• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

CM MasterAir M612 Stealth - nedoumica u montaži

ShoneX

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.11.2022.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
Ukratko, sklapam svoj novi komp... nije da sam neki profesionalac, ali bavim se softwareskim delom i fizickim odrzavanjem racunara (ciscenje, zamene pasti...) vec dugo vremena i ana ovako nesto jos nisam naisao... Pokusavam da zakacim MasterAir M612 na plocu ali mi prosto ne da mira to njegovo landaranje na ploci, apsolutno sam siguran da su svi delovi dosli, totalno sam pratio uputsvo, ali kada zakacim kada stavim bracket pozadi i kada stavim srafove - spejsere, bracket samo landara, srafovi uopste ne drze uz plocu... ne razumem, lepo pise AM4 odgovara, sklopio po uputsvu bracket sa delovima koji su za AM4... pitam se, sta sam pogresio, da li sama ploca nije dovoljno debela, da li fali nesto na srafovima.... negde procitam da nema veze sto landara, kada se stavi cooler on sve ucvrsti... ŠOK... ne deluje mi ovo nešto sigurno, kakve veze što ce cooler da stegne sve uz sam procesor, kada ce to opet moci da kliza po pasti levo desno, gore dole.... drugo. ja kada stavim cooler ja planiram da njega koristim kao deo za koji cu da hvatam ploču, što je moramo priznati vrlo uobičajna praksa.. ništa mi nije jasno.... može neka pomoć, predlog ii da kupujem drugo hlađenje, a ovo zafrlječim u kontejner? Inače, ploča je Asus Prime B550 Plus.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.239
Rezultat reagovanja
2.893
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7

ShoneX

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.11.2022.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
Ovaj video ništa ne znači za moje pitanje, zar stvarn omislite da ga nisam pogleda, jesam i još nekoliko drugih koje sam uspeo da nađem. On ovde nigde ne pominje landaranje backplate-a, mada se na snimku vidi do on zapravo ''landara'', ali meni to nije normalno i zato sam i postavio pitanje koje sam postavio.... nekako m ije nesigurno da učvršćivanje dođe tek nakon što se cooler stegne uz procesor jer tu svakako ostaje prostora da celo hladjenje klizi gore-dole, levo-desno jer su šrafovi tanki i ne obuhvataju celu rupu kao fabrički backplate, a takođe sam beckplate je ceo od plastike, cak i sami plastični ''poklopci'' koji drže montažne ''pinove'' su od plastike, što ima daje veliku mogućnost da klize... da sam unapred znao da je ovakvo sr*** za montažu ne bih ga ni kupio, međutim sada kada sam dao već pare, trađim pomoć od nekog iskusnijeg, da vidim ima li neko kompromisno rešenje ili da kupujem novo hlađenje.

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
15.653
Rezultat reagovanja
11.313
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Intel i9-10900 & Be quiet! Pure Rock 2 Black
Motherboard:
Asus Z490 Tuf Gaming Plus
RAM:
Crucial 1 x 8 GB DDR4 2666 MHz
VGA & cooler:
Asus Dual RX580 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Adata Legend 710 250 GB nvme + Western Digital Blue1 TB sata III + Cusu CV7000 1 TB nvme
Sound:
Microlab MT280B, Sony WH-XB700
Case:
SilentiumPC Ventum VT2 TG + 2 x Bionix P120 PWM PST + 2 x Bionix P140 PWM PST
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Redragon Impact M908 & Cooler Master SK650 & Redragon Diti K585
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 11
ovo zafrlječim u kontejner
Čuvajmo prirodu i kontejnere; pošalji na ovu adresu - ako treba ja ću platiti poštarinu:

adresa nepoznata

:troll:

Postavi klip ili fotografije tog montiranog kulera.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.239
Rezultat reagovanja
2.893
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
@ShoneX
Pa on kliza ali kad stavis telo kulera nece nigde klizati, svi ti kuleri su manje vise na isti fazon i svi rade posao.
Evo ti video gde kliza ali nije bitno, bitno je kad ga stavis i nalepi se na procesor on nece nigde.

ShoneX

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.11.2022.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
Važi, postaviću slike, ali ne montiranog (jer ne može da se montira i neću da nešto montiram ako to ne može da se uradi kako treba), ali malo kasnije, pošto sam sada lepo uzeo i spakovao sve nazad u kutije jer sam totalno izgubio... sklapam taj računar već 6 meseci, i dva puta sam se predomišljao, pa mi je usfalio ARGB kontroler koji nisam mogao naći u Srbiji, pa sam jednom odustao od sklapanja, sada kada konačno imam vremena jer sam na godišnjem i konačno imam sve delove, opet me nešto u**alo... hvala vam na želji da pomognete i nadam se da ćete ostati na temi, ali sad moram da radim druge stvari oko kuće, pa kasnije šaljem slike, mada tu i nema nešto da se slika, prosto, kada se zašrafe distanceri za donje ''muške'' šrafove, backplate sa sve distancerima landara i gore - dole i levo-desno i napred-nazad... što je meni nepojmljivo.....

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.239
Rezultat reagovanja
2.893
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Pa svaki plasticni po malo landara, ali kad se stegne telo ne mrda nikud, nece mu nista biti ni njemu ni proseoru, pazi samo da ne pretegnes, montirao sam x tih plastikanera , kazem ti svi su manje vise isti.
Ne mozes nista pokvariti.

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
15.653
Rezultat reagovanja
11.313
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Asus Dual RX580 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Adata Legend 710 250 GB nvme + Western Digital Blue1 TB sata III + Cusu CV7000 1 TB nvme
Sound:
Case:
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 11
@ShoneX
Postavi (kasnije) fotografije tih delova koje koristiš za montažu.

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.427
Rezultat reagovanja
1.638
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Važi, postaviću slike, ali ne montiranog (jer ne može da se montira i neću da nešto montiram ako to ne može da se uradi kako treba), ali malo kasnije, pošto sam sada lepo uzeo i spakovao sve nazad u kutije jer sam totalno izgubio... sklapam taj računar već 6 meseci, i dva puta sam se predomišljao, pa mi je usfalio ARGB kontroler koji nisam mogao naći u Srbiji, pa sam jednom odustao od sklapanja, sada kada konačno imam vremena jer sam na godišnjem i konačno imam sve delove, opet me nešto u**alo... hvala vam na želji da pomognete i nadam se da ćete ostati na temi, ali sad moram da radim druge stvari oko kuće, pa kasnije šaljem slike, mada tu i nema nešto da se slika, prosto, kada se zašrafe distanceri za donje ''muške'' šrafove, backplate sa sve distancerima landara i gore - dole i levo-desno i napred-nazad... što je meni nepojmljivo.....
Pošto vidim da je to najpoželjnija opcija, vrati kuler prodavcu, ako si ga kupio online u radnji i ako nije prošlo više od 14 dana od dana kad ti je dostavljen...

ShoneX

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.11.2022.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
Ne mrda se samo plastični deo, mrda se ceo backplate sve zajedno sa šrafovima, ali sad uvideh i još jedan problem koji me navodi da zapravo jednostavno kupim drugo hlađenje, jer kada stavim metalne držače kada bih ''ušrafljivao'' kuler mislim da bi ga ušrafio u kondezatore koji su ispod jer se baš na tom delu nalazi rupa... još jedan šok za mene, kako je moguće da je toliko nekompaktibilnosti u nečemu što bi trebalo da bude maltene univerzalno i ako proizvođač navede da je za AM4 onda bi trebalo i da je tako, ali ovo je zaista neverovatno da su ovi pak ploču namestili tako da moraš da paziš i kakv hladnjak kupuješ.... pa kako da znam kada poručujem online delove i gledam specifikacije kao dosta drugih korisnika i očekujem da su specifikacije tačne, a nigde u uputstvu ne piše ''možda vaša ploča neće biti podržana, ako ima kondezatore gde mi mislimo da ne treba da ih bude''... Jeste da Ryzen 7 5800X nije nešto što baš traži jako hlađenje, ali ja stvarn one želim da stavljam neka baš low range hlađenja od recimo lc power-a (kojeg imam sad na racunaru) ili ne daj bože mas industral... A šta mislite o DeepCool AK620, dal ije bolje ili lošije hlađenje, vidim da bi ono odgovaralo na moju ploču i takođe koristi fabrički backplate i zašrafljuje se gore i dole umesto levo i desno? ne mogu da vratim prodavcu, kupio sam ga pre vise od 6 meseci...

Prilozi

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.239
Rezultat reagovanja
2.893
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
DeepCool AK620 je bolje hladjenje ,ali i on ima plasticne drzace, doduse nisam primetio da se mrda, malo je kvalitetnije uradjen ali je sistem slican jako slican.

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.427
Rezultat reagovanja
1.638
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
VGA & cooler:
Čekaj jel' ti to testiraš montažu kulera bez procesora u socketu?

Ako je tako, kako misliš da će se prilikom montaže kulera na prazan socket prikazati realno stanje?

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.239
Rezultat reagovanja
2.893
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Ma da on nije kompletirao uredjaj, samo je osetio da se bekplate mrda kad je usafljen bez tela.
Ako ne zelis plastiku onda ovo:

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.427
Rezultat reagovanja
1.638
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
VGA & cooler:
Ok, jasno...

Odoh da namontiram gumu bez felne... :rotf:

Ne može to tako...

ShoneX

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.11.2022.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
DeepCool koliko sam moga da vidim na zoutubu u montažama, koristi fabrički backplate koji dodje uz ploču, na njega se ušrafe metalni šrafovi - distanceri, metalni držači samog cooler-a i zaštrafi opet metalnim šrafovima tako da ne znam šta je tu plastično... no nebitno i da je plastično, ipak se on šrafi od gore i dole što rešava problem šrafljenja u kondezatore koji su sa leve strane. Ne znam za šta je bitan procesor u socket i montaža samog backplate-a koji se mrda, znam ja da kada stavim procesor i stegnem cooler da on neće da se mrda, ali po meni ne bi trebalo ni pre toga.... osim toga ne postoje bezveze na ploči oko samih rupa kontaktne tačke za uzemljenje samog coolera kada šraf dotakne ploču, a u slučaju ovog modela cooler master-a to ne bi bio sločaj jer šraf ne bi dodirivao ploču nego bi celo hladjenje držao kontrapritisak izmedju procesora i plastičnog backplate-a. - YouTube. Da, baš se i dvoumim izmedju pomenutog DeepCool-a i BeQuiet! Dark Rock Pro 5...

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.427
Rezultat reagovanja
1.638
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
VGA & cooler:
DeepCool koliko sam moga da vidim na zoutubu u montažama, koristi fabrički backplate koji dodje uz ploču, na njega se ušrafe metalni šrafovi - distanceri, metalni držači samog cooler-a i zaštrafi opet metalnim šrafovima tako da ne znam šta je tu plastično... no nebitno i da je plastično, ipak se on šrafi od gore i dole što rešava problem šrafljenja u kondezatore koji su sa leve strane. Ne znam za šta je bitan procesor u socket i montaža samog backplate-a koji se mrda, znam ja da kada stavim procesor i stegnem cooler da on neće da se mrda, ali po meni ne bi trebalo ni pre toga.... osim toga ne postoje bezveze na ploči oko samih rupa kontaktne tačke za uzemljenje samog coolera kada šraf dotakne ploču, a u slučaju ovog modela cooler master-a to ne bi bio sločaj jer šraf ne bi dodirivao ploču nego bi celo hladjenje držao kontrapritisak izmedju procesora i plastičnog backplate-a. - YouTube
Druže uređaj je dizajniran i konstruisan da se ne mrda i da se može full stegnuti tek kada nalegne na procesor.
Ubaci procesor u socket i instaliraj kuler. Ako ti ni tada ne bude odgovaralo, menjaj kuler.
Sve ostalo je besmisleno jer ne koristiš uređaj onako kako je namenjeno.

ShoneX

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.11.2022.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
Druže uređaj je dizajniran i konstruisan da se ne mrda i da se može full stegnuti tek kada nalegne na procesor.
Ubaci procesor u socket i instaliraj kuler. Ako ti ni tada ne bude odgovaralo, menjaj kuler.
Sve ostalo je besmisleno jer ne koristiš uređaj onako kako je namenjeno.
Pa ne smem jer vidim da je šraf dovoljno dugačak da ga fino ušrafim u kondezatore koji su ispod.....

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.239
Rezultat reagovanja
2.893
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Nema sanse da se to desi ali eto teraj kako znas, onda uzmi drugi kuler,Deepcool je odlican , kod mene hladi 7800x3d, Dark rock je jos kvalitetniji ali sam ga izbegao jel lose radi na AM5 platformi ,a poprilicno je skup. Za AM4 platformu je jako dobar.

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
15.653
Rezultat reagovanja
11.313
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Asus Dual RX580 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 11
Pa ne smem jer vidim da je šraf dovoljno dugačak da ga fino ušrafim u kondezatore koji su ispod.....
O.K., šaljem adresu, taj kuler je totalno "nekompaktibilan". :troll:

Kad stiže procesor?

ShoneX

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.11.2022.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
Mislim da zaista nema nikakve potrebe za uvredama, podsmevanjem i sličnim stvarima... Drugo, nisam ja neki tamo ''duduk'' pa da ne razumem šta vi hoćete da kažete, sem to ga ja se bavim računarima već 15'ak godina, samo ne toliko ovim savremenim hardware-om... ja samo izražavam svoje mišljenje da proizvođač baš i nije napravio kvalitetan i siguran uređaj i da ja kao takvog ne želim da ga koristim. A što se tiče šrafa koji bi bio ušrafljen u kondezatore ispod, nemojte me molim vas terati da sada opet vadim sve iz kutija, zašrafljujem i snimam dokaz... Ne znam šta si mislio pod tim ''kad stiže procesor?'', ali meni uopšte nije smešno niti mi je do za***avanja... sve komponente već imam jer sam ih kupovao jednu po jednu krajem prošle i početkom ove godine kako sam iamo novca da ulažem.... nije to neka strava konfiguracija, ali je meni dovoljna jer je to napredak u odnosu na ono što imam trenutno... Nažalost, do danas još nisam sklopio računar jer nemam vremena, snage i volje od toksičnog posla kojim se bavim, čak sam i izgubio želju za vrhusnkom pc tehnikom koju sam imao ranije, ali eto ovaj računar sklapam čisto da bih donekle ostao u skladu sa napredkom... I sad ja dođem i lepo zamolim za savet i pomoć od možda nekih zaista iskusnih ljudi i uz neke dobre komentare ja dobijem pritom i gomilu uvreda i gomilu rečenica koje i sam znam i koje sam mogao da izguglam na netu.... veliko vam hvala..... Stara konfiguracija: Asus A320M-A, Ryzen 5 1600, 2x8gb Kingston Fury Beast 3000MHz OC, NVidia GeForce 1050Ti Strix, PSU Chiefteck Element 700W.... Nadam se nova, buduća konfiguracija: Asus Prime B550 Plus, Ryzen 7 5800X, 2x16 Kingston Fury Beast 2x16GB 3000MHz, Asus Dual GeForce RTX3060 8GB OC, PSU Chiefteck SteelPower 750W 85+ full modular... ako nekog zanima, da me ne bi dodatno pitali, a i ako neko ima ]elju da oceni odabir....

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
15.653
Rezultat reagovanja
11.313
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Asus Dual RX580 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 11
Izvini ako sam te uvredio. :rule:

"Kad stiže procesor" - u celoj priči i na slici nedostaje procesor.

Desilo se i meni da posle višegodišnjeg vozačkog staža menjam kablove na razvodniku, a trebalo je samo da sipam gorivo. :vuna:

Prolece93

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.06.2022.
Poruka
175
Rezultat reagovanja
113
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
➜Intel® Core™ i7-7700K DeepCool AK400 DIGITAL✔️
Motherboard:
➜GIGABYTE Z270P-D3 rev1.0 ✔️
RAM:
➜Kingston FURY™ Beast DDR4 2x8gb 3200mhz RGB✔️
VGA & cooler:
➜RTX 3080ti MSI SUPRIME X 12GB✔️
Display:
➜AOC 32 1440p ➜ PHILIPS 24 1080p✔️
HDD:
➜ SAMSUNG 980 PRO M2 250GB ➜ KINGSTON A400 500GB✔️
Sound:
➜MS ICARUS C505✔️
Case:
➜NZXT H5 FLOW✔️
PSU:
➜GIGABYTE PG5 850w✔️
Mice & keyboard:
➜ WHITE SHARK GLADIUS ➜ RAMPAGE R9➜ WHEEL➜ LOGITECH G25➜ NACON PS4 BLACK✔️
Internet:
➜ YETTEL 4G 120/50✔️
OS & Browser:
➜Win10 pro 64bit, Google Chrome✔️
Other:
➜Samsung Galaxy A53✔️
Mislim da zaista nema nikakve potrebe za uvredama, podsmevanjem i sličnim stvarima... Drugo, nisam ja neki tamo ''duduk'' pa da ne razumem šta vi hoćete da kažete, sem to ga ja se bavim računarima već 15'ak godina, samo ne toliko ovim savremenim hardware-om... ja samo izražavam svoje mišljenje da proizvođač baš i nije napravio kvalitetan i siguran uređaj i da ja kao takvog ne želim da ga koristim. A što se tiče šrafa koji bi bio ušrafljen u kondezatore ispod, nemojte me molim vas terati da sada opet vadim sve iz kutija, zašrafljujem i snimam dokaz... Ne znam šta si mislio pod tim ''kad stiže procesor?'', ali meni uopšte nije smešno niti mi je do za***avanja... sve komponente već imam jer sam ih kupovao jednu po jednu krajem prošle i početkom ove godine kako sam iamo novca da ulažem.... nije to neka strava konfiguracija, ali je meni dovoljna jer je to napredak u odnosu na ono što imam trenutno... Nažalost, do danas još nisam sklopio računar jer nemam vremena, snage i volje od toksičnog posla kojim se bavim, čak sam i izgubio želju za vrhusnkom pc tehnikom koju sam imao ranije, ali eto ovaj računar sklapam čisto da bih donekle ostao u skladu sa napredkom... I sad ja dođem i lepo zamolim za savet i pomoć od možda nekih zaista iskusnih ljudi i uz neke dobre komentare ja dobijem pritom i gomilu uvreda i gomilu rečenica koje i sam znam i koje sam mogao da izguglam na netu.... veliko vam hvala..... Stara konfiguracija: Asus A320M-A, Ryzen 5 1600, 2x8gb Kingston Fury Beast 3000MHz OC, NVidia GeForce 1050Ti Strix, PSU Chiefteck Element 700W.... Nadam se nova, buduća konfiguracija: Asus Prime B550 Plus, Ryzen 7 5800X, 2x16 Kingston Fury Beast 2x16GB 3000MHz, Asus Dual GeForce RTX3060 8GB OC, PSU Chiefteck SteelPower 750W 85+ full modular... ako nekog zanima, da me ne bi dodatno pitali, a i ako neko ima ]elju da oceni odabir....
'turi procesor u socket pa ondak' namontiraj backplate zatim zasarafi kuler mozes za pocetak da probas i bez paste kako bi utvrdio da li je dovoljno postojan kad se zategne ali po osecaju ne krvnicki, ako se ne mrda kao grana na vetru tad stavljaj termalnu pastu i uzivaj do mile volje :d

ShoneX

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.11.2022.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
Da budem iskren, nisam ni hteo da vadim procesor iz kutije dok prvo ne namontiram ono što tome PRETHODI, a to je backplate, nisam više mlad i pun elana kao ranije i zaista nemam nimalo živaca da nešto probam pa ako neide da radim ponovo, a kamoli da stavim pastu i još kuler pa ponovo da skidam i još ne daj bože da moram da obrišem pastu.... što se mene tiče, landaravi backplate ne može da prođe i ne bih ni da pokušavam da ušrafljujem nešto što je nesigurno, gomilu račurara sam očistio do pre dve godine, menjao paste, pa čak i same coolere, sklopio sam 4 novije totalno različite konfiguracije u poslednjih 2 godine i nikad se nisam susreo sa ovakvim re***diranim rešenjem navedenog MA M612, nek se nosi u *** taj coolermaster, kupiću nešto drugo čisto zbog sebe i da budem siguran da će to biti sigurno i kvalitetno jer ne treba meni računar da počne da me zeza posle godinu dana... Ja sam svoj stari računar sklopio pre 6 godina, od tada nikad ništa od hardware nije pravilo problem, nikada nisam zamenio pastu na procesoru, očistio ga samo 2 puta i to od vrlo malo prašine jer je na zgodnom mestu pa se ne skuplja, windows sam instalirao tada i održavao ga do dan danas i nije niti sada ima potrebe za reinstalacijom, a švašta sam radio na računaru... Tako da, javljam kad bude gotov pc, a vas molim da držite palčeve...

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.239
Rezultat reagovanja
2.893
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Onda idi na nesto kvalitetnije tipa taj dark rock pro.

PORSCHE

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.01.2019.
Poruka
2.845
Rezultat reagovanja
4.822
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Asus X503S
CPU & cooler:
Intel Core i5-12600K - Cooler Master MasterLiquid ML360 RGB
Motherboard:
ASUS PRIME Z790-A Wifi
RAM:
G.Skill 32GB 2x16 Trident Z5 DDR5 5600MHz CL36 KIT
VGA & cooler:
MSI RTX 4070 Ti SUPRIM X 12G
Display:
BenQ Mobiuz EX3210R i LG 43UM7600 4K TV
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250GB, SSD Samsung 1TB 860 EVO, WDC 500GB Black + WDRed 4TB + WDRed Plus 4TB
Sound:
CORSAIR VOID PRO RGB Wireless 7.1
Case:
Cooler Master Cosmos C700P
PSU:
Be Quiet! Straight Power 11 Platinum 1000W
Mice & keyboard:
Logitech G502 X White, Logitech G910 Orion Spectrum
Internet:
ADSL 20MBs
OS & Browser:
Win 10 64 bit, Opera
Other:
Sony Play Station One
Možeš ti da se ljutiš koliko god hoćeš na ljude koji bi da ti pomognu, a ti uporno teraš neku svoju priču.

Ti si kupio kuler od CM, a ne od nekog prodavca na buvljaku koji sam pravi neke kulere.

Tipa da je šaf predugačak i da će udariti u kondezator je smešna jer CM ima više decenijsko iskustvo i ne samo oni već bilo kom proizvođaču ne može tako nešto da se desi.

Uzmi na primeš šar M10 i maticu za isti i zavrni do pola ima lufta al kad nešto stegneš sa njima nema mrdanja nikako tako ti je i u montaži kulera sve mora da ima neku toleranciju ili ti neki luft.

To što si ti sastavio 4 konfiguracije za 2 godine to neko sastavi za jedan dan.

Vrh