• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Blic pitanja

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.873
Rezultat reagovanja
3.483
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
@PORSCHE
Da nisi necim zamastio sociva?

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.719
Rezultat reagovanja
1.093
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999
RAM:
128gb x 2 15 000mhz cl10
VGA & cooler:
RTX 9090 50GB
Display:
8k
HDD:
99tb + m2 nvme generation 10
Case:
Samo RGB
PSU:
10000w gold 99% +
Internet:
lelekom
Ni jednog momenta nisam poredio mob sa fotoaparatom i svestan sam svega toga što pišeš, nit očekujem kvalitet fotografija kao sa pro foto aparata.

Ovde je problem što u 50mp daje kvalitet slike koju su telefoni imali pre 6 godina, verovatno je neki žešći bag i pitanje je samo može li se to nekako ispraviti ili je to samsung tako pustio i baš ih briga.

Kad gledam slike na telefonu naravno izgledaju super i kumu sam slao njemu su dobre, al na kompu je veoma loše.

Probaću još taj Gcam koji nisam nikad koristio.
To sam napisao da bih ti objasnio da tih 50mpx ne postoji, uzmi tih 12mpx i ubaci u neki bolji AI program na PC za upscale npr Topaz Gigapixel... dobices bolju sliku nego sa tim modom od 50mpx koje telefonski softver upskejluje.

Mada ne znam sta ce bilo kome preko 12mpx, pod broj jedan 4K slika zauzima 8mpx realno ti veće ne treba, pod broj dva sve slike na fonu i mrežama su downsajzovane i preko 1-2mb teško da ćeš uploadovat bilo gde, pod broj tri za fotoalbum sa slikom 10x15 ti takođe ne treba preko 2mb, pod broj četiri sto više megapixela na slici to ti se pojavljuje veci šum odnosno manje svetla po pixelu jer je senzor gušći, samim tim slika unutra ili kada zađe sunce bude mnogo čistija i oštrija na 16mpx nego na 56mpx, pod broj pet manje mpx lakše čuvaš slike manje ti treba memorije hardova itd.

Vrh