ShoneX
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 30.11.2022.
- Poruka
- 20
- Rezultat reagovanja
- 9
Moja konfiguracija
Ukratko, sklapam svoj novi komp... nije da sam neki profesionalac, ali bavim se softwareskim delom i fizickim odrzavanjem racunara (ciscenje, zamene pasti...) vec dugo vremena i ana ovako nesto jos nisam naisao... Pokusavam da zakacim MasterAir M612 na plocu ali mi prosto ne da mira to njegovo landaranje na ploci, apsolutno sam siguran da su svi delovi dosli, totalno sam pratio uputsvo, ali kada zakacim kada stavim bracket pozadi i kada stavim srafove - spejsere, bracket samo landara, srafovi uopste ne drze uz plocu... ne razumem, lepo pise AM4 odgovara, sklopio po uputsvu bracket sa delovima koji su za AM4... pitam se, sta sam pogresio, da li sama ploca nije dovoljno debela, da li fali nesto na srafovima.... negde procitam da nema veze sto landara, kada se stavi cooler on sve ucvrsti... ŠOK... ne deluje mi ovo nešto sigurno, kakve veze što ce cooler da stegne sve uz sam procesor, kada ce to opet moci da kliza po pasti levo desno, gore dole.... drugo. ja kada stavim cooler ja planiram da njega koristim kao deo za koji cu da hvatam ploču, što je moramo priznati vrlo uobičajna praksa.. ništa mi nije jasno.... može neka pomoć, predlog ii da kupujem drugo hlađenje, a ovo zafrlječim u kontejner? Inače, ploča je Asus Prime B550 Plus.