Zovi Hrvatsku ambasadu i objasni im sta se desilo, mozda mogu da ti pomognu i da ti rese to ovde nekako...E izgoreli dabog, sad vidim da mi nisu udarili na izlasku iz hrvatske preksinoc kada sam usao u srbiju (3x sam ulazio i izlazio iz HR za 15 dana, sve redovno pecatirano ulaz-izlaz, samo preksinoc najbitnije nema...nemoz ni povatati vise sve)!! To sad verovatno znaci da ce i ovih dve nedelje sto budem proveo u Novom Sadu da mi se racuna kao da sam na teritoriji Hrvatske tj EU (ode jos 2 nedelje boravka u Nemackoj)Jel moguce da nemaju u tom nekom internom sistemu sto cukaju po njemu ukupan broj dana koliko sam tamo nevezano od pecata!?!
Avanturista.А шта ће теби пасош кад имаш ХУ држављанство?

Stigne na Hitro aerodrom, non-EU passports 100 ljudi... EU passports prazan šalter, odmah su ga procesuirali. Nekom arapinu tamo rade deep cavity search, čovek u čarapama stoji i skeniraju ga sa ručnim detektorom za metal. Burazera sa lepim belim tenom i EU pasošem vade iz kolone i puštaju ga da prolazi. 
Bitna ispravka: Racuna se 3 meseca u okviru SENGENA, a ne EU (jer se ne racuna UK, Irska, Rumunija, Bugarska, Kipar i Hrvatska, a RACUNAJU se Svajcarska, Norveska i Island).