Vita ima 2-3 варијанте које су сличне.Ovo je povoljno, barem mi tako reče jedan čo'ek @Enigma
Model: FSP VITA GM 1000W, ATX3.1, PCIe5.1, 80+ Gold, PPA10A4002
Cena: 15.800 din.
Garancija: 10 godina
Наши имају Endorfy fm6 седам година гаранције. Што не питаш да ли могу да набаве fm6 1000w ? Питај у Монитору или Атому.Ovo bi trebalo da je isto, samo manje vati?
Ima i u bijeloj boji
Pogledajte prilog 66768
@CA_RIA Ne bih nabavljao na taj način, imao sam jedno iskustvo sa reklamiranjem zvučnika, pa od naših koji nabavljaju iz Mađarske više ne poručujem.
Не треба штедети на напајањуIma dosta povoljno MSI mag bn 650, u monitoru. Za razliku u ceni možeš ladno nvme
Ima čak i belo takvo u gigatronu sa tankim kablovima da ih lepo spakuješ.
С обзиром да поједина напајања (додуше не MSI) раде по два дана, мени се чини да је штедети на напајању најлошија опција.Ovo mu je odlično za 9060xt i 5600, c tier 650w, dobra regulacija napona, jedino što nije modularno. Po meni bolje za razliku da uzme nešto drugo.
Endorfy има јако низак inrush current на 250w што људи превиђају. И има добре делове. И ниску температуру компоненти.Vita gm je najbolje od preporučenih.Ima vise modela vita,ali nisu ni priblizno iste platforme i kvalitet.Vita GM je neki srednje,srednji-viši rang.Ostali su patos,ili budzet početni nivo.Inžinjeri na toj GM platformi su odradili odličan posao,brojke koje pokazuje u testu cybenetics retko koje moze da pridje u tom rangu.Kome treba 1kw za što manje para je vita gm od 130e i 10god garancije pun pogodak.
Ako juris što manje para msi bn nije najbolji izbor,zastareo je.Bio je do pre par godina dobar budzet izbor.Rekao bi da je kralj jeftinog napajanja kod nas msi GL gold 650w 65 evra,7 god garancije.Savremenija implemetacija ,osim standarnog dc-dc + je LLC,efikasnija platforma,koja sad dostize gold sertifikat+ modularnost.To su i dalje budzet napajanja,ali sa savremenijim dizajnom,pa zato imamo gold u toj cifri.Ali i 7 god garancije za neku sigurnost.Msi tu nastupa malo agresivnije na trzištu,pa bi od nekog corsair modela sa istom platformom očekivao +30e gore.
Taj fm6 je napravila SAMA,solidno,ništa preko toga,toliki im je i kapacitet.
Jbg sad kupuje i za neke naprednije komponente, što da uzima knap 650W kad je razlika par hiljada...Ovo mu je odlično za 9060xt i 5600, c tier 650w, dobra regulacija napona, jedino što nije modularno. Po meni bolje za razliku da uzme nešto drugo.
Pa zar kolege nisu pisale da je FSP Vita GM od 1000W i 10god garancije15.800din?Samo baca pare za ta od 15k, radiće mu isto posao kao i ovo, neće primetiti razliku, i ostaće mu opet lufta. Njie to razlika od par k nego više nego duplo, skoro 8k. Taj MSI je pravio cwt, tu nema greške i mislim da je bar 5 godina garancije.
Па кад купујемо Seasonic који је прављен за америчких 110 а не 250V па кад исти Seasonic удари 100 - 150 inrush current, ја бирам ко нуди око 60.Udarna struja nije toliko bitna,barem ja tako smatram,pokazuje se u testovima,ali mislim da je sporednija nego neke druge stvari.Ona se dešava jednom pri paljenu i to je to.Nema učinak na sam rad i brojke u toku rada napajanja.Manje je bolje,ali treba prevelika udarna struja da se desi da ti iskoči osiguraç u kuci,tako da se to ne dešava.
Ono što je bitnije na tom psu je ripple koji je slab.Ne izdvaja se ni po cemu,moguce da su stavili negde nesto kvalitetnije,ali ako si ograničen implementacijom,teško je izvuci balansirano najbolje brojke.SAMA to ne može