• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

"Cooler Master i Vi Sekiraši"

touareg

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.10.2010.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
I šta si dokazao?

Kako ja vidim CMB na ovom i na onom drugom forumu se trudi da svima izađe u sustret koliko je u njihovoj moći, i to je pohvalno i profesionalno, al' uvek se nađe neko kome nemožeš udovoljiti:(
Da nisam to i ja mislio, ne bih im se ni obratio. Sve je super dok im ne uputiš prvu kritiku. Onda nastaje ono što sam napisao, da ne ponavljam. Kritikovao sam ih što nemaju servis za popravku svojih skupih uređaja kao druge velike firme, pošto sam želeo da platim popravku. Drsko su me otkačili na pm, pošto nisu želeli da tu činjenicu napišu javno, jer im nije išlo u prilog da to saznaju ostali. Pošto nisam želeo da se povučem iz diskusije, između ostalog desilo se ono što je zaista vredno pomena (da nije tužno, bilo bi smešno), a to je da vam glavni predstavnik velike kompanije napiše:
"...Ti si klasicni nekulturni ucenjivac koji zeli nesto da dobije, da verovatno iz promovise neko drugo PSU koje ste ti i tvoja firma..drugari uvezli citavih 25 komada od nekog dstributera u nemackoj, jer vam niko normalan ne bi dao distribuciju...bas bih voleo da momci od kojih si kupio test PSU objave tvoje ime i firmu koju predstavljas, veruj mi da ti vise niko ne bi usao...sto bi deca rekla SHESAN si i ne treba da se svi ovde spustamo na tvoj nivo jer stara dobra poslovica kaze " Ne raspravljaj se sa budalom , da te ne spusti na svoj nivo i pobedi na iskustvo " ...puno pozdrava od mene, glasam da te banuju jer nama treba podrska a ne trolovi ovde...nema veze koji je brend u pitanju..."
???
Ja sam bio zgranut! Pri tom ovako ispoljen strah od konkurencije skoro negde nisam video... Ne razumem ni potrebu za tim strahom, CM je dobra firma.
Ko god misli da je to normalno obraćanje kupcu, (koliko god da sam ih ja kao potrošač "iritirao") ja mu se unapred izvinjavam i odbijam sa njim dalju diskusiju, pošto ili je bot, ili smo vaspitavani na različit način.
Ovim hoću da upozorim sve neutralne kolege sa kakvim ljudima imaju ovde posla i šta se od njih može očekivati. To je strašno poniženje za veliku firmu, i sramota za one ljude u stafu koji sa tim nemaju veze. Dok im idete niz dlaku, divni ste i smeškaće vam se, a ako im nešto prebacite... Mada će vam sad posle ovog slučaja jesti iz ruke neko vreme, pa iskoristite to za rešavanje nekog većeg problema.

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Je l' imaš screen shot ovog razgovora? Ako je istina stvarno sam iznenađen jer su se meni činili kao poprilično ok, što ne mogu reći za neke druge... Nisam imao neku pretjeranu komunikaciju sa njima ali sam npr. tražio sponzorstvo i izašli su mi u susret a koliko vidim i mnogim drugim tako da bar što se tiče modding scene mogu imati samo riječi hvale.

touareg

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.10.2010.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ma najbolje da sam sve izmislio... Imam sve screenshotove, a napravili su ih i neke kolege koji su se ponudili da budu svedoci, za slučaj da se sve obriše. Jedino ne znam koliko je umesno da na ovom sajtu kačim prepisku sa onog drugog, možeš pogledati tamo, u prve dve podteme u njihovoj podršci.
Posle ovoga više nemam iluzija ni vere u dobre namere bilo koje firme. Tu su samo da nam se podvuku da bi nam lakše uvaljivali svoju robu, a većina funkcioniše po principu "Banka je tvoj prijatelj". Koliko su moralno prsli vidi se po vrištanju njihovog glavnog stafa u ulozi bota, što je vrhunac degradacije ličnog i profesionalnog dostojanstva. Sve što sam na kraju tražio od njih bilo je izvinjenje za uvrede (od popravke PSU sam davno digao ruke) ali su i dalje sujetni i arogantni, misle može im se. Ne pada im na pamet javno izvinjenje, jer bi tako direktno priznali ko im je @johnyblack, za šta ja pomoću svojih izvora upravo spremam dokaze Holanđanima i USA centrali.
Ove naše lokalne "gazde" još nisu shvatili da u celom svetu kao kupac imaš puno pravo da se buniš i kritikuješ, i da te to ne stavlja na kompanijsku listu za odstrel, već naprotiv, smišljaju način kako da ti reše problem. Velike, ozbiljne firme se prosto utrkuju u tome. Ovde "gazde" sebe doživljavaju drugačije. Ovde je još uvek sveprisutan čuveni "sindrom malog čoveka na velikoj funkciji", a kod takvih "ljudskih veličina" reč izvini ne postoji u rečniku.

mitarus

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
1.097
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 2500K & LC-CC-95
Motherboard:
Gigabyte GA-H77M-HD3
RAM:
2x8GB Kingston HyperX FURY 1866MHz
VGA & cooler:
XFX RX480 8GB
Display:
AOC Q3279VWFD8
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB
Sound:
Creative X-Fi XtremeGamer SB0770
Case:
Fractal Design Arc XL
PSU:
Thermaltake Smart SE 630W
Mice & keyboard:
Logitech MX518 | Logitech UltraX Premium Black
- kupio si polovno napajanje, bez garancije
- CM kancelarija ne moze da ti izadje u susret zato sto nemaju servis, za opravdane reklamacije rade iskljucivo zamene, odnosno to radi uvoznik
- komunikacija je bila jako losa

Da li je to ukratko problem? Toga se secam od ranije sa drugog foruma, ali ovde nikako da to napises konkretno.

touareg

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.10.2010.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
A kako ti se čini ovakav "ukratko" i "konkretno" pogled na stvar:

- Kupio si polovno napajanje, bez garancije i želeo da platiš popravku
- CM kancelarija ne moze da ti izadje u susret zato sto nemaju servis, za opravdane reklamacije rade iskljucivo zamene, odnosno to radi uvoznik, a odbija da pokaže bilo kakvu zainteresovanost za tvoj problem i tek na kraju, pod pritiskom javnosti ti pokazuje "dobru volju" uvijenu u cinizam.
- Komunikacija je bila jako loša i pujdali su svoje botove na tebe
- Lično su te vređali i nazivali plaćenikom konkurentske firme
- Želiš da sa time upoznaš kolege i podeliš svoje iskustvo koje imaš sa CM "podrškom".

Zanimljivo kako ista stvar može da se predstavi na različite načine, zar ne? ;)

mitarus

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
1.097
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 2500K & LC-CC-95
Motherboard:
Gigabyte GA-H77M-HD3
RAM:
2x8GB Kingston HyperX FURY 1866MHz
VGA & cooler:
XFX RX480 8GB
Display:
AOC Q3279VWFD8
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB
Sound:
Creative X-Fi XtremeGamer SB0770
Case:
Fractal Design Arc XL
PSU:
Thermaltake Smart SE 630W
Mice & keyboard:
Logitech MX518 | Logitech UltraX Premium Black
^Nisam ja "sa njima" i "protiv tebe" :)

Nego, kolege ovde ne znaju o cemu je konkretno rec, pomenuo si PSU dva puta, ali detalje o problemu nisi izneo.

Meni je CM politika zamene napajanja u garanciji bila odlicna, ali to je zato sto sam imao garanciju. Bolje mi je da dobijem novo, nego da mi neki serviser prcka po napajanju i da mi ostane jos 57 meseci garancije na otvarano napajanje od 150 eura. Iz tog ugla, moze da se i opravda to sto ne postoji servis u pravom smislu te reci. Ogromna vecina ce kupiti novo i biti zasticena u slucaju kvara time sto ce dobiti novo zamensko. Ali onda ostaju bez prave podrske oni koji nemaju pisanu garanciju. I tako, iz licnog iskusva, meni budu odlicni, a tebi najgori.

Ne stajem ni na ciju stranu, nemoj da me razumes pogresno. Sa njima sam imao dobru komunikaciju. Druga situacija, drugacije iskustvo, drugaciji ishod. Dosta kolega je pitalo za detalje, a nikako da ih napises. Daleko od toga da imam nesto protiv da ti izneses svoje iskustvo, naprotiv. Po meni si vise informacija dao u prethodnom postu, nego u tri posta pre toga.

:wave:

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.067
Rezultat reagovanja
2.571
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
16gb HyperX Predator 2666Mhz
VGA & cooler:
SLI - Asus GTX 770 dc2 + EKWB
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Transcend SSD 370s 256Gb RAID0
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
A4Tech - mouse and keyboard
Internet:
Cable
Other:
PROJEKTI: https://www.facebook.com/sspcmodding
Bez pristrasnosti ikakve, moje iskustvo je da se za napajanja kad crknu dobijaju nova u zamenu, nikako popravljaju zbog mnogih losih iskustava...

touareg

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.10.2010.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ma naravno druže da svima nama više odgovara da dobijemo novi uređaj, nego da se molimo bogu da onaj što ga otvara nije završio školu preko veze. Međutim, svejedno, imao sam pravo da pomenem da mi se ne dopada ta ignor-after politika, jer ozbiljne firme takođe daju dugogodišnje garancije, a opet možeš i posle tog roka, ili nezavisno od garancije da servisiraš vredne stvari koje si od njih kupio. Oni su ti tu mogućnost pružili, čime su ti na ozbiljan način iskazali poštovanje kao kupcu. Istina, klepiće te dobro za popravku i time sugerisati da bi ti možda bilo pametnije kupiti novi uređaj, ali i dalje imaš izbor. Neko će reći za slučaj CM "pa to je napajanje, teško se servisira"... Svejedno, princip je isti. Nekad će baš popravka da ti se isplati.
U svakom slučaju, u korporativnom svetu postoji način, forma, kultura, ljudski odnos, civilizovana praksa, kako se "otresa" kupac sa problemom, a najčešće se čoveku ponudi neki znak pažnje u zamenu za nemogućnost rešavanja istog. Ja stalno naglašavam da ništa od njih nisam tražio, već su me načeli drskim otkačinjanjem na pm, da ne vide ostali da nisu obezbedili servisnu podršku koju sam hteo da platim, a potom su me ignorisali. Svi mi imamo pravo da kritikujemo razne segmente politike firmi čije proizvode kupujemo, jer kritika je ono što unapređuje. Da li bi jedan Samsung, ogrezao u plastici, izbacio telefon sa aluminijumskim kućištem, da ga nisu kritikovali potrošači, a sad se na to sprema? Ili iPhone veći ekran?
Jedino ovi naši "profesionalci" toga nisu svesni i kritiku doživljavaju lično. Gde ti u Srbiji "gaaazdi" i njegovim odlukama smeš nešto da prebaciš? Takav sebi odmah da za pravo da pokuša ne sve načine da te pokopa, ili bar najprimitivnije izvređa. E pa ja mislim da će Cooler Master centrala shvatiti da je vreme da se ovde smeni jedan takav "gaaazda" i da će postaviti nekog ko ume da radi sa ljudima, poštuje svog kupca i interese ozbiljne firme koju predstavlja.

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.067
Rezultat reagovanja
2.571
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
16gb HyperX Predator 2666Mhz
VGA & cooler:
SLI - Asus GTX 770 dc2 + EKWB
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Transcend SSD 370s 256Gb RAID0
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
A4Tech - mouse and keyboard
Internet:
Cable
Other:
PROJEKTI: https://www.facebook.com/sspcmodding
Ne ulazim ja u vas odnos i prepiske to ostavimo na stranu (mada svako ima svoje iskustvo)

Ono sto sam napisao to i mislim a ponovo ti pisem, to da trebaju da imaju servis trebaju a ne znam da li ga imaju, ono sto je cinjenica da uglavnom svi servisi ovlasceni izbegavaju popravke i zavrsava se tako sto dobijas zamensko napajanje ili novac i kupujes novo (zato sto napajanja nije pametno popravljati govorim i iz licnog iskustva). Tvoj problem je sto nemas vazecu garanciju i sada moras da vidis sa nekim drugim servisom za popravku ili lepo kupis novo! I ja bi bio ljut zbog svega ovog ali prevashodno na samog sebe sto sam lose srece u celoj toj prici, toliko od mene o ovome u ovoj temi...

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Pozdrav
Da li je istina da se CM V850 "povlaci" iz prodaje ili je to i dalje aktuelan model koji ce se i dalje proizvoditi i prodavati? Molim za brz odgovor. :wave:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
hehe Znam, isto sam pomislio kad sam citao te postove. ;)
Samo zelim zvanicnu potvrdu od predstavnika.
Pa ako bi neki ovde nakon toga bili ljubazni da prestanu nenormalno da dizu cene polovnih stvari koje prodaju pod besmislenim izgovorima.
Ako na par dana/nedelja neceg nema na nasem trzistu to ne znaci da je postao EOL proizvod. :d Kakav je ovo lol.

Cooler Master Balkan

Cooler Master
Učlanjen(a)
15.11.2013.
Poruka
63
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Sto se tice V serije samo model V700 ce biti EOL , tako da ce V serija biti u modelima 850/1000/1200.VS serija ce se popuniti sa modelom od 750W , iz tog razloga V700 ce biti EOL.

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Pozdrav,da li moze da se poruci cela prednja i gornja maska za kuciste CM 690 Advanced prvo koje je npravljeno?

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
pa treba mi i gornji i prednji,razmislicu jos mozda ce moci sprej da resi sve...ako budete imali i prednji i gornji javite

Medolinos

Moderator
Učlanjen(a)
06.11.2010.
Poruka
5.394
Rezultat reagovanja
12
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
no name
CPU & cooler:
AMD FX 8350 / Noctua NH-U14s / NF-A15 Puss-Pull
Motherboard:
Gigabayte 990FXA-UD5 rev. 3.0
RAM:
Kingston 16gb ddr3 1866mhz HyperX Fury
VGA & cooler:
R9280X-DC2 TOP
Display:
Samsung UE32EH5000
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250gb, HDD Segate Baracuda 2 TB, HDD Samsung F3 1TB
Sound:
integrisan zvuk i Creative Inspire T3030 speakers
Case:
COOLER MASTER HAF XB EVO RC-902XB-KKN2
PSU:
EVGA Supernova G2 750w
Optical drives:
Lite-on
Mice & keyboard:
A4tech X-7 G800, misonja neki zalosni genius
Internet:
ADSL Telekom paket do 20 mbita
OS & Browser:
Win 10
Poslednja izmena:

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Kad ce ova nova verzija Devastator-a sa crvenim osvetljenjem biti dostupna na nasem trzistu?

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Drug je nestrpljiv, ako nema nista od crvenog Devastatora skoro da mu kazem da kupi nesto drugo?

Poslednja izmena od urednika:

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Zasto mi je editovan post i iz njega potpuno uklonjena poenta pisanja posta?
Da li je to mozda dozvoljeno na ovom forumu da zastupnik neke kompanije ignorise korisnike ili bude neodgovoran?
ccc Ja u ovo ne mogu da verujem!

Poslednja izmena:

Cooler Master Balkan

Cooler Master
Učlanjen(a)
15.11.2013.
Poruka
63
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Kad ce ova nova verzija Devastator-a sa crvenim osvetljenjem biti dostupna na nasem trzistu?
Pozdrav,

Pitanje je da li ce se kod nas pojaviti Devastator sa crvenim osvetljenjem.Ukoliko se bude i poajvio to bi moglo da bude tek u Decembru.

Ako moze mala molba da imate malo strpljenja za odgovor.Nas je malo u kancelariji i nekada pored naseg standardnog posla koji svakodnevno obavljamo zaista ne stignemo da pregledamo sve forume podrske,privatne poruke,facebook...itd

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Oke, hvala. :wave:
Btw, bez ljutnje, ali stavno mislim da nije tesko odvojiti par minuta vremena za forum koji ima tek nesto manje od 4k clanova i prodje dosta dana da niko ni ne postavi pitanje. Isto vazi za onaj drugi forum i fejs... Ja razumem da je potrebno da prodje odredjeno vreme dok vi saznate informaciju i odgovorite, ali skoro 5 dana... Oke je u svakom slucaju, nije moje da brinem o tome kako radite. :wave:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Oke, hvala. :wave:
Btw, bez ljutnje, ali stavno mislim da nije tesko odvojiti par minuta vremena za forum koji ima tek nesto manje od 4k clanova i prodje dosta dana da niko ni ne postavi pitanje. Isto vazi za onaj drugi forum i fejs... Ja razumem da je potrebno da prodje odredjeno vreme dok vi saznate informaciju i odgovorite, ali skoro 5 dana... Oke je u svakom slucaju, nije moje da brinem o tome kako radite. :wave:
Problem je sto se ovo ZOMBI desilo preko vikenda, a ljudi iz CM-a tada nisu u kancelariji. Moras da budes strpljiv tada. Ponekad se desi da ne stizu od obaveza da odgovore i u okviru radnog vremena preko radnih dana (poslovni put isl), ali se trude da odgovore uvek i na kraju bude tako, kao sto vidis.
Samo strpljenje druze ;) Nije mi namera da branim CM brend, ali kako znam ovu ekipu licno, i znam koliko se cimaju oko nekih sitnica, sto realno i ne moraju, osetio sam potrebu da objasnim situaciju.

Cooler Master Balkan

Cooler Master
Učlanjen(a)
15.11.2013.
Poruka
63
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Problem je sto se ovo ZOMBI desilo preko vikenda, a ljudi iz CM-a tada nisu u kancelariji. Moras da budes strpljiv tada. Ponekad se desi da ne stizu od obaveza da odgovore i u okviru radnog vremena preko radnih dana (poslovni put isl), ali se trude da odgovore uvek i na kraju bude tako, kao sto vidis.
Samo strpljenje druze ;) Nije mi namera da branim CM brend, ali kako znam ovu ekipu licno, i znam koliko se cimaju oko nekih sitnica, sto realno i ne moraju, osetio sam potrebu da objasnim situaciju.

Da podelimo sa vama neke novosti , trenutno radimo na novom modelu Gaming Combo...

ZiZ0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruka
647
Rezultat reagovanja
11
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel I5 4690K
Motherboard:
MSi Z97 Gaming 5
RAM:
Exceleram White 2x4GB + Kingston Fury 2x8GB
VGA & cooler:
Asus GTX 980 Strix
Display:
Dell U2312HM
HDD:
WD Caviar Black 1TB + SSD Samsung Evo 250
Sound:
Kingston HyperX Cloud 2
Case:
Fractal Design XL R2
PSU:
Cooler Master GX 750W 80+
Mice & keyboard:
Sharkoon Darkglider & E-BLUE K729
Ovo izgleda veoma interesantno. Zna li se otprilike neka okvirna cena za ovaj combo?

Vrh