tima.

Taman i da se videmo kada nismo vec neko vreme..

Cek da iskopam OCCT test od pre neki dan... tu se vide naponi ;)

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Oki, tebi je ploca otisla u vecna lovista, tacnije nije skroz mrtva ali si joj ubio nesto losim flesovanjem biosa, verovatno iz dosade...

Probaj kod komsija HDD-ove, a sto se tice ploce, pokusaj ponovo, ne znam na koji si nacin flesovao bios, ali napravi boot stick i sa njega opali manuelno komande...
Moguce je da bios nije iscitao par redova / blokova prilikom flesa i to sada pravi problem.

edit: tek sad vidim da nisi ni stigao da flesujes, udri bre po flasu iz bios_a, nema trece :)

ako si mi sinoc ti slao sms, sorry, telefon mi je bio ubiven na 2h, nisam imao nijedan broj u imeniku...

R_O_N_I_N

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.09.2009.
Poruka
989
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
ASUS 280x
Display:
ViewSonic VX2260WM
HDD:
Sound:
Case:
CM Silencio 650
PSU:
Chieftec BPS-850C 850W
Optical drives:
Samsung SH-S223F
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
W7 x64
Pa rece covek da nije ni odradio flash. :) I koliko sam razumeo,probao je 'ardove na drugoj mashini....

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Onda predlazem sledeci combo:

Flash BIOS-a putem butabilnog stika
Zatim kacenje HDD-ova na istu plocu ili neku drugu i po jedan prolaz na oba HDD-a sa HDD Regeneratorom. Ako to ne pomogne, trpamo ih u fioku pa cemo da spasavamo sta moze, nisu crkli oni, zivi su jos :D

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Ovako zvao sam momke iz lomine 41 koji rade spashavanje podataka. Mogu da urade dijagnozu na meni je da li cu ili necu prihvatii povracaj zavisnosi od cene.

Na poslu u bios-u se ne vide ni jedan, tachnije dodirom mogu da konstatujem da se motori uopshte ne vrte, dakle rece momak iz te firme - elektronika 100%

E sada, ono sto mene interesuje jeste slika OCCT testa gore gde se jasno vidi da je sve OK sto se svih rail-ova tice.
Flash-ovao sam posle bios 3 puta sa 3 razlicita BIOS-a, sve je proslo bez ikakvih problema. Sa usb stick-a sam odradio flash BIOS-a.

Dakle, meni sada treba neko od drugara da proverimo mi te grane sa unimerom da vidimo sta se zapravo desava sa napajanjem. Do danas sam mogao ruku da odsecem da je napajanje jedno od najboljih na svetu ikada, ali kako drugacije da poverujem da su zveknuli hardovi osim ako ih napajanje nije s***alo?

Ono ima gazilijardu zastita i cak pise na njemu da podrzava do 24 hard-a u isto vreme da rade... Plocu ne znam da li da komentarisem uopshe posto mi se specijalno ne dopada sama tromost u BIOS-u. Jednostavno kao da je pentium 3 u pitanju..kapiram da i u njemu "letish" kroz BIOS...

Ili da se iscimam do nekoga ili neko da dodje do mene sa unimerom, drugim hdd-om pa da vidimo sta i kako.. Ako drugi hdd se bude procitao [ nemam treci hdd jbg] i recimo digao sistem i sve bude ok, onda ne znam sta da mislim.. Ponavljam sama instalacija u stanu je ok i nisam do sada primetio ama bash nishta cudno, nikakav osigurac nije iskocio ne pamtim npr.. prosto i jednostavno mislim da bi ono gore [ unimer plus dodani hdd] resilo barem delic ove odvratne miserije i misterije od koje mi se baca pegla..

@fantom da ja sam ti poslao sms.

edit - ono sto moram da napishem a kao da je bilo predznak da se nesto cudno desava jeste freeze u igrama gde je morao da padne hard reset. O tome sam pisao u ATI drajveri thread-u jer sam bio ubedjen da nesto ni sa grafickom nije u redu jer mi je pucao drajver malo po malo... Konkreno igranjem BFBC2 i Black Ops, mashina je u random momentima, tipa posle 15ak minuta se zamrzavala i stane slika i zazuji zvuk u slushkama beskonachno.. Ponavljam sve je bilo na default-u.. dakle nikakav ama bash nikakav overklok nije bio u pitanju.. i graficka i cpu - default.

Da li je to bio predznak crkavanja hardova, ne znam, da li je napajanje crklo - nije, a da li crkava - ne znam.

Poslednja izmena:

davidhaker26

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.12.2010.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Dell Inspirion N5010
Internet:
WADSL 1024/192
OS & Browser:
Windows 7 Professional 64bit & IE 9.0
Na nije crkao SATA2 kontroler? Probaj zakaciti hardove na SATA3 kontroler (ako ga imas na ploci)

EDIT: My bad, ne vide se hardovi na drugoj masini

Poslednja izmena:

R_O_N_I_N

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.09.2009.
Poruka
989
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
ASUS 280x
Display:
ViewSonic VX2260WM
HDD:
Sound:
Case:
CM Silencio 650
PSU:
Chieftec BPS-850C 850W
Optical drives:
Samsung SH-S223F
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
W7 x64
Ja bi' se ipak usudio posle svega da optuzim napajanje. Jbg,sve ukazuje na njega. Ili to,ili da poverujes da su ti sasvim slucajno dva harda otkazala odjednom. Ako ti treba unimer,ja mogu da ti pozajmim....nije neki,al' funkcionishe...

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Ma razmishljam se da li da ugosim nekoga kod mene jer me mnogo ali mnogo mrzi da nosim ceo komp kod nekoga, pre svega do drugara Diabolique-a. Jer ako donesem samo napajanje i sve bude ok, to nece biti sigurno i za plocu.. itd..

Inace odneo sam hardove i kod sebe gajbi kod matoraca, ma nishta.. jednosavno oni kao da ne primaju struju.. voleo bih da imaju neka krckanja, zujanja shta god.. ovako - mrtav konj..

Sada ce drugar da donese neki pata hdd nema nista drugo jbg pa cemo da vidimo sta ce biti sa time.. mada kapiram da ce to biti ok....

SuperStarr

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
1.342
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD DA-C2 @ 3,66Ghz (1.4V) under Alpenföhn Broken
Motherboard:
DFI LANParty JR 790GX-M2RS @ 1,8Ghz
RAM:
4x 2Gb "Crne Dragane" @ 866Mhz CL5 1.95V
VGA & cooler:
PCS 6770 1Gb feat. Scythe Musashi + PAPST 12cm @ 5V
Display:
ASUS VW222U
HDD:
1x Maxtor, 3x WD, 1x Hitachi
Sound:
SB0460 feat. Creative Fatal1ty Gaming Headset
Case:
kinez čisto da zašrafim ploču da se ne krivi...
PSU:
ZM850-HP
Optical drives:
LiteOn always & forever :P
Mice & keyboard:
GA GM-M6800 & Microsoft Multimedia 1.0A
Internet:
Telekom ADSL 1Mbps
OS & Browser:
xDark W7 x64 SP1 /// Google Chrome
Other:
2x Doggy Dog ?
tipa posle 15ak minuta se zamrzavala i stane slika i zazuji zvuk u slushkama beskonachno..
E pa to nisu drajveri, to je nispravnost HW-a ili HW konflikt. To nije moglo da izazove napajanje ali neispravna ploča ili grafika jesu. Čak i neispravan HDD. EDIT: ili čak zvučna! Optika je isključena jer se u to vreme nije koristila.

Sada ce drugar da donese neki pata hdd nema nista drugo jbg pa cemo da vidimo sta ce biti sa time.. mada kapiram da ce to biti ok....
Oki on može da radi 3 meseca OK pa posle opet da zvizne kao tvoja 2. A može i posle 15 sekundi.
Baš ti je gremlinski kvar. :(

Poslednja izmena:

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Pa ja ne znam sta da mislim sada jer sve sto si napisao u prvoj recenici mi se mota po glavi. Znam i ubedjen sam da mi je grafika zadavala muke jer sam imao 18 puta iskakanje drajvera [ neko reche da mi je do sistema to? ] Hardovi su uvek bili hladjeni na 26-28c.. Proc ne natezem vise jer mi sve ide glatko i na default-u, jer jel te tu je 6870 koja mozhe da gura 1080p normalno [ ili ne ]

Ploca pre svega kada smo i probali max bclk pre godinu dana zakljucili smo da ne moze vise od 210 ali to ne znaci nishta, bagoviti bios-i me vise nerviraju tj ta tromost dok se ide kroz menije ponekada. Nisam imao drugu x58 plocu tako da ne znam da li se i druge ploce/proizvodjaci tako ponashaju, iz iskustva ne bih rekao da je to slucaj.

Elem kod ih freeze-ova, posle restarta sve je radilo normalno opet do momenta kada se igra pokrene... Sve na def.. samo se spuca... i da... zvuchna karta je integrisana Realtek 889 na plochi.. to sam zaboravio da kazem, dakle nikakav Creative ili slicno nije u pitanju..

Poslednja izmena:

Kerrigan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
19.11.2009.
Poruka
1.007
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 3770K @ CM Seidon 240M
Motherboard:
Gigabyte Z68X-UD7-B3
RAM:
16GB Corsair Vengeance
VGA & cooler:
Titan
Display:
3x Dell U2311H @ nVidia Surround
HDD:
Intel 520 240GB/Kingston V (G2) SSD 128gb/Western Digital Blue 500gb/640gb/2TB@ Scythe Himuro
Sound:
E-MU 1212M @ Wharfdale Diamond 10.1/Harman Kardon HK-6500
Case:
CoolerMaster Cosmos II
PSU:
Corsair TX750
Optical drives:
LiteOn Ez-Dub external
Mice & keyboard:
Corsair Vengeance K90,Logitech DiNovo Edge (backup :P),Logitech MX Air/G500/G9x
Internet:
20mb Fiber Optic
OS & Browser:
Windows 7 64bit
ja bi hddove lepo kod Simona na "test" :)

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Ko je Simmon? Daj kontakt ..

Vrh