AXE
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 28.07.2009.
- Poruka
- 5.955
- Rezultat reagovanja
- 499
Moja konfiguracija
Entry level Maxwell
U toku prošlog meseca je lansiran GTX 950 čip, koji predstavlja prvi stepenik gejminga u 9xx seriji. On nasleđuje poznati GTX 750 Ti model iz prve Maxwell serije. Najavljena početna cena za ove karte bi trebala biti 159$, međutim kako su u pitanju isključivo “custom” primerci, cena će dosta varirati u odnosu na tu projektovanu vrednost. Kada se to pretvori u “evre” i stigne do našeg tržišta, verovatno se ne bismo iznenadili ako bude koštala oko 190€.
Uglavnom, od ASUS-a smo dobili primerak iz STRIX serije čiji puni naziv glasi STRIX-GTX950-DC2OC-2GD5-GAMING. Kako se iz naziva da zaključiti, model je opremljen sa dva ventilatora, dolazi sa 2GB radne memorije i uz sve to je fabrički overklokovan. Pošto nema referentnog modela GTX 950, ove OC vrednosti se odnose na specifikaciju koju je nVidia predstavila javnosti.
Opširnije...

, mislio sam da nvidia gtx 9xx i amd radeon 3xx serija potpuno podrzava DX12, a sada mi nije bas najjasnije, da li problem predstavlja "peglanje" software-a tj driver-a, ili su problem sami cipovi, tj da hardware-ski ne podrzavaju sve potrebne instrukcije za DX12 ?
koliko se sećam Deus ex human revolution je imala sjajnu optimizaciju za directx 11 bukvalno je postojala opcija u podešavanjima da li je uključiti ili ne nadam se da će tako biti i sa directx 12 malo sam odskočio od same teme pa evo ajde da kažem mišljenje za gtx 950 jeste preskupa ali sasvim dovoljna za gejming u 1080p a za manje rezolucije je još bolja i najviše mi se sviđa što je tiha i što se ne greje uopšte a i podržava directx 12.1 što je jako bitno sudeći po tabelama koje je gore stavio DeRadicci...Naravno da je gtx 960 jako blizu po ceni ali eto ko hoće Strix seriju mora više i da plati...