Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Sve je to super, ali nije gpu jedino sto treba hladiti na grafickoj!! Sta je sa memorijom, tranzistorima i ostalom elektronikom. Kakva je tu situacija bez aktivnog hladjenja...siguran sam ne dobra!
Mozda bi pogodnije resenje za tako nesto bilo ovo novo hladjenje cm-a. Nisu ga jos izbacili na zvanicnom sajtu, ima nesto o tome u temi cosmos 2 kucista. Creva je moguce otkaciti a i deo sa pumpom deluje masivnije pa bi valjda moglo i dodati gpu na taj sistem ali opet tu je o pitanje radijatora...
470 i 480 se moze sasvim dobro hladiti ovako jos se samo stavi jedan vent da duva preko tog ladnjaka sto ostane tj taj sto ide preko mem i naponske a za druge nalepis hladnjake i stavis vent i opet imas bruka temperature
Ja kacio na ovu moju 470-ku jedan 12cm vent,na onaj njen pasivni kuler,i ***em li ga par stepeni jeste bila niza temp,ali stvarno izgled je bio nekako fuj!
Jedno je sigurno, pumpa se cuje sto je i normalno jer je pokretni deo. Sada zavisi na kom modelu koliko, nisam naravno poslusao sve modele 'face2face' ali moze se provrteti po tjubu.
Novije serije su verovatno tise, ali opet nema pouzdanih informacija. Super bi bilo kada bi neko sa ozbiljnijom opremom mogao da ismeri buku pumpi, da bi znali sta da ocekujemo.
Dajte pumpu, snimiću kvalitetnim kondenzatorskim mikrofonom. Koliko sam shvatio, kod H serije je isto tako lotto kao i kod klasičnih ventilatora. Noctua pravi super ventilatore, najbolje su izbalansirane i onda opalac! Noctua vent koji se trese ko traktor! Tako i za sve ostale ventilatore. Dobijem dva Eagle Sharkoona, jedan radi super, drugi je malo offcenter i čuje se ležaj....
H70 koji je sam probao je mogao da se čuje, ali je to daleko od bučan. Verujem da bi bio nečujan u zatvorenom kućištu.
Verovatno ima i malo glasnijih, ali je to očigledno neispravno.
Ako modujes, imas moju podrsku... Dosta ljudi je vrlo uspesno izvelo taj mod i koliko sam naleteo/video svi su zadovoljni. Samo stavi nesto pasivno na naponsku i RAM i eventualno nesto da pirka odnekud... Bice to ok. Ako ne, nadam se da si u garanciji.