• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Arctic Liquid Freezer III ARGB 360, problem sa VRM modulom

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.746
Rezultat reagovanja
8.752
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
AMD Radeon™ RX 7800 XT Phantom Gaming 16GB OC
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS] / LG C4 OLED 55"
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Chakram / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV Samsung UE50RU7022 50" 4K
Dobar je Dakula ali mora jos da uci :D
Pa da samo nalepis brand i odmah 5x skuplje.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.864
Rezultat reagovanja
431
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
99tb + m2 nvme generation 10
Case:
NZXT RGB LGBT boje, full custom loop water no leak
PSU:
10000w gold 99% +

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.716
Rezultat reagovanja
2.440
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Jel si se vratio da prodas nesto na brzaka , izvalis par budalastina?
Da nisam imao i nisam koristio vise komada pa da mi nesto pricate, evo sad cu da prodam ovaj Kraken i kupim LF pa da zajedno otvrimo temu o kapanju, drcanju sviranju ventova, ima da przi tema.
@Dom1nat0R
Evo jos jedan poput tebe koji tvrdi da je sljamsung bolji VRAM od Microna.
Odgledaj videe ili da ti ja nadjem od nortwesta gde tvrdi da sve nvidije sa sljamsung memorijama umiru jako brzo, ima vise videa o tome, da skratim nvidia odlicno jezgro , odlicna memorija ali jadan PCB koji ej uzrok svih kvarova je se iskrivi jako brzo i razlemi kontakte.
AMD , odlican PCB jadno jezgro memorija srednja zalost i da AMD je odustao od sljamsung memorije, najvise koristi Hynix koji je sporiji od Microna, ni sljamsung ni Hynix ne mogu da dostignu Micron po brzinama gddrX6 i gddr7!
@gx-x
Evo Krakonja od 280 vs LF 360, dzaba debeo hladnjak.Poenta moje price nije da ne treba kupovati LF vec da za proizvod od 80e ne treba ocekivati da nema neke mane, jednostavno je tako.

Prilozi

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.864
Rezultat reagovanja
431
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Da nisam imao i nisam koristio vise komada pa da mi nesto pricate, evo sad cu da prodam ovaj Kraken i kupim LF pa da zajedno otvrimo temu o kapanju, drcanju sviranju ventova, ima da przi tema.
@Dom1nat0R
Odgledaj videe ili da ti ja nadjem od nortwesta gde tvrdi da sve nvidije sa sljamsung memorijama umiru jako brzo, ima vise videa o tome, da skratim nvidia odlicno jezgro , odlicna memorija ali jadan PCB koji ej uzrok svih kvarova je se iskrivi jako brzo i razlemi kontakte.
AMD , odlican PCB jadno jezgro memorija srednja zalost i da AMD je odustao od sljamsung memorije, najvise koristi Hynix koji je sporiji od Microna, ni sljamsung ni Hynix ne mogu da dostignu Micron po brzinama gddrX6 i gddr7!
@gx-x
Evo Krakonja od 280 vs LF 360, dzaba debeo hladnjak.Poenta moje price nije da ne treba kupovati LF vec da za proizvod od 80e ne treba ocekivati da nema neke mane, jednostavno je tako.
Ne samo pratim sa strane neke teme i smejemo se u porukama, i čudi me kako i dalje nisi udaljen sa tech foruma.. pošto izvaljuješ najveće izvale u istoriji svih foruma ikada. Ova je 'nako, a imali su mnogo jače u zadnjih par meseci, al dobro.. ako forum treba da bude vrtić. U raspravu oko memorije ne bih ulazio, beznadežno je kad neko barata sa poluinformacijama.

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.981
Rezultat reagovanja
2.584
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
3x8GB 3200 CL16 DC FLEX
VGA & cooler:
XFX 6700 XT 12GB SPEEDSTER SWFT 309
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
500/50 SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
@Dom1nat0R
@gx-x
Kaplje jer ima 6 godina i smanjio se malko nivo tecnosti. I kod tebe ce se indeticno to desiti makar i 1000e dao za AIO.

edit: koliko ti je vremena trebalo da iskopas taj screenshot? Ceo dan?

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.716
Rezultat reagovanja
2.440
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Zasto bih bio udaljen, pa ti si ovde samo zato sto si licno dobar sa adminom, inace si retos sto se tice IT.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.864
Rezultat reagovanja
431
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Zasto bih bio udaljen, pa ti si ovde samo zato sto si licno dobar sa adminom, inace si retos sto se tice IT.
Bravo ćacii.
Ne znam ja admina inače, ali znam da sam retos za IT jer ne znam apsolutno ništa i pišem budalaštine, zato uživam da se informišem iz tvojih postova i gledam kako te svi redom ispravljaju. Posebno volim da se opismenjujem i proširujem fond reči dok čitam tvoje postove, tako jak vokabular se retko viđa.. već 2 uvrede od tebe, a tek sam nešto napisao.. pa kako ti i dalje nisi perma udaljen ja ne znam :rotf:

Poslednja izmena:

R1zl4

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.10.2016.
Poruka
962
Rezultat reagovanja
1.580
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell Vostro 7620
CPU & cooler:
12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12700H 2.30 GHz
RAM:
16.0 GB
VGA & cooler:
NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU
Display:
BenQ XL2420T
HDD:
NVMe KIOXIA 1024GB
PSU:
Dell 130.0W
Internet:
Telekom optika 200/80
OS & Browser:
Windows 11 Pro/ Chrome
Koliko ja videh na onom screenshotu,NZXT je hladniji jedan stepen uz 100rpm brže ventove i čak 900 rpm bržu pumpu?
Šta propuštam?

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.985
Rezultat reagovanja
273
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 9800X3D / Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard:
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming Wi-Fi
RAM:
32GB Corsair DDR5-6000 CL30
VGA & cooler:
PowerColor 9070XT Red Devil LTD
Display:
ASUS ROG Strix XG32WCS
HDD:
Kingston Fury Renegade 1+2+2 TB
Sound:
Edifier R1700BT + Edifier T5
Case:
LianLi Lancool III Black
PSU:
Seasonic Focus GX 850W Gold PCIE5 2024
Mice & keyboard:
SteelSeries APEX 9 TKL / SteelSeries Rival 5
Internet:
Yettel 1000/500

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.716
Rezultat reagovanja
2.440
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
@Fearl3ss
Prvi si me prozivao, nisam jer ocigledno neko smatra da sam koristan na forumu, sa druge strane ti se pojavis jednom u dva meseca da bi prodao budjavu robu , jer nista pametno ne znas i zloupotrebljavas forum da bi zaradio.
@R1zl4
Nisi citao sto sam pisao,ovde ljudi okivaju u zvezde LF koji ima poprilicno problema ali obzirom na nisku cenu je bez konkurencije.
Nisam tvrdio da ljudi koji ga kupuju su glupi ili ludi vec da za te pare mogu ocekivati da nesto ne radi ili ne radi kako je zamisljeno, imao sam vise komada i imao sam probleme, takodje sam imao probleme i sa skupljim proizvodima i poenta price je da za ispod 100e koliko kosta izlisno je traziti dlaku u jajetu ili govoriti o kontroli kvaliteta.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.864
Rezultat reagovanja
431
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
@Fearl3ss
Prvi si me prozivao, nisam jer ocigledno neko smatra da sam koristan na forumu, sa druge strane ti se pojavis jednom u dva meseca da bi prodao budjavu robu , jer nista pametno ne znas i zloupotrebljavas forum da bi zaradio.
@R1zl4
Nisi citao sto sam pisao,ovde ljudi okivaju u zvezde LF koji ima poprilicno problema ali obzirom na nisku cenu je bez konkurencije.
Nisam tvrdio da ljudi koji ga kupuju su glupi ili ludi vec da za te pare mogu ocekivati da nesto ne radi ili ne radi kako je zamisljeno, imao sam vise komada i imao sam probleme, takodje sam imao probleme i sa skupljim proizvodima i poenta price je da za ispod 100e koliko kosta izlisno je traziti dlaku u jajetu ili govoriti o kontroli kvaliteta.
Nisam vređao, našalio se bez vređanja jesam. Al dobro ja ništa ne znam, zato si ti tu, ćaci sve znaš. Kao ova trenutna provala 1c razlike 100rpm i 900rpm brže radi, 3x skuplji.. TOP !

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.716
Rezultat reagovanja
2.440
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Sama tvoja pojava vredja zdrav razum i nastavljas dalje, tvoja neinteligencija te gura do dna, sad si smislio da sam ja sta caci xd.
Vidi ,bolidima poput tebe koji zloupotrebljavaju forum da prodaju poluispravnu robu ovde nije mesto.
Zaletece se neko da kupi nesto od tebe i nece dobro proci.
Drugo , ti nastavi da ubedjujes ljude da je AIO od 80e bolji od Krakena, nije 1c razlike vec 280mm vs 360mm, cekam te u temi za automobile gde ces tvrditi da je jugo bolji od audija.
Da, vredjao si sa namerom da privuces paznju i obznanis svima da si ponovo aktivan dok ne prodas tu poluipsravnu robu, obizom da smo utvrdili da si IT nubisha onda teras kontru i objasnjavas neobjasnjivo, izvrces, lazes i varas.
Trece, nemoj da se salis na moj racun , jednostavno me zaobidji, otvori neku tvoju temu tamo piskaraj, ljudi ce ti lajkovati, mozda nesto nauce od tebe ,kako prodati falsh robu etc...

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.864
Rezultat reagovanja
431
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Sama tvoja pojava vredja zdrav razum i nastavljas dalje, tvoja neinteligencija te gura do dna, sad si smislio da sam ja sta caci xd.
Vidi ,bolidima poput tebe koji zloupotrebljavaju forum da prodaju poluispravnu robu ovde nije mesto.
Drugo , ti nastavi da ubedjujes ljude da je AIO od 80e bolji od Krakena, nije 1c razlike vec 280mm vs 360mm, cekam te u temi za automobile gde ces tvrditi da je jugo bolji od audija.
Da, vredjao si sa namerom da privuces paznju i obznanis svima da si ponovo aktivan dok ne prodas tu poluipsravnu robu, obizom da smo utvrdili da si IT nubisha onda teras kontru i objasnjavas neobjasnjivo, izvrces, lazes i varas.
Trece, nemoj da se salis na moj racun , jednostavno me zaobidji, otvori neku tvoju temu tamo piskaraj, ljudi ce ti lajkovati, mozda nesto nauce od tebe ,kako prodati falsh robu etc...

Па ћаци си - бар мене јако подцећаш на рецимо информер, јер - правопис и вокабулар одличан, а уз то лажеш за све паре. Притом за све те увреде си одавно заслужио перма бан, да не помињем редом погрешне савете на ит форуму, а везе немаш о животу. Што се тиче опреме, имам КП 12 година са 0 негативних оцена, срам те било за глупости које пишеш, мада такве сорте за срамоту нису чуле.

Poslednja izmena:

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.864
Rezultat reagovanja
431
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Којих бре 280мм, овде упоређујете 360мм кракен и 360мм артик фризер. Према твом графикону кракен је лошији, јер је слична темп у 1-2ц, а пумпа 900рпм више ради, 100рпм више вентови на Кракену, а скупљи.
Па ти сам од себе правиш кловна

Poslednja izmena:

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.716
Rezultat reagovanja
2.440
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Sto se ljutis , pa ovde ljudi imaju takvo misljenje o tebi, kao jajari, ali ne mogu da delim prepisku ,jer nije u redu.
Jel nisi jajario i uvaljivao poluispravu robu???
I da govorim o mom krakenu 280mm koji sa manje RPM ima isti rezultat kao LF 360mm, ali na slici svako vidi ono sto hoce.
Koliko garancije dajes na onu 6900xt koju prodajes, jel otvarana?
Skapirali smo da si ovde ne da pomognes, vec iz licne koristi, samo blebeces u prazno.
Svaki put kad me prozoves ili ismevas dobijes po usima pa se posle zalis da me admin banuje, eto to je tvoj nacin komunikacije.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.864
Rezultat reagovanja
431
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Sto se ljutis , pa ovde ljudi imaju takvo misljenje o tebi, kao jajari, ali ne mogu da delim prepisku ,jer nije u redu.
Jel nisi jajario i uvaljivao poluispravu robu???
I da govorim o mom krakenu 280mm koji sa manje RPM ima isti rezultat kao LF 360mm, ali na slici svako vidi ono sto hoce.
Koliko garancije dajes na onu 6900xt koju prodajes, jel otvarana?
Skapirali smo da si ovde ne da pomognes, vec iz licne koristi, samo blebeces u prazno.
Svaki put kad me prozoves ili ismevas dobijes po usima pa se posle zalis da me admin banuje, eto to je tvoj nacin komunikacije.
Taj 280mm kraken radi na 2900rpm na pumpi lepo piše na slici, dok artic radi na 2000rpm. Kako je to manje rpm ?

Lažeš naočigled svih i ovde, i svud.. nema potrebe komentarisati dalje. A ovde sam prodao samo jednu stvar i to je neko CM kuciste i to njemu @vladarko . Ako kuciste moze biti poluispravno onda dobro, doduse nije mi se javio da nesto fali, a i da fali resili bi :rotf:

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.716
Rezultat reagovanja
2.440
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
ko jos meri pumpe?
ti?
pajdo, meris buku i broj obrtaja ventova.
pumpe nisu iz iste klase , neke imaju veci broj RPM neke manji, tu se gleda trajnost.
kakav sad @vladark?
Sto uvlacis ljude koji veze nemaju sa nasom raspravom.
Koliko dajes garanciju na robu koju prodajes?Jel mislis da ovde nema ljudi koji su kupovali od tebe?

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
15.131
Rezultat reagovanja
10.732
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Intel i9-10900 & Be quiet! Pure Rock 2 Black
Motherboard:
Asus Z490 Tuf Gaming Plus
RAM:
Cusu DH330 2 x 16 GB DDR4 3600 MHz
VGA & cooler:
Palit RTX 3060 Ti 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Adata Legend 710 250 GB nvme + Western Digital Blue1 TB sata III + Cusu CV7000 1 TB nvme
Sound:
Microlab MT280B, Sony WH-XB700
Case:
SilentiumPC Ventum VT2 TG + 2 x Bionix P120 PWM PST + 2 x Bionix P140 PWM PST
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Redragon Impact M908 & Cooler Master SK650 & Redragon Diti K585
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 11
@Fearl3ss : otkud ja u ovoj priči? Molim te da me ne pominješ bez razloga.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.864
Rezultat reagovanja
431
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
ko jos meri pumpe?
ti?
pajdo, meris buku i broj obrtaja ventova.
pumpe nisu iz iste klase , neke imaju veci broj RPM neke manji, tu se gleda trajnost.
kakav sad @vladark?
Sto uvlacis ljude koji veze nemaju sa nasom raspravom.
Koliko dajes garanciju na robu koju prodajes?Jel mislis da ovde nema ljudi koji su kupovali od tebe?
Da, sad rad pumpe nije bitan :rotf::rotf:
Nema, samo Vladarko je kupio to kuciste, i mozda jedan 7500F davno. Ovde apsolutno nista nisam prodao od skupljeg, samo na KP i bench forumu na koji ljudi samo i ulaze zarad malih oglasa jer je forum postao tezak kancer. Samo lazes i lazes, kao za rpm pumpe naocigled svih. Uostalom mogu da ti posaljem nalog na KP iz 2013 sa 400 pozitivnih i 0 negativnih, da se vidi koliko lupetas. Tebi radnu garanciju ? Tebi ne bi dao orah da mi pricuvas. Ostalim ljudima moze koliko se dogovorimo, i koliko ce trajati njihovo testiranje :rotf:

R1zl4

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.10.2016.
Poruka
962
Rezultat reagovanja
1.580
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell Vostro 7620
CPU & cooler:
12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12700H 2.30 GHz
RAM:
16.0 GB
VGA & cooler:
NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU
Display:
BenQ XL2420T
HDD:
NVMe KIOXIA 1024GB
PSU:
Dell 130.0W
Internet:
Telekom optika 200/80
OS & Browser:
Windows 11 Pro/ Chrome
Ajde tiho, što bi rekli Slovenci.

Elem @Dakula74 videh ja i krakena od 280mm sa manjim obrtajem ventova, ali sa većim prečnikom istih 140mm, ali pumpa i dalje 900rpm brža, istina daje isti rezultat kao i frizer, no zadivljujuće je, bar po meni kakav odnos prema kupcima ima Arctic, odnosno, koliko su ažurni da isprave greške koje im očigledno stvara kontrola kvaliteta. Ne možeš poreći rezultate koje daje Arctic u odnosu na daleko skuplje proizvode drugih proizvođača, a moraš uzeti u kalkulaciju i broj prodatih uređaja jednih i drugih u odnosu na broj reklamacija.

Što se tiče brzine pumpe, kako misliš ko još meri, pa brzina fluida u sistemu svakako će doprineti boljoj disipaciji toplote na radijatoru, ako uzmemo u formulu i veći broj obrtaja ventilatora, na papiru bi i trebalo da da bolje rezultate, mnogo je još varijabli koje utiču na sve, kao što je zapremina vazduha koju dotični ventilator može progurati u jedinici vremena, naravno kao i površina disipacionog tela, ali i materijal od kog je isti napravljen. Sve u svemu, zasluženo je na glasu Arctic i pored svih nedostataka, opravdava svoj položaj cenom, rezultatima i brigom o korisnicima, odnosno rešavanju reklamacije u rekordnom roku.

Poslednja izmena:

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.716
Rezultat reagovanja
2.440
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Ne poricem rezultate, ali sam se nadovezao na pricu koege da Arctic treba da pazi na kontrolu kvaliteta, sto realno nije za ocekivati jer gadjaju segment trzista koji nije zahtevan.
Ni vece kompanje sa skupljim proizvodima pa nemaju kontrolu kvaliteta, ljudi trebaju biti zadovoljni sto mogu da kupe odlican AIO po niskoj ceni io to je poenta moje price.
Ali smo onda dosli do toga da sam ja bacio pare na Krakena sto nije tacno, odlican je proizvod iako je imao problem sa softverom sve su upeglali, ali kad uzmes u ruku glavu (pumpu) Krakena i glavu (pumpu) od LF sve ti je jasno,z ato ljudi imaju probleme jer je jefitna izrada, i sam sam ih menjao i koristio i imao probleme.
Znaci podvlacim, poenta price nije pljuvanje po proizvodu i nije ponizavanje korisnika u smislu da su budale sto ga koriste, vec da nije za ocekivati vrhunski finalni proizvod, tacnije koliko para u ovom slucaju je vise muzike, ali porediti NZXT , Cors ili LF nije u redu, kao da poredis juga i golfa.
Da, imali su svi probleme i sa tecnoscu i sa filterima, ali bukvalno svi, imao je to i Arctic pa je slao setove za zamenu, ali sta je tu je.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.864
Rezultat reagovanja
431
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
I Artic 360mm i Kraken 280mm imaju 6 godina fabricke garancije, ako su kvalitetniji nek daju duzu garanciju uz i jacu cenu koja svakako ide. Mrzi me da trazim recenzije jer ne volim AIO vec samo vazduh, ali ako se ne varam Kraken je 2x skuplji od Artica 360mm, rezultat je slican, samo sto pumpa radi na 900rpm vise.. kako se to odrazava na buku i radni vek pumpe ne znam, mozda ima u nekoj recenziji ?
Pa Deepcool LT720/LS720 360mm mogu da kupim za manje od 280mm Krakena, svakako nije preporuka za kupovinu po meni.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.716
Rezultat reagovanja
2.440
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Dobro do tebe ne ocekujem nista pametno, ostani da meris RPM pumpe jer je eto to tebi bitno:vuna:
Ti prodajes budjavi kuler od 25e i tvrdis da je bolji od Noctue d15, sta onda reci.
Ocekujem da izjavis da je ta drljava 6900xt duplo brza od moje 4090 :thumb:
Ti si pajdo setajuci cirkus,zalim ljude koji na bilo kakav nacin imaju dodira sa tobom pogotovo da neko nesto kupi od tebe.

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.746
Rezultat reagovanja
8.752
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Other:

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.746
Rezultat reagovanja
8.752
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Other:
Dobro do tebe ne ocekujem nista pametno, ostani da meris RPM pumpe jer je eto to tebi bitno:vuna:
Ti prodajes budjavi kuler od 25e i tvrdis da je bolji od Noctue d15, sta onda reci.
Ocekujem da izjavis da je ta drljava 6900xt duplo brza od moje 4090 :thumb:
Ti si pajdo setajuci cirkus,zalim ljude koji na bilo kakav nacin imaju dodira sa tobom pogotovo da neko nesto kupi od tebe.
Dakula mislim da sada bas preterujes. Drljava 6900XT? Sta, samo RTX4090 je za tebe kartica jer moze da tera PathTracing u 25 fps?
I daj molim te vise ne brukaj se da pricas kako Mikron radi bolju memoriju od Samsunga. Da zato su majneri kupovali 99% kartica sa samsungovom memorijom zato sto Mikron radi bolje. Necu uopste da se raspravljam nit mi je to namera. pisi sta oces ali opasno si poceo da preterujes sa izjavama.

Vrh