• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Rešeno] Blue screen zbog RAMa, ploce..?

Batum

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.09.2015.
Poruka
87
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Nije kod mene problem nego kod drugara, kupio je pre oko mesec dana napajanje, plocu, procesor i ram, radilo je dobro oko 3 nedelje sve i onda su krenuli blue screenovi do te mere da racunar uopste ne moze da se upali, radi restarte sam, cak kao da se ugasi i sam krene ponovo da se pali, skroz cudno izgleda to. Uglavnom, stavili smo drugi ram i racunar radi danima dobro, vratimo njegov ram racunar radi dobro 20 min, pola sata, par sati i na kraju radi blue screen, znaci nema pravila koliko ce raditi. A da misterija bude jos veca, njegov ram je u mom racunaru radio dobro danima :| Aj sad, ko koga tu i zasto? Kao da se ta ploca ne mirise sa tim ramom, ali kako je radilo bukvalno 3 nedelje dobro i odjednom problemi? Poteracemo ram u servis, pod garancijom je naravno ali eto probali bi prvo nesto ako imate ideju...

P.S. Ram je Kingston Savage 2x4GB 1600Mhz a ploca neka Gigabytova, sutra cu napisati tacan naziv ako je vazno mada ne vidim zasto bi se te dve komponente mrzele.

Poslednja izmena od urednika:

C0mmodus

PCAXE Member
Učlanjen(a)
26.04.2015.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
vvvbjelic
CPU & cooler:
i5 12400f
Motherboard:
Asus Prime B660M-A D4 CSM
RAM:
Corsair LPX 4x8gb 16cl 3200mhz
VGA & cooler:
evga RTX 3070 FTW3 Ultra
Display:
LG UltraGear 32GN650-B
HDD:
M.2 Samsung 980 500gb ,1TB WD Blue WD10EZEX
Sound:
integral
Case:
MSI Vampiric
PSU:
cm 700w
Optical drives:
0
Mice & keyboard:
Hyperx Alloy 10keylles, Razer DeathAdder V2
Internet:
supernova 150/10
OS & Browser:
Win10 Pro x64
Nije kod mene problem nego kod drugara, kupio je pre oko mesec dana napajanje, plocu, procesor i ram, radilo je dobro oko 3 nedelje sve i onda su krenuli blue screenovi do te mere da racunar uopste ne moze da se upali, radi restarte sam, cak kao da se ugasi i sam krene ponovo da se pali, skroz cudno izgleda to. Uglavnom, stavili smo drugi ram i racunar radi danima dobro, vratimo njegov ram racunar radi dobro 20 min, pola sata, par sati i na kraju radi blue screen, znaci nema pravila koliko ce raditi. A da misterija bude jos veca, njegov ram je u mom racunaru radio dobro danima :| Aj sad, ko koga tu i zasto? Kao da se ta ploca ne mirise sa tim ramom, ali kako je radilo bukvalno 3 nedelje dobro i odjednom problemi? Poteracemo ram u servis, pod garancijom je naravno ali eto probali bi prvo nesto ako imate ideju...

P.S. Ram je Kingston Savage 2x4GB 1600Mhz a ploca neka Gigabytova, sutra cu napisati tacan naziv ako je vazno mada ne vidim zasto bi se te dve komponente mrzele.
Koliko je oc :trust:

Batum

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.09.2015.
Poruka
87
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Ništa nije oc...prošao je i mem test i scan kompa celu noć,sve kul..

Zapravo sinoć je celu noć radio testove sa tim ramom i nije iskočio bs.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

DR4C0Ni4N

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
20.02.2011.
Poruka
3.005
Rezultat reagovanja
772
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i9-10900F | Cryorig C7
Motherboard:
ASRock Z590M-ITX/ax
RAM:
16GB 3200MHz Vengeance LPX
VGA & cooler:
Zotac GTX 1070
Display:
Dell U2722DE (27" QHD IPS)
HDD:
1TB Samsung 970 EVO Plus
Sound:
Focusrite Scarlett 2i2 | Presonus Eris 3.5 | AKG K550 | SMSL iDEA
Case:
Lian-Li A4-H2O X4
PSU:
Corsair SF750
Mice & keyboard:
MX Master 2S & Thor 300 TKL
Other:
ThinkPad T580 (i5-8250U, 24GB DDR4, 256GB M.2, Intel UHD 620)
Proverite na kojoj voltazi radi ram (uglavnom pise na samom modulu) pa onda proverite koje je voltaza za RAM kod njega u BIOS-u. Mozda je rucno podesena neka druga.

Batum

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.09.2015.
Poruka
87
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Dobra je voltaza, 1.5V i na ramu i u biosu. Sad je ovako, sa jednim stickom od 4Gb ima problema a kad stavi samo drugi stick racunar je radio celu noc i evo i evo ceo dan do sad i nema bsoda. Izgleda da je samo u jednom problem, mada su kupljeni zajedno kao kit. Videcemo da li ce nastaviti da radi par dana sa ovim stickom pa cemo zameniti i ako rikne, to je to .

bgtarantula

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.06.2015.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
isti probem je imao moj komsa.pa se ispostavilo da sam slot na ploci nije bio uredu.. zamenili su mu plocu i sve je radilo kako treba sa istim ram modulima.

Batum

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.09.2015.
Poruka
87
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Da, da poigracemo se sa slotovima... ploca i ram nisu kupljeni u istoj prodavnici pa nije bas jednostavno samo odneti plocu i reci da ram nece na njoj da radi, treba prvo istestirati mnogo.

bgtarantula

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.06.2015.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Da, da poigracemo se sa slotovima... ploca i ram nisu kupljeni u istoj prodavnici pa nije bas jednostavno samo odneti plocu i reci da ram nece na njoj da radi, treba prvo istestirati mnogo.
Naravno i on se mucio sa testiranjem sve dok mu nije doslo glave i odneo u ranju gde je uzeo.. Ali opet,bolje je da odnese plocu u radnju gde je uzeo sa tim ramom koji poseduje da oni testiraju sve i da vide u cemu je problem.. nevezano sa tim sto ram nije iz njihove radnje. S obzirom da je ovo Srbija lako ce biti da ce reci da je do rama koji nije kupljen kod njih hahahahha klasika

Poslednja izmena:

Batum

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.09.2015.
Poruka
87
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Jedan stick nece da digne sistem uopste vise, do njega je problem, otislo na reklamaciju, case closed boys.

Vrh