Cutura
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 13.04.2020.
- Poruka
- 262
- Rezultat reagovanja
- 476
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CuturaPC
CPU & cooler:
AMD Ryzen 3300x
Motherboard:
Rog Strix B450-F GAMING
RAM:
Patriot Viper Steel 16GB 3200mhz ddr4
VGA & cooler:
AMD Sapphire Nitro+ RX 6600 XT
Display:
AOC 24G2U BK
HDD:
Patriot Burst 240gb/Toshiba 1gb/Samsung 1tb/Seagate 1tb
Sound:
Logitech Z313 / G333 / Steelseries Arctis 9x
Case:
MS Cyclops V / 5x Arctic P12 PWM PST
PSU:
BITFENIX Whisper M 650W
Optical drives:
LG
Mice & keyboard:
Logitech G203 / HP TPC-P001K
Internet:
SBB EON
OS & Browser:
W10/Chrome
Pozdrav narode, pre par dana sam sklopio pc, juce konacno nadjem vremena da ga testiram al vidim da su temp cpu malo povecane.
Ploca b450 f gaming (polovna)
Procesor 3300x sa stock kulerom. (novo)
Prvo sto sam primetio da fan od cpu ne radi konstantnom brzinom nego varira, kao promaja da duva pa sam mislio da treba u bios-u da se podesi na max i sl.no ni to ne pomaze.
Probao sam da menjam 2x pastu al nije pomoglo (imam neku sklj pastu od 300din hy510 mada kontam da je bolja od one sto je isla sa procesorom).
Primecujem da cpu temperatura konstantno varira od 40-60 dok nista ne radim,cim pokrenem chrome/yt il nesto sl ode na 70.
Evo ss iz aide od juce (1) i danas (2) i treci malopre , jel se tripujem mada mi to ne deluje normalno?
Jedini ''problem'' kad postavljam kuler i hladnjak je onaj limic sa zadnje strane ploce, on mi je spao kad sam postavljao plocu, fiksiram ga pre srafljenja hladnjaka pa ga pridrzavam rukom al dal to ima veze stoji cvrsto sve kad fiksiram i taj lim i hladnjak sa sve cpu kulerom.MOzda se malo pomeri hladnjak kad zasrafim prvi sraf. Jel moguce da je do nekog podesavanja u bios-u od starog vlasnika, fan mode ili sta moze biti?
Ploca b450 f gaming (polovna)
Procesor 3300x sa stock kulerom. (novo)
Prvo sto sam primetio da fan od cpu ne radi konstantnom brzinom nego varira, kao promaja da duva pa sam mislio da treba u bios-u da se podesi na max i sl.no ni to ne pomaze.
Probao sam da menjam 2x pastu al nije pomoglo (imam neku sklj pastu od 300din hy510 mada kontam da je bolja od one sto je isla sa procesorom).
Primecujem da cpu temperatura konstantno varira od 40-60 dok nista ne radim,cim pokrenem chrome/yt il nesto sl ode na 70.
Evo ss iz aide od juce (1) i danas (2) i treci malopre , jel se tripujem mada mi to ne deluje normalno?
Jedini ''problem'' kad postavljam kuler i hladnjak je onaj limic sa zadnje strane ploce, on mi je spao kad sam postavljao plocu, fiksiram ga pre srafljenja hladnjaka pa ga pridrzavam rukom al dal to ima veze stoji cvrsto sve kad fiksiram i taj lim i hladnjak sa sve cpu kulerom.MOzda se malo pomeri hladnjak kad zasrafim prvi sraf. Jel moguce da je do nekog podesavanja u bios-u od starog vlasnika, fan mode ili sta moze biti?
Prilozi
-
185,5 KB Pregleda: 149
-
310,3 KB Pregleda: 164
-
229,3 KB Pregleda: 137