• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Blic razmišljanja

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
15.877
Rezultat reagovanja
11.672
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Intel i9-10900 & be quiet! Pure Rock 2 Black
Motherboard:
Asus Z490 Tuf Gaming Plus
RAM:
Cusu 2 x 16 GB DDR4 3600 MHz
VGA & cooler:
Palit RTX 3060 Ti Dual 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Adata Legend 710 250 GB nvme + Western Digital Purple 4 TB sata III hdd + Cusu 512 GB 3500q nvme
Sound:
Microlab MT280B, Sony WH-XB700
Case:
SilentiumPC Ventum VT2 TG + 2 x Bionix P120 PWM PST + 2 x Bionix P140 PWM PST
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Redragon Impact M908 & Cooler Master SK650 & Redragon Diti K585
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
Našao jeftin Mac laptop pa volim da kupim da imam sa strane, čisto kao backup varijntu i kaže prodavac da je cena fiksna, da može da pošalje kao i da se preuzme lično, pošalje još par fotki, ja mu pošaljem adresu za slanje i pitam ga da mi pošalje račun i tu ništa ne odgovori. Posle par sati oglas obrisan. Pozovem ga, ne javlja se. To je bila subota ili nedelja, možda je obrisao oglas jer je već spakovao pa da mu se ne javljaju drugi kupci (mada u tom slučaju treba da parkira?). Prođe dan/dva, pitam ga "Da li ste poslali?" ništa ne odgovara a vidi poruku. Ima 43 pozitivne (i kao kupac i kao prodavac) i ni jednu negativnu, iz Šida je i ima nalog od 2011. godine, tako da bih rekao da je sve OK, ništa sumnjivo). Posle par sati pošaljem poruku "U redu je i ako ste se iz bilo kog razloga predomislili, samo mi napišite da znam da tražim drugi laptop na oglasima.", vidi poruku, ništa ne odgovara. Nikada nisam dao negativnu, ne volim da kvarim sliku o prodavcu/kupcu ali ima baš bezveze situacija gde ostaviš adresu i broj telefona i očekuješ da će poslati paket a prodavac prekine komunikaciju.
Ocena na kp nije jedna, već je celina 3 dela. Takođe, na nju utiče i opis celog toka kupoprodaje, što formira jednu ukupnu, zbirnu, ocenu.
Veoma ruzna sizuacija. Deluje mi da si mu dao utisak da je to povoljno i da moze da ga utopi za veci novac pa je iz tog razloga povukao prodaju.

I ja bi mu za to lupio negativnu, ali mislim da bi administracija to obrisala uz obrazlozenje da nije bilo prevare.
Mislim da kp administracija odlučuje da li će prodavac dobiti negativnu ocenu, iako nije došlo do kupoprodaje. Pretpostavka je da će hteti da čuje i drugu stranu - prodavčevu priču.

Vrh